Verslininkės I.Marozienė ir R.Arlauskienė pamiršo aukštakulnius ir prisidėjo prie kilnios akcijos

Vis daugiau žinomų šalies moterų prisideda prie projekto „Nedelsk“, kurio tikslas – skatinti moteris reguliariai tikrintis krūtis, siekiant išvengti vėžinių susirgimų. Projekto iniciatorė Agnė Zuokienė šį kartą garsias šalies damas pakvietė prisidėti prie labdaringo projekto sodinant tulpių svogūnėlius. Pavasarį sužydėsiančios gėlės primins vilniečiams ir miesto svečiams, kad nevalia atidėti vizito pas gydytoją, netgi jeigu ir nieko neskauda – vėžys apie save praneša tuomet, kai jau padėti išgyti žmogui dažnai būna per vėlu.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2013-10-24 14:01, atnaujinta 2018-02-20 21:24

Projekto „Nedelsk“ simbolis – rožinis kaspinas. Būtent kaspino forma prie pat Neries krantinės buvo sodinami tulpių svogūnėliai. Šių gėlių veislė „Pink Ribbon“ specialiai atvežta iš Nyderlandų. Iš pradžių buvo nuspręsta svogūnėlius sodinti 100 kv.metrų plote, tačiau kaip sakė A.Zuokienė, teko dvigubai padidinti plotą – svogūnėlių atvežta kur kas daugiau, nei tikėtasi.

Prie kilnios akcijos prisidėjo šalies verslininkės Rasa Arlauskienė, Irena Marozienė, Alesia Litvinionok. Svogūnėlius į žemę kasė ir fotostudijos „Pix studija“ vadovė Eglė Žiūkaitė, modelis Simona Starkutė.

Portalo lrytas.lt pakalbinta restorano „Amatininkai“ savininkė I.Marozienė sakė, kad prie šio projekto prisideda ne pirmą kartą. Nuo gegužės pirmos dienos visą vasarą nuo kiekvieno išgerto kavos puodelio jų restorane buvo skiriama atitinkama suma į projekto „Nedelsk“ fondą. Tulpių svogūnėlių sodinimas – gražios akcijos tęsinys.

„Visi galvoja, kad garsios moterys tik rūpinasi prabangiais drabužiais, geria šampaną ir visai neturi buities ar darbinių rūpesčių, neserga. Tai netiesa. Mes irgi tokie patys žmonės. Kartą metuose būtinai atlieku, kaip aš vadinu, techninę apžiūrą (nusijuokė). Tai darau jau seniai ir skatinu šalies moteris rūpintis savo sveikata ir lankytis pas gydytojus.

Į tai dėmesį turi atkreipti ypač vyresnio amžiaus žmonės. Keista, kad lietuviai neturi susiformavusio įpročio bent kartą per metus nuodugniai pasitikrinti sveikatą. Lietuvoje gyvenantys užsieniečiai tai daro. Tikiuosi, kad po truputį tautiečiai išsiugdys šį įprotį. Viliuosi, kad matydami iš tulpių sužydusį „Nedelsk“ simbolį jie neliks sau abejingi“, – kalbėjo I.Marozienė.

Verslininkė R.Arlauskienė antrino I.Marozienei – onkologinių ligų prevencija labai svarbi.

Pasak jos, kiekviena moteris turi rūpintis ne tik savo išoriniu grožiu, bet ir sveikata. „Jeigu vidus sveikas, tai ir išorė graži. Tik sveikas žmogus yra pakilios nuotaikos. Nuolat rūpinuosi savo sveikata ir skatinu visas šalies moteris tai daryti. Kiekviena diena gali tapti lemtinga. Vėžys pradinėse stadijose juntamas retam žmogui, o lietuviai pas gydytojus lankosi tik tuomet, kai pradeda skaudėti“, – portalui lrytas.lt sakė R.Arlauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją