Lietuvė pasaulį žavi kartą per šimtmetį pasitaikančiais bruožais

Ambicinga septyniolikametė Karolina Toleikytė modelių agentūros darbuotojus sužavėjo būdama vos trylikos metų. Vilniuje gyvenanti šilutiškė sparčiai kopia į mados olimpą ir bando prasibrauti į Niujorko rinką. Vasarą viešėdama šiame milijoniniame mieste pasirašė dešimties metų sutartį su garsia modelių agentūra. Mergina įsitikinusi – tai tik pradžia.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Oct 28, 2013, 7:54 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:52 PM

Mokslų dėl modelio duonos nemes

Prieš kiek daugiau nei metus Karolina iš Šilutės persikraustė į Vilnių. Su tėvu anksčiau gyvenusią moksleivę dabar globoja mama – čia ji įsikūrusi jau seniai. Apsiprasti naujoje vietoje jai nebuvo sunku. Sostinėje ji būdavo dažna viešnia, nes ja ir broliu daugiausia rūpindavosi mama, prieš kurį laiką dėl karjeros vingių persikrausčiusi į Vilnių.

Tėvai dukrai parinko lankyti Vilniaus privačią gimnaziją. Mergina ten iškart pasijuto kaip namuose – bendraklasiai ją puikiai priėmė, mokytojai skyrė didžiulį dėmesį.

„Ilgėsiuosi Šilutės vėjo ir vandens platybių. Vasaromis su tėčiu buriuodavome jachtą, mariomis iš Mingės plaukdavome į Nidą. Moku ne tik buriuoti, mėgstu maudynes, o žiemą – čiuožti pačiūžomis. Ilgėsiuosi savo prosenelių, močiučių, senelio, mažųjų pusseserių ir pusbrolio, su kuriuo esame bendraamžiai ir net dabar negalime viena be kito gyventi“, – ilgesingai apie Šilutėje likusius artimuosius kalbėjo Karolina.

Vienuoliktokei labiausiai sekasi kalbos, istorija ir matematika. Ar nesunku suderinti mokslus ir modelio darbą? Karolina atvira – kartais sudėtinga, tačiau viskas įmanoma. Moksleivė dažnai mokosi savarankiškai, nes išvykos į užsienį trunka mėnesį ar du.

„Tenka pripažinti, kad dėl mano išvykų pažymiai kartais nukenčia. Tačiau ir sportininkams sunku suderinti darbą ir studijas. Reikia didelio noro, ir viskas suspėjama. O man jo netrūksta, jeigu reikia, galiu ir per galvą persiversti“, – nusijuokė K.Toleikytė.

Ilgą laiką moksleivė svajojo apie žurnalistikos studijas universitete, norėjo sekti mamos pėdomis. Tačiau persigalvojo. Mergina pradėjo lankyti vaidybos pamokas, todėl tikėtina, kad ji studijuos vienoje iš užsienio aktorių akademijų. Nutarusi mokslus tęsti Lietuvoje, mielai rinktųsi istoriją. Karolina yra baigusi muzikos mokyklą, ne vienerius metus groja pianinu.

Panaši į Holivudo žvaigždę

Pirmą apmokamą modelio darbą Karolina gavo būdama penkiolikos. Tuomet ji išvyko į Milaną. Pristatė mados namų „Lanvin“, „Blumarine“ kolekcijas. Didžiausias karjeros šuolis merginai įvyko šią vasarą Niujorke, į kurį ją pakvietė modelių agentūros „G-Scout“ viena vadovių Giedrė Rusytė. Kartu su kolege Goda Skačkauskaite G.Rusytė atnaujino modelių agentūros veiklą ir gegužės mėnesį surengė pirmąją modelių atranką. Būtent ten jos pastebėjo Karoliną.

„Mano didžiausia svajonė buvo išvykti į Niujorką ir išbandyti savo galimybes. Teko priimti naujų sprendimų ir daug ką gyvenime pakeisti. Ketverius metus dirbau su viena modelių agentūra, vasarai turėjau solidų kontraktą dirbti Taivane. Planavau, kad už uždirbtus pinigus savo aštuonioliktojo gimtadienio proga įsigysiu automobilį. Apie tai, kad noriu vykti į Niujorką, pirmiausia kalbėjausi su ta agentūra, kuriai priklausiau anksčiau, jie mane patikino, kad man ten nėra ką veikti. Apsispręsti padėjo mama, kuri visada sakė, kad būtent JAV yra šalis, kurioje didelės galimybės modeliams“, – pasakojo K.Toleikytė.

Vakare atskridusi į Niujorką lietuvė jau kitą rytą išskubėjo į modelių atrankas. Vos ją išvydę agentūros darbuotojai stebėjosi, kaip ką tik iš Lietuvos atvykusi mergina gali taip gerai atrodyti. Moksleivė pasirašė sutartį su modelių agentūra „MC2 NYC“, turinčią biurus Majamyje, Tokijuje ir Paryžiuje. Jungtinėse Amerikos Valstijoje Karolina dirbo su vietiniais prekės ženklais „Yellow Fever“ ir „Disney“. Darbas su pastarąja kompanija Karolinai įsiminė bene labiausiai.

„Filmavome reklamą naujausiai lėlių kolekcijai. Darbai vyko tris dienas, per tą laiką aš turėjau įsikūnyti į lėlę. Tai padaryti sunku nebuvo. Daugelis sako, kad mano bruožai – kaip tikros lėlės. Turiu ilgus šviesius plaukus, putlias lūpas ir apvalius skruostus. Dažnai esu vadinama „cutie“ arba „baby“, – šypsojosi Karolina. Merginos svajonė tapti „Victoria's Secret“ angelu ir patekti į supermodelių dvidešimtuką.

Akylesni pastebi, kad lietuvė itin panaši į amerikiečių aktorę Amandą Seyfried. Karolina mano, kad panašumas į populiarią aktorę jai padės siekiant modelio karjeros.

Žymus Niujorko vizažistas Romero Jenningsas pasirinko lietuvę tapti jo modeliu. Fotosesijos nuotraukas išvydęs žurnalo „Vogue“ fotografas Michaelas Avedonas specialiai iš Paryžiaus atvyko į JAV susitikti su lietuve. Menininkas patikino, kad tokie veido bruožai, kuriuos turi Karolina, pasitaiko tik kartą per šimtmetį. „Po suplanuotų kelionių į Australiją, Singapūrą, Meksiką, Milaną pavasarį vyksiu į Paryžių pas Michaelą. Turime planų“, – prasitarė K.Toleikytė.

Smagiausias gimtadienis – toli nuo namų

Savo septynioliktą gimtadienį, kuris buvo rugpjūčio mėnesį, K.Toleikytė paminėjo Niujorke. Mergina tikino, kad tai buvo įsimintiniausia jos gimtadienio šventė.

G.Rusytė savo auklėtinei surengė siurprizų kupiną popietę. Karolina nuvyko į prabangų Niujorko restoraną, išpuoštą havajietiškais motyvais, kuris vidury dienos virto naktiniu klubu. Gardžiai papietavę svečiai sulaukė deserto – padavėjas į salę įnešė didžiulį ledų kalną, puoštą bengališkomis ugnelėmis. Visi restorano lankytojai anglų kalba Karolinai sudainavo „Su gimimo diena“.

„Buvau labai sujaudinta. Anksčiau apie agentus galvojau tik kaip apie kraujasiurbius, tačiau Giedrė labai šiltas žmogus. Svetur man ji atstoja mamą. Su manimi daug bendrauja ir mane palaiko, mes kuriame planus dešimčiai metų į priekį, o ne vienam sezonui. Tai aš labai vertinu, nes jaučiu didelį moralinį palaikymą. Ypač, kai esu toli nuo namų ir ilgiuosi šeimos. Negana to, esu pirmasis Giedrės modelis Niujorko rinkoje. Būtent todėl abi dedame daug pastangų, kad mums pasisektų“, – kalbėjo Karolina.

Į Niujorką lietuvė sugrįš kitą vasarą, tada jame žada pasilikti kiek ilgiau.

Mama ir dukra – lyg seserys

Aukštos ir lieknos moterys – K.Toleikytės giminės bruožas, būtent todėl dietomis mergina savęs nekankina.

„Galiu valgyt kiek noriu, tikrai vakarienei nesirenku obuolio ar salotos lapo. Aišku, prieš mados savaites vakarais stengiuosi nepersivalgyti, kad atitikčiau standartus. Vietoje „Coca-Cola“ renkuosi žaliąją arbatą. Tačiau tai nėra dieta, tiesiog sureguliuota mityba. Mėgstu bėgioti, plaukioju baseine, lankau šokius“, – kalbėjo Karolina.

K.Toleikytės mama jaunystėje irgi dirbo modeliu. Mergina juokėsi, prisiminusi istoriją, kaip į Niujorką atvykusi kartu su mama, pastaroji sulaukė ne mažiau komplimentų nei ji pati. Daugelis galvojo, kad mama ir dukra yra seserys.

„Mamai Niujorke irgi siūlė padirbėti modeliu. Visi nustebdavo sužinoję, kad mane lydi mama. Galvojo, kad mes – seserys. Man pasisekė, turiu gerą genetiką (nusišypsojo). Mama jaunystėje buvo laikoma lietuviško grožio etalonu. Tai perskaičiau žurnale „Stilius“. Ji buvo lyginama su prancūzų aktore Catherine Deneuve. Lietuviai mamą prisimena kaip panelę Kristiną iš laidos „Moki žodį, žinai kelią“. Daug vyrų išmoko lietuvių kalbos žiūrėdami į mamos kojas“, – nusijuokė Karolina.

Mokykloje išsiskirti nebando

Karolina neslepia – modelio darbas labai gerai apmokamas. Tiesa, JAV uždirbami didesni pinigai negu Europoje ar Azijoje. „Patikėkite, merginos gauna ne kelis šimtus, o kelias dešimtis tūkstančių litų už fotosesiją reklamai. Smagu, kai pinigų nereikia prašyti tėvų. Žinoma, ne iš karto uždirbamos krūvos grynųjų. Vos atvykus į svečią šalį iš savo lėšų tenka nuomotis apartamentus, pietauti ar rūpintis transportu“, – kalbėjo septyniolikametė.

Viso savo uždarbio mergina drabužiams ar moteriškiems niekučiams neišleidžia – rūbų spintoje vien prabangūs apdarai nekaba, mados namų „Chanel“ rankinės Karolina per petį taip pat neužsimeta. Į mokyklą vienuoliktokė keliauja apsirengusi taip, kaip ir kiti jos bendraklasiai – pasipuošusi uniforma.

„Mokykloje privaloma vilkėti uniforma, todėl netenka išsiskirti. O tam ir noro nėra. Laisvalaikiu mielai dėviu rokeriško stiliaus drabužius. Mėgstu odos detales. Anksčiau mėgau sukneles, tačiau greitai tapsiu pilnamete, todėl reikia rimčiau atrodyti“, – nusijuokė manekenė. Eidama į modelių atrankas Karolina avi ryškius aukštakulnius, „T“ formos palaidinę ir margaspalvius šortus. Šitaip ji išsiskiria iš kitų merginų būrio.

Grožis – subjektyvus dalykas. Tam pritaria ir K.Toleikytė, dėl savo išvaizdos sulaukianti daug gražių žodžių. Ar norėtų ką nors savyje pakeisti? Kiek pagalvojusi mergina atrėžė: „Nebuvo nė vienos dienos, kad stovėčiau prieš veidrodį ir trokščiau jame matyti kitokius veido bruožus, šviesesnius plaukus ar lieknesnį liemenį. Negalvoju, kad esu graži, tačiau kai man tai sako kiti – tikiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.