Būsimai dukrai O.Mekas atvers meno lobius

Garsus filmų kūrėjas, avangardistas Jonas Mekas (91 m.) dabar jaučiasi labai laimingas – jau greitai jis ant rankų laikys savo pirmąją anūkę. Tai „Stiliui” sakė Los Andžele gyvenanti jo duktė lietuvių kilmės režisierė ir aktorė Oona Mekas (38 m.), po širdimi nešiojanti gyvybę.

Oona su gyvenimo draugu S.Cambridge’u.<br>Scotto Cambridge’o nuotr.
Oona su gyvenimo draugu S.Cambridge’u.<br>Scotto Cambridge’o nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

2013-11-02 10:03, atnaujinta 2018-02-20 16:13

Oona su gyvenimo draugu – muzikantu ir fotografu Scottu Cambridge’u (36 m.) kitų metų vasarį turėtų susilaukti dukters.

Visada vaikus mylėjusi moteris mano, kad jie – svarbiausia. Režisierė ir aktorė nekantrauja išvysti mažylę ir jau svajoja, kaip ją augins.

„Noriu, kad mano duktė augtų panašiai, kaip buvau auginama aš – nuo mažų dienų apsupta kultūros, kelionių, muzikos, knygų, poezijos, meno ir, svarbiausia, – meilės.

Su Scottu kartu esame penkerius metus. Nors mes nesusituokę, jaučiamės įsipareigoję vienas kitam ne mažiau nei sutuoktiniai. Mažylę auginsime kartu”, – sakė O.Mekas.

Dėl vaikelio ji neketina atsisakyti savo karjeros – ruošiasi ir toliau vaidinti, kurti filmus. Tačiau sutinka, kad gimus dukteriai kelis mėnesius taps sėslesnė – gyvenimo tempas būnant namuose su mažyle taps kur kas lėtesnis, nei Oona pratusi.

„Tačiau tai, kad pirmieji mėnesiai bus atiduoti ne darbui, o naujam mūsų šeimos nariui, normalu – šios kasdienybės laukiu ne mažiau nei didelių karjeros laimėjimų”, – kalbėjo garsi aktorė.

Ji džiaugiasi, kad būdama namie turės daugiau laiko rašyti – ne tik kasdien sąsiuvinyje savo įspūdžiams registruoti, kaip yra pratusi, bet ir naujo filmo scenarijui rašyti.

„Gyvenimas, kai tu turi vaikų, tikrai nesustoja! Jis tampa dar turiningesnis”, – teigė moteris.

Apie šeimą Oona svajojo jau kurį laiką. Dukart išsiskyrusi moteris su dabartiniu mylimuoju, kurį vadina gyvenimo partneriu, kartu – jau penkeri metai.

„Noriu susilaukti vaikų per artimiausius dvejus metus, juk neinu jaunyn. Man šeima – labai svarbi. Nebijau, kad reikės derinti vaikelio auginimą ir darbą – didžiąją dalį laiko dirbu namie.

Taip, tikiu, kad vaikai pakeičia gyvenimą, tačiau manau, kad su vaiku galima puikiai keliauti. Aš su savo tėvais daug keliavau”, – daugiau nei prieš metus yra sakiusi O.Mekas.

Subyrėjo dvi santuokos

- Mėlynakė blondinė, kurią Jungtinėse Amerikos Valstijose visi vadina Una, yra sukūrusi vaidmenis ne viename JAV filme, teatre, filmavusis daugybėje už Atlanto rodytų reklamų.

- Oona atliko vaidmenį lietuvių režisieriaus Igno Jonyno kino juostoje „Lošėjas”, o šių metų pavasarį Lietuvoje pristatė savo pačios režisuotą trumpametražį filmą „Miegantis vyras”, kuriame pati ir vaidino.

- Pirmą kartą Oona ištekėjo būdama 23 metų už metais vyresnio filmų kūrėjo. Pora išsiskyrė po beveik 5 metų, tačiau iki šiol bendrauja.

- Antrasis Oonos vyras buvo aktorius. Vos metus pragyvenusi pora pasuko skirtingais keliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.