Krepšininko D.Dulkio amerikietė žmona McCall jaukinasi Lenkiją

Krepšininkas Deividas Dulkys (25 m.) karjerą tęsia Lenkijoje. Su žmona, amerikiete McCall Maynor-Dulkys (24 m.) sportininkas apsigyveno Vloclaveko mieste. Deividas atstovauja šio miesto „Anwil“ krepšinio klubui. Lietuvio sutuoktinė jau priprato keliauti iš vienos šalies į kitą – įsikurti kuriam laikui atskirai pora net negalvojo. Šeima jiems svarbiausia.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Nov 4, 2013, 6:20 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:30 PM

McCall ir Deividas daugiau nei pusmetį gyveno Lietuvoje. Čia krepšininkas žaidė „Lietuvos ryto“ krepšinio klube. Kiek vėliau persikėlė į Latviją. Krepšinio sezoną baigęs Rygoje sportininkas su žmona spalio viduryje įsikūrė Lenkijoje.

Kalbėdama apie vyro gimtinę moteris negailėjo Lietuvai gražių žodžių, Vilniuje gyvenusi amerikietė čia greit apsiprato, vienoje mokyklų vedė šokių pamokas, intensyviai mokėsi lietuvių kalbos. Lietuvių kalbos pamokų amerikietė neapleido ir persikrausčiusi iš Vilniaus. Keturis kartus per savaitę per „Skype“ programą McCall kartu su mokytoja tobulina vyro gimtosios kalbos įgūdžius. Per pastaruosius metus ji gerokai pasistūmėjo į priekį, todėl nutraukti mokymų net nemano.

Rygoje amerikietė irgi nenuobodžiavo. Didelę laiko dalį McCall skyrė vestuvių planavimui – pora susituokė šių metų birželį Floridoje – ten, kur nuotaka užaugo. Panašu, kad Lenkijoje žavi šviesiaplaukė rankų sudėjusi irgi neketina būti.

Portalui lrytas.lt McCall sakė, kad pirmos savaitės Vloclaveke praėjo įdomiai. Nors miestas mažesnis už Vilnių, Vloclavekas naujakurius sužavėjo. Pora spėjo apžiūrėti žymiausias miesto vietas, atrado kelis restoranus, į kuriuos ketina užsukti dažniau.

„Netrukus persikelsime iš laikinų apartamentų į savo namus, todėl vyrą vėl pradėsiu džiuginti namuose gamintu valgiu. Maisto ruošimas – vienas mėgstamiausių mano pomėgių. Galvodama apie tai, kuo galėčiau užsiimti svečioje šalyje, svarstau apie galimybę pradėti maisto gaminimo verslą. Tuo ypač susidomėjo Deivido komandos draugai“, – nusišypsojo McCall. Moteris mylimajam dažnai ruošia ir lietuviškus patiekalus, kuriuos gaminti išmokė Deivido mama: balandėlius, bulvinius blynus su mėsa, sriubas, „Tinginio“ pyragą. Krepšininkas negaili pagyrų žmonos gaminamam netikram zuikiui su grybais, mėsai ir sūrio įdaru.

Nėvienas iš 196 cm ūgio gynėjo naujos komandos draugų nėra vedę. Tačiau McCall viliasi, kad bent keli jų turi širdies drauges, todėl galės su jomis susibičiuliauti ir šitaip leisti laisvalaikį. Negana to, žiemą McCall žada aplankyti jos draugės.

„Labai džiaugiuosi, kad sausio mėnesį sulauksime svečių. Raginu ir savo šeimos narius, gyvenančius Floridoje, atvykti pas mus pasisvečiuoti“, – kalbėjo M.Maynor-Dulkys. Lenkijoje kartu su jais gyvena ir čihuahua veislės šuo Tuckeris. Keturkojui tai – ketvirta šalis, kurioje tenka įsikurti. „Jis tikras keliautojas“, – nusijuokė McCall.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo