Aktorė V.Būtytė: „Po skyrybų neturėjau prabangos gedėti”

„Gyvenimas man pateikia nemažai staigmenų. Turėjau puikų vyrą, dabar auginu puikų sūnų ir turiu daug įdomių vaidmenų”, – be savigailos kalbėjo Vilniaus mažojo teatro ir kino aktorė Vaida Būtytė. Prieš pusantrų metų įvykusios skyrybos su kino prodiuseriu Mantu Maldeikiu (41 m.) buvo labai skausmingos, tačiau Vaida žvelgia į ateitį: „Visą laiką juk neašarosi.”

„Turiu vyrą, su kuriuo norėčiau pasenti. Jausmas toks, tarsi ilgai būčiau trypusi biriame smėlyje, o dabar pagaliau atsistojau ant tvirtos žemės”, – prieš kelerius metus yra sakiusi Vaida Būtytė.<br>L.Kulbio nuotr.
„Turiu vyrą, su kuriuo norėčiau pasenti. Jausmas toks, tarsi ilgai būčiau trypusi biriame smėlyje, o dabar pagaliau atsistojau ant tvirtos žemės”, – prieš kelerius metus yra sakiusi Vaida Būtytė.<br>L.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Nov 5, 2013, 8:30 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:45 PM

Subtilių veido bruožų raudonplaukė romantikė liūdnomis akimis – lyg nužengusi iš Renesanso drobių.

Išoriškai V.Būtytė atrodo trapi ir pažeidžiama, bet po kelių pokalbio minučių tapo aišku, kad ji gali pakelti didelius likimo išbandymus.

„Po skyrybų gyvenimas tęsiasi. Sūnus nori matyti laimingą ir besišypsančią mamą”, – „Lietuvos ryto" žurnalui „Stilius" kalbėjo Vaida, visą savo meilę dabar skirianti trejų metų sūnui Pranciškui.

Skyrybos palieka gilius randus širdyje, ypač jei santykiai pradžioje atrodo esantys tokie idiliški.

Vaida su būsimu vyru susipažino prieš aštuonerius metus. Viskas klostėsi puikiai – piršlybos Paryžiuje, vėliau santuoka cerkvėje su karūnomis ant galvų, o medaus mėnuo – Gvadelupos salos džiunglėse.

V.Būtytė nuoširdžiai džiaugėsi santuoka.

„Turiu vyrą, su kuriuo norėčiau pasenti. Jausmas toks, tarsi ilgai būčiau trypusi biriame smėlyje, o dabar pagaliau atsistojau ant tvirtos žemės”, – prieš kelerius metus yra sakiusi Vaida.

Tačiau likimas siunčia ir dovanas, ir praradimus.

Sūnaus Pranciškaus gimimas Vaidai buvo didžiulė palaima. Tačiau naujų rūpesčių ir džiaugsmų našta buvo per sunki jos sutuoktiniui.

„Ne visi vyrai sukurti tėvystei”, – be pykčio, bet su liūdnu apgailestavimu kalbėjo V.Būtytė.

Šios talentingos teatro ir kino aktorės kūrybinė veikla labai įtempta ir įvairiapusė. Net vasarą ji neturėjo kada atostogauti. Vyko spektaklio „Skirgaila” repeticijos, prasidėjo serialo „Moterų laimė” filmavimo darbai.

„Psichologiškai aš net nepajutau perėjimo iš vasaros į rudenį. Vyksta nenutrūkstamas kūrybinis tęstinumas”, – sakė Vaida.

– Esate žinoma ne tik Lietuvoje, jus kviečia filmuotis ir į užsienį.

– Neseniai savaitę praleidau Belgijoje, Antverpeno mieste. Esu pakviesta filmuotis prodiuserių kompanijos iš Skandinavijos kuriamame detektyviniame seriale „The Team”, kuriame bus pasakojama apie visoje Europoje paplitusį kriminalinį tinklą. Pasirengimo darbai vyko Antverpene, o serialas vėliau bus kuriamas Danijoje, Austrijoje, Belgijoje, Švedijoje, Vokietijoje bei Šveicarijoje.

Gavau epizodinį vaidmenį. Mano herojė – sunkaus likimo moteris, emigrantė lietuvė.

Įsibėgėjo darbai ir Vilniaus mažajame teatre.

– Nereikia pamiršti ir serialo „Moterų laimė”, kuriame jums patikėtas svarbus vaidmuo.

– Seriale vaidinu Zitos (aktorė Nijolė Narmontaitė) dukterį Gintę.

Mano personažas – po griežtos motinos padu esanti mergina. Nors mano herojė turi vidinės potencijos savarankiškai kabintis į gyvenimą, žiauri motina jai daro tiek įtakos, kad ji kol kas neranda galimybių išsiveržti iš jos gniaužtų.

Bet pamažu Gintės viduje bręsta revoliucija. Mergina myli dailininką, tik iš tos meilės nieko gero nebus. Mano herojei teks išgyventi daug visokių dramų.

Daugiau skaitykite žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.