E.Daukšienės namuose - keturi nauji augintiniai

Laikrodžiui mušant paskutines darbo valandas pedagogė Eirida Daukšienė skuba namo. Politiko Kęstučio Daukšio žmonos namuose laukia Ši-cu veislės kalytė Aira ir keturi jos ką tik atsivesti šuneliai. Šie mažyliai dabar yra pagrindinis ponios Eiridos rūpestis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2013, 10:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:58 AM

Trejų metų kalytei Airai tai – pirmoji vada. Kilminga Ši-cu veislės augintinė E.Daukšienės dukros Solvetos šuo. Kol dukra studijuoja užsienyje mamai tenka rūpintis Lietuvoje likusiu gyvūneliu. O dabar net visais penkiais!

Kaip portalui lrytas.lt pasakojo E.Daukšienė, Aira yra Lietuvos ir tarptautinių įvairių prizinių vietų laimėtoja, o jos vaikučių tėtis Barnis - Lietuvos čempionas.

„Vienas šuniukas keliaus į mano sesers namus, nes jos sūnūs labai nori augintinio, bet yra alergiški gyvūnams, o Ši-cu šuns plaukas yra struktūriškai atitinkantis žmogaus plauko sudėtį, nesukeliantis alerginių reakcijų, todėl jie labai laukia naujo augintinio savo namuose“, - pasakojo moteris. Likusius šunelius ponia Eirida ketina parduoti geriems žmonėms.

E.Daukšienė patikino, kad Ši-cu veislės šunys yra ypatingai prieraišūs, meilūs ir linksmi. Teigiama, kad į Lietuvą jie atgabenti maždaug 1992 metais.

Moteris sakė, kad šuniukams dabar yra beveik devynios savaitės ir visi jie – patinėliai. E.Daukšienei teko pačiai pasirūpinti ką tik gimusiais mažyliais - kalytė Aira buvo labai silpna.

„Aira šuniukus atsivedė po Cezario pjūvio, todėl pirmos dvi paros buvo labai sunkios. Rūpestingoji mamytė mažyliais pati pradėjo rūpintis kiek vėliau“, - kalbėjo E.Daukšienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.