„Lietuvos ryto“ šokėjos sirgalius džiugina ne tik šokiais

Dvi „Lietuvos ryto“ komandos šokėjos – vilnietės Ieva Strupaitė (19 m.) ir Sigita Belickaitė (19 m.) krepšinio aikštelėje aistruolius žavi ne tik dailiomis kūno linijomis ir lanksčiais judesiais, bet ir dainavimu. Susirinkusius „Siemens" arenoje merginos nustebino atlikusios komandos himną, Marijono Mikutavičiaus kūrinį „Laikas būti pirmiems“. Ieva ir Sigita tikina, kad paėmusios į rankas mikrofonus jos nepasimetė. Gausūs krepšinio gerbėjų aplodismentai parodė, kad surengtas muzikinis šou sužavėjo ir juos.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Nov 18, 2013, 7:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:21 AM

Bendraamžės Ieva ir Sigita - pirmo kurso studentės. I.Strupaitė kremta medicinos mokslus – pasekė tėvo, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų vadovo Kęstučio Strupos pėdomis, o S.Belickaitė dienas leidžia ISM ekonomikos ir vadybos universitete. Po paskaitų vilnietės traukia į šokių repeticijas. Ir taip kiekvieną dieną. Pasimėgauti laisvu vakaru Ieva ir Sigita gali tik savaitgaliais.

Abi merginos tikina, kad mokslus ir šokių užsiėmimus suderinti nėra lengva, tačiau noras daryti tai, kas malonu širdžiai yra didesnis už bet kokias kliūtis. „Lietuvos ryto“ komandos šokėjų gretas vilnietės papildė 2010 metais per didžiąją atranką. Ir nė dienos nesigailėjo. Išvaizdžios studentės sulaukia daug gražių žodžių ir pagyrų – dėmesio šokėjoms, kaip ir patiems krepšininkams, netrūksta.

„Visada buvau sportiška. Dar nepriklausydama komandos šokėjų gretoms su tėčiu lankydavausi „Lietuvos ryto“ varžybose. Esu šios komandos sirgalė. Neslėpsiu, krūvis nemažas, repetuojame kiekvieną dieną po kelias valandas. Tačiau visus sunkumus atperka arenos žiūrovų plojimai ir dėmesys. O ir vadovė Natalija labai rami ir gera“, - nusišypsojo I.Strupaitė.

Arenos aikštelėje vienu metu pasirodo dešimt šokėjų, kurių amžius neviršija 25-erių metų. Būtent Ievai ir Sigitai pasitaikė proga tapti ne tik šokėjomis, bet ir solistėmis. Išklausę visų merginų gebėjimus dainuoti, buvo nuspręsta, kad būtent jos atliks komandos himną.

„Tokia mintis mūsų galvose knibždėjo ir anksčiau, tačiau tik dabar ją įgyvendinome. Nuo ketverių metukų lankiau džiazinį dainavimą, todėl man tai nebuvo naujiena“, - kalbėjo Ieva.

Sigita antrino Ievai – jaudulio nebuvo, o dainą atlikti pavyko gana neblogai. „Peržiūrėjusi įrašą radau prie ko prikibti, tačiau tai normalu, nesame profesionalės dainininkės, trūko patirties. Kitą kartą bus geriau“, - tikino S.Belickaitė. Prieš prisijungdama prie „Lietuvos ryto“ šokėjų Sigita lankė sportinius šokius, grojo gitara ir klarnetu.

Abiejų merginų širdys jau yra užimtos. Ieva sakė, kad daugelis grupės šokėjų turi antrąsias puses, todėl į „Lietuvos ryto“ krepšininkus aikštėje nesidairo. Tiesa, jų buvusi bičiulė Eglė Andreikaitė paliko šokėjų trupę ir išvyko į Ispaniją paskui krepšininką Mindaugą Kuzminską. Jų meilės istorija gimė būtent treniruočių metu.

„Mano vaikinas nėra krepšininkas. Šio amato meistrų nepavadinčiau svajonių jaunikiais. Matau, kokie jie užimti, nuolat keliauja, treniruojasi. Ar vaikinas nepavydi, kad būna apsupta krepšininkų? Šiek tiek, bet pavydo scenų nekelia“, - tikino I.Strupaitė.

Dabartinis Sigitos vaikinas taip pat nėra kamuolio virtuozas, tačiau praeityje ji yra draugavusi su krepšininkais. Tiesa, ne garsiais. Mergina čia pat pridūrė, kad susižavint žmogumi nėra svarbu jo profesija – jeigu sutampa charakteriai verta bandyti kurti bendrą kartu.

„Tikrai nesu nusiteikusi prieš krepšininkus. Jeigu jis geras žmogus, kodėl gi ne? Sakoma, kad komandų šokėjos ir krepšininkai – dažnas duetas. Taip yra todėl, kad mes sukamės toje pačioje erdvėje, dažnai susimatome arenoje“, - kalbėjo S.Belickaitė. Paprašyta įvardinti jai labiausiai patinkantį krepšininką, kiek pagalvojusi Sigita įvardijo Renaldą Seibutį.

„Su Renaldu mažai bendraujame, tačiau jis atrodo labai draugiškas. Ko nors paklaustas visada maloniai atsako“, - nusišypsojo Sigita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.