Dž.Butkutė bijo būti sukompromituota?

Antradienį Kauno apygardos teismo baudžiamųjų bylų kolegija atvertė dėl turto prievartavimo iš buvusios sugyventinės kaltu pripažinto ir 60 parų arešto bausme nuteisto S.Gorbonoso bylą. Apeliacinį skundą padavęs, Estijoje šiuo metu gyvenantis S.Gorbonosas prašo jį išteisinti.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 26, 2013, 3:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:35 AM

Į teismo posėdį neatvyko nei Dž.Butkutė, buvęs jos gyvenimo draugas S.Gorbonosas. Dalyvaujant abiejų šalių atstovams bei prokurorei teismo posėdžio pradžioje buvo pareikštas prašymas apeliacinį skundą nagrinėti neviešai.

Motyvuota tuo, kad tokios pačios praktikos laikėsi ir S.Gorbonosą nuteisęs Kauno apylinkės teismas. Anksčiau šis sprendimas buvo priimtas, nusprendus, kad byloje esama neviešintinų duomenų apie buvusių sugyventinių asmeninį gyvenimą.

Baudžiamųjų bylų kolegija patenkino prašymą, kurį palaikė visi bylininkai ir apeliacinį skundą nusprendė nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose.

Buvusį Dž.Butkutės draugą įklampino į dainininkės telefoną atskriejusi žinutė – reikalavimas sumokėti 20 tūkst. litų.

Anot S.Gorbonoso, atlikėja po išsiskyrimo jam liko skolinga už vadybininko paslaugas, be to, jis davęs nemažą pinigų sumą Dž.Butkutės butui Kaune įrengti. Naują šeimą sukūrusi atlikėja pripažino, kad jai nusibodo buvusio sugyventinio grasinimai, ji kreipėsi į policiją, dėl turto prievartavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nuteistasis kaltę neigia

Per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad grasinanti ir nežinia kokią kompromituojančią informaciją turinti žinutė buvo išsiųsta iš S.Gorbonoso telefono.

Pastarasis tvirtino šio pranešimo nerašęs – esą taip galėjo pasielgti bet kas, priėjęs prie jo ryšio priemonės.

S.Gorbonosas paprašė, kad teismas įpareigotų kalbos specialistus ištirti, ar žinutė – tikrai grasinančio turinio, bet liko nieko nepešęs.

„Jei jau jis neigia savo kaltę, ar verta daryti ekspertizę?“ – suabejojo teisėjas V.Kalkauskas.

Nuolatos sulaukdavo grasinimų

Dž.Butkutės sutuoktinis Elegijus Strasevičius portalui lrytas.lt tvirtino, kad jo žmonai S.Gorbonosas kas tris mėnesius siųsdavo žinutes, kol vieną kartą dainininkei trūko kantrybė.

Anot Dž.Butkutės sutuoktinio, S.Gorbonosas reikalavo ne tik pinigų, bet ir buto Vilniuje. Negavęs, ko prašo, žadėjo atskleisti asmeninio atlikėjos gyvenimo detales, kurios esą prilygtų bombos sprogimui.

Dž.Butkutei pavyko išsaugoti tik vieną SMS pranešimą. Dainininkė su S.Gorbonosu kartu praleido 10 metų, išsiskyrė prieš ketverius metus, o pareiškimą dėl reketo ji nunešė pernai liepą.

Nuo tada S.Gorbonosas aprimo. Tiesa, šių metų pradžioje, bylai jau pasiekus teismą, dainininkę pasiekė nauja žinutė: „Čia nejuokingi reikalai, tvaju m..., reikia susitikti.“ Bet atlikėja pasimatyti su vyru nepanoro.

Nors draugės paliktas S.Gorbonosas stropiai užsirašinėjo, kiek ir už ką ji jam skolinga, teismo posėdžiuose dėl to pretenzijų nereiškė. Anksčiau pretenzijas jis buvo išliejęs net 42 lapuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.