Filmo „Kapeika“ premjera sutraukė būrį žinomų kauniečių

Kauno kino teatre „Romuva“ trečiadienio vyko kūrybinės grupės „Cousins Company“ režisierių Kęstučio Jorudo ir Vilmanto Vilkevičiaus kurto trumpametražinio veiksmo bei juodojo humoro filmo „Kapeika“ premjera.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 27, 2013, 9:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:53 AM

Į filmo pristatymą raudonu kilimu žingsniavo beveik pusė tūkstančio žiūrovų, tarp kurių matėsi daugybė pramogų ir mados pasaulio atstovų.

Premjera sudomino mados kūrėją Ingridą Žitkuvienę, modelius Radvilę ir Neringą Labutytes, Aistę Fominaitę, papuošalų kūrėją Elvyrą Monginienę, tarptautinių ryšių ekspertę Dianą Martinėlę, dainininkę Viktoriją Mauručaitę su dukterimi Gabriele ir gyvenimo draugu Artūru Butkevičiumi, fotografą Nerijų Šabanauską, stilistę Ernestą Jorudę.

Maždaug pusės valandos trukmės įvairiose Kauno vietose kurtas filmas – šokiruojantis ir komiškas. Jame netrūksta keiksmažodžių. Filmo siužetas sukasi aplink du jaunus vyrus – Ilgą ir Mongolą, kurie sugalvoja, kaip greitai užsitarnauti „kietų vyrukų“ vardą ir lengvai užsidirbti pinigų.

Planas paprastas, bet rizikingas – antikvarinės, pusės milijono vertės monetos „Kapeika“ pavogimas ir pardavimas. Pirma plano dalis įvykdoma sklandžiai ir moneta jau šildo piniginę, tačiau antroji plano dalis, pasirodo, gerokai sudėtingesnė.

Monetos niekaip nesiseka parduoti. Negana to, po audringo vakarėlio restorane, kuriame buvo švenčiama būsima sėkmė ir penkiaženklė suma, kuri turėtų būti gauta pardavus pinigą, šis netikėtai pradingsta.

Vaikinai nesėkmę, kaip ir svajotą sėkmę, skandina alkoholyje. Siužetui dramatiškumo suteikia jiems ant kulnų lipantys mafijos atstovai, kuri nori atgauti pavogtą monetą.

Kino kompanijos atstovai atskleidė, kad filmo idėja kilo spontaniškai, o biudžetas – minimalistinis.

Kūrinys nufilmuotas fotoaparatais „Canon 600 D“. Filmo aktoriai – patys režisieriai ir jų draugai – neprofesionalūs savanoriai.

„Filmas pakelia nuotaiką, verčia šypsotis. Toks ir buvo mūsų tikslas“, – kalbėjo kūrėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.