Geriausia šių metų Lietuvos aktorė V.Bičkutė dievina gražius drabužius

Troškimas iššluoti drabužių spintą ir puoštis suknelėmis moterims kyla ne tik pavasarį. Toks moteriškumo troškimas dabar apėmęs geriausią šių metų Lietuvos kino aktorę Valdą Bičkutę (33 m.). Netrukus ji sužibės ir Vilniaus mažajame teatre jos pačios surengtame skaitymų vakare „24 valandos iš moters gyvenimo”. Žinoma, moteriška tema.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2013, 8:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:24 AM

Valda juokauja, kad sumanymas rengti skaitymų vakarą kilo iš meilės, džiaugsmo. Kad vakaras būtų tobulas, Valdai ir jos kolegėms Virginijai Kochanskytei bei Daivai Rudytei padeda dizainerė Ramunė Piekautaitė, rašo „Lietuvos ryto” priedas „Stilius”.

Kodėl būtent ši mados kūrėja? Valda seniai buvo atkreipusi dėmesį į moteriškumu dvelkiančią Ramunės kūrybą.

V.Bičkutė dievina skaitymą, o kai kurie tekstai ją taip stulbina, kad neapsikentusi, jog jie nepasieks ir kitų žmonių, nusprendė imtis tokio primiršto ir nepopuliaraus žanro – prozos skaitymo.

Vakaras-spektaklis, kaip įvardija pati aktorė, bus surengtas ne scenoje, o Mažojo teatro fojė – kad klausytojas ir aktorius būtų kur kas arčiau vienas kito. Debiutui pasirinktos austrų rašytojo Stefano Zweigo novelės.

„Puikiai suprantu, kad ne visus kūrinius įmanoma perkelti į sceną – kuriant spektaklį tektų tekstą netgi nususinti, išimti visas subtilias grožybes.

Nuo mokyklos laikų pamenu, pavyzdžiui, aktorę V.Kochanskytę, kuri sugebėdavo savo skaitymu tarsi užhipnotizuoti judrią paauglių minią”, – savo nauja idėja dega V.Bičkutė.

Ji – dar ir Mažojo teatro aktorė, tad pastaruoju metu tenka atidžiai planuoti laiką. Nukentėjo aktorystės studijos – Valda užsi-brėžusi siekti magistro diplomo, bet kol kas dalį paskaitų tenka praleisti. Bet aktorė tikisi, kad bendramokslius pasivys.

Parama esant įtemptai dieno-tvarkei – jos širdies draugas operatorius Giedrius Jurkonis. Būtent jis padarė pirmąją fotosesiją, skirtą naujajam Valdos sumanymui.

Moteriškumo temas nagrinėjanti aktorė jau gerą pusmetį nebemūvi kelnių – sijonai, suknelės jai ir patogiau, ir gražiau atrodo.

Drabužius aktorė perka pripuolamai, jai tinkantį iš kilometro pamatanti. Gali nusipirkti net nesimatavusi.

Suknelių trauka

● Valda ne kartą turėjo malonumo pasijusti karališkai su puikiais rūbais scenoje ir ekrane. Vienas tokių apdarų – dizainerio Juozo Statkevičiaus kurta suknelė. Kukli, elegantiška, geros kokybės juoda suknelė papuošė lietuvių aktorę rusiškame filme.

● O štai koncertinę savo vaidinamos herojės Klaros Šuman suknelę iš spektaklio „Trio”, jei prireiks, Valda yra pasirengusi trumpam net pavogti.

● „Tai vakarinė sidabru žvilganti suknelė su šleifu. Ji puikiai tiktų prabangiam vakarui. Labai ją saugau – juk vaidinti teks ne vieną kartą”, – sakė V.Bičkutė.

● Vis dėlto labiausiai Valda mėgsta lengvą atsainumo momentą – kai nejusti, kiek moteris įdėjo pastangų į savo puikią išvaizdą. Jai patinka, kai atrodo, kad rūbai parinkti lyg atsitiktinai, kad makiažas padarytas lengva ranka, o daili šukuosena – natūrali iš prigimties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.