Supermodelis E.Vilkevičiūtė: „Šie metai ypač geri“

Manekenė Edita Vilkevičiūtė (25 m.), jau ne vienus metus garsinanti savo šalį, matoma ir mados namų reklamose, ir prestižinių kolekcijų pristatymuose. Trumpam į Lietuvą grįžusi Edita čia taip pat buvo sutikta kaip žvaigždė.

„Kolekcijų pristatymai, ypač tada, kai jų yra daug ir tenka vykti iš vienos šalies į kitą, vargina. Tai sunkiausia modelio darbo dalis“, – paaiškino E.Vilkevičiūtė.<br>H&amp;M nuotr.
„Kolekcijų pristatymai, ypač tada, kai jų yra daug ir tenka vykti iš vienos šalies į kitą, vargina. Tai sunkiausia modelio darbo dalis“, – paaiškino E.Vilkevičiūtė.<br>H&amp;M nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Dec 7, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:44 PM

Lietuvoje E.Vilkevičiūtė pristatė Juozo Statkevičiaus kolekciją. Kai ji ėjo mados pakyla, pasigirdo garsūs plojimai, o tamsoje spragsėjo daugiau fotoaparatų ir mobiliųjų telefonų blyksčių nei įprastai – dauguma norėjo įamžinti taip ilgai Lietuvoje lauktą manekenę.

Nuo septyniolikos metų modeliu dirbanti E.Vilkevičiūtė ant gimtosios šalies mados podiumo pasirodė pirmą kartą.

Turbūt nedaug ką nustebino, kad debiutas gimtinėje įvyko pristatant J.Statkevičiaus kūrinius. Jo modeliuotus apdarus vilki ir užsienio įžymybės.

„Juozas parašė, kad norėtų mane matyti savo kolekcijos pristatyme. Pamaniau, kodėl gi ne? Kitų darbų tą dieną neturėjau, todėl pasitariau su agentūra, kuriai priklausau, ir gavusi sutikimą atvykau į Vilnių. Tai pirmas kartas, kai ėjau lietuvišku podiumu“, – „Stiliui“ kalbėjo Edita.

Švelni, linksma ir maloniai bendraujanti – tokia man pasirodė E.Vilkevičiūtė mados šou užkulisiuose. Tai, kad ji pasaulio modelių penkiasdešimtuke užima aukštą keturioliktąją vietą, išdavė tik didžiulis jai skiriamas dėmesys.

Daug kas norėjo nusifotografuoti ar bent akies krašteliu žvilgtelėti į supermodelį.

Edita yra dalyvavusi geriausių ir prabangiausių mados namų kolekcijų pristatymuose. Pasiteiravus, kaip ji vertina J.Statkevičiaus pastangas Lietuvą priartinti prie Milano, Niujorko ir Paryžiaus, manekenė patikino, kad tai, ką daro Juozas, nenusileidžia užsienio kūrėjų užmojams.

„Šou pasakiškas, labai aukšto lygio. Esu sužavėta. Dalyvavau daugybėje kolekcijų pristatymų mažuose ir dideliuose miestuose ir galiu teigti, kad Juozo surengta mados šventė viena geriausių, kuriose esu dalyvavusi“, – įspūdžiais po pristatymo dalijosi E.Vilkevičiūtė.

Editos pasirodymą Vilniuje stebėjo visa šeima – tėvai Gediminas ir Regina Vilkevičiai bei sesuo Karolina.

Nors Edita mieliau dalyvauja fotosesijose nei žingsniuoja podiumu, ji patikino, kad per šou Vilniuje jautėsi ypatingai.

„Kolekcijų pristatymai, ypač tada, kai jų yra daug ir tenka vykti iš vienos šalies į kitą, vargina. Tai sunkiausia modelio darbo dalis“, – paaiškino E.Vilkevičiūtė.

Paklausta, kur apsistoja dažniausiai, Edita nusijuokė: „Danguje!“ Būtent skraidydama padangėse lėktuvu iš vienos šalies į kitą ji praleidžia nemažai laiko.

Lietuvė pasidžiaugė, kad skrydžių baimė jos nekamuoja, todėl tai didelių nepatogumų nesukelia.

„Aš esu visur. Nė viename mieste nesu apsistojusi ilgiau kaip pusmečiui. Nors Niujorko savo namais negalėčiau pavadinti, jame įsikuriu dažnai“, – pasakojo E.Vilkevičiūtė.

Gimtuosiuose namuose Kaune ji lankosi ne taip jau retai, tačiau to neviešina. Kaip ir draugystės su mylimuoju amerikiečiu.

Vaikštant gimtinės gatvėmis Editos nepersekioja įkyrūs tautiečių žvilgsniai. Ją atpažįsta nedaugelis.

„Būna, kad paprašo nusifotografuoti, pasako gražių žodžių. Tačiau tikrai niekas nesekioja. Ir man tai patinka! Kaune atostogauju ramiai“, – nusišypsojo E.Vilkevičiūtė.

Lietuvoje Edita neužsibuvo. Kelias dienas pabuvusi su artimaisiais ji susikrovė lagaminus ir išvyko ten, kur jos laukia svaiginančios modelio karjeros tęsinys.

Žurnalui „Stilius“ E.Vilkevičiūtė patvirtino, kad jos karjera klostosi puikiai, o darbų nemažėja. „Šie metai ypač geri“, – patikino manekenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.