R.Valeikio kurtos atvirutės skatins saugiai rinkti taupiąsias lemputes

Šią žiemą teisingai atsikratyti perdegusiomis taupiosiomis lemputėmis kvies žinomo menininko Rimo Valeikio kurtos kalėdinės atvirutės. Lankomiausias sostinės vietas jau pasiekė 15 tūkst. nemokamai dalinamų menininko darbų. Šiomis atvirutėmis energiją taupančių lempučių surinkimą Lietuvoje organizuojanti „Ekošviesa“ siekia priminti, kad perdegusias tokias lemputes reikia atiduoti perdirbti.

R.Valeikio kurta atvirutė.
R.Valeikio kurta atvirutė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2013, 4:41 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:02 PM

„Stengiuosi būti draugiškas aplinkai, namuose naudoju tik taupiąsias lemputes, tačiau iki šios akcijos nežinojau, kad jas reikia perdirbti. Panaudotas lemputes tiesiog kaupiau namuose, na, o dabar, tikrai nunešiu jas į surinkimo punktą, – sako R. Valeikis. – Labai džiaugiuosi tokiomis iniciatyvomis, kurios skatina rūpintis gamta. Pats stengiuosi kuo mažiau vartoti ir palikti šiukšlių. Nemanau, kad nustekenus Žemę bus labai paprasta persikraustyti gyventi į Marsą, ko aš ir visai nenoriu.“

Kalėdinėse atvirutėse vaizduojamas ant banginio plaukiantis pingvinas, besistengiantis pristatyti nebeveikiančią taupiąją lemputę ten, kur jai ir vieta – į surinkimo punktą. Ir visai nesvarbu, kad Kalėdos. Rimo Valeikio teigimu, atvirutėje vaizduojamas pingvinas turėtų paskatinti žmones veikti, įrodyti, jog net ir būdamas nedidele visuomenės dalimi, gali nuveikti reikšmingų darbų planetos labui.

Socialinei akcijai skirtas Rimo Valeikio atvirutes galima rasti lankomiausiose Vilniaus vietose: restoranuose, kavinėse, kino teatruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.