Olimpinė čempionė D.Gudzinevičiūtė: „Briliantų man nereikia“

„Pirmą kartą gyvenime buvau poilsinėje kelionėje! Mėgavausi šiluma, gulėjau pliaže ir skaičiau knygą“, – neseniai grįžusi iš Egipto džiaugėsi olimpinė šaudymo į skriejančius taikinius čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė (48 m.).

„Optimizmo turiu tiek, kad galiu ir su kitais pasidalinti“, – taip kalbėjo prieš Naujuosius metus gimtadienį šventusi Daina Gudzinevičiūtė.<br>M.Kulbio nuotr.
„Optimizmo turiu tiek, kad galiu ir su kitais pasidalinti“, – taip kalbėjo prieš Naujuosius metus gimtadienį šventusi Daina Gudzinevičiūtė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jan 9, 2014, 7:12 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:08 PM

Pirmą kartą tingi kelionė?! Kad ir kaip keistai tai skambėtų, dažnai keliaujanti sportininkė niekuomet nebuvo išvykusi tiesiog pailsėti.

„Nelabai suprantu mėgstančių keliauti. Kelionės man dar visai neseniai kėlė alergiją ir blogas asociacijas: reikėdavo dirbti, laukdavo varžybos, po to apimdavo didžiulis nuovargis“, – pasakojo Daina. Tačiau draugams pasiūlius savaitei lietuvišką žiemą iškeisti į tinginiavimą po Afrikos saule ji kaipmat sutiko. Nesibaimino Kalėdas sutikti svetimame krašte. Be to, Kūčių išvakarėse, gruodžio 23-iąją, Daina šventė savo 48-ąjį gimtadienį.

„Po daugelio metų sutariau su broliu, kad jis per šventes pabus su mama, o aš išvykau“, – sakė D.Gudzinevičiūtė.

Pačiame Egipte ji lankėsi ne kartą. Jai teko lankytis Kairo šaudyklose prie piramidžių.

Šį kartą, be ramaus tysojimo pliaže, Daina dar aplankė keletą įžymių vietų.

Neretai moterys apie savo metus nutyli. Bet Dainai tokia diplomatija juokinga. Nebent kartais pajuokauja, kad jai „30 su uodegėle“. Pasak Dainos, raukšlės veide atspindi žmogaus išmintį, o jos kiekvienais metais įgaunama vis daugiau.

D.Gudzinevičiūtę visuomet pradžiugina draugų ir bičiulių sveikinimai, kurių ir šį kartą sulaukė gausiai.

„Daugelis linki sveikatos – ko daugiau ir reikia. Optimizmo? Jo turiu tiek, kad galiu ir su kitais pasidalyti. Nemėgstu banalių linkėjimų. Manau, kad palinkėti įžvelgti gėrį mažuose dalykuose daug prasmingiau nei linkėti tiesiog džiaugsmo“, – svarstė moteris.

Pati sau D.Gudzinevičiūtė naujaisiais metais palinkėjo būti geresnei ir neprarasti noro nuolat tobulėti.

„Materialinių dalykų netrokštu, briliantų man nereikia. Mano svajonės – su polėkiu. Pirmiausia reikia pačiam patikėti savimi, o tuomet jau viskas klostosi savaime“, – įsitikinusi moteris.

Sveikindama kitus sportininkė visuomet stengiasi gerai apgalvoti, ką dovanos. Kartais po parduotuves ji ima sukiotis iki šventės likus geram pusmečiui.

Daina juokėsi pasakodama, kaip su draugais vakarėliuose keičiasi dovanomis. Pasak jos, pats jų įteikimas – įdomiausia dalis, tai lyg mažas spektaklis.

„Būna, išvynioju nuotaikingą dovaną, visa kompanija raitosi iš juoko, dovanotojas slepiasi po stalu. O aš dar rikteliu – paduokite žarsteklį!“ – D.Gudzinevičiūtės gyvenime netrūksta žaismingų akimirkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.