Įžymybės nepyksta ant šmaikštaus dailininko

Vienas perspektyviausių jaunosios kartos poparto stiliaus dailininkų Lietuvoje Mindaugas Jankauskas Kauno „Žalgirio“ arenoje užvakar atidarė žiūrovus linksminančią paveikslų parodą „Colors. Culture Club“.

M.Jankauskas: „Dėl savo kūrybos iš tų, kuriuos esu nutapęs, nesulaukiau nė vieno pikto žodžio ar prašymų neeksponuoti darbų.“
M.Jankauskas: „Dėl savo kūrybos iš tų, kuriuos esu nutapęs, nesulaukiau nė vieno pikto žodžio ar prašymų neeksponuoti darbų.“
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 10, 2014, 9:26 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:50 PM

„Žalgirio“ arenos koridorių ir restorano „1410“ sienas papuošė beveik 300 darbų, kuriuose įamžintos Lietuvos ir užsienio garsenybės: Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Arvydas Sabonis, Egidijus Dragūnas-Selas, Juozas Statkevičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė, Alanas Chošnau ir Aras Vėberis, Rolandas Vilkauskas-Pripsas, Vytautas Balsys, Ramūnas Šimukauskas, Rytis Zemkauskas, Rolandas Maskoliūnas, Madonna, Freddie Mercury, Marlene Dietrich bei daugybė kitų.

Į parodą susirinkę kauniečiai stebėjosi iš Kauno kilusio, tačiau jau keletą metų Vilniuje gyvenančio 26 metų dailininko meniniais sprendimais.

„Paveikslą, kuriame esu nutapytas, matau pirmą sykį.

Smagu, kad Mindaugas mane įamžino su kolega ir bičiuliu aktoriumi R.Šimukausku teatralams puikiai žinomoje vietoje – kavinėje „Suflerio būdelė“, – kalbėjo režisierius V.Balsys.

Fotomenininkas R.VilkauskasPripsas save atpažino net dviejuose paveiksluose. Viename jis nutapytas šalia bičiulio menininko Gedimino Šibonio, kitame – jo vieno portretas.

„Apie paveikslą, kuriame pavaizduotas aš ir Gediminas, prieš kurį laiką sužinojau visiškai atsitiktinai. Mano portretą Mindaugas nupiešė, kai pristatinėjau savo parodą. Maniau, kad jį man padovanojo, tačiau dėl neaiškių priežasčių jis kabo ne mano namuose, o šioje parodoje“, – kvatojosi R.Vilkauskas-Pripsas.

Save nutapytus išvydo ir parodos atidaryme koncertavę grupės „Makchu Pikchu“ nariai.

Ne pirmą autorinę parodą surengęs menininkas tikino, jog jam patinka tapyti ir praeityje garsius, ir šiuo metu žinomus žmones.

Vienus jų M.Jankauskas nutapė rimtus, kiti jo paveikslai primena komiksus.

„Visada domėjausi menu, dizainu, sportu, muzika, kultūra. Visi šie žmonės man imponuoja, nes kiekvienas yra garsus savo srities žinovas ir asmenybė“, – įsitikinęs tapytojas.

Ar ant jauno dailininko šmaikščiai nutapytos garsenybės nepyksta? Ar jam nebaisi visuomenės kritika?

Purtydamas galvą Mindaugas tvirtino, jog nuo pat pradžių darbus drąsiai pristato viešai ir nepabūgsta, kad gali būti sukritikuotas. Jis nesibaimina likti nesuprastas.

„Dėl savo kūrybos iš tų, kuriuos esu nutapęs, nesulaukiau nė vieno pikto žodžio ar prašymų neeksponuoti darbų. Žmonės puikiai suvokia, jog tai, ką darau, yra menas, ir ne bet koks, o popartas“, – sakė žinomiems žmonėms jų portretus dovanojantis ar parduodantis M.Jankauskas.

Vyras įprastai tapo žiūrėdamas į žinomų žmonių nuotraukas, fotografijų albumus. Gyvai kol kas jam žinomi žmonės nepozuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.