Aktoriai R.Valiukaitė ir R.Cicėnas kartu – namuose, ekrane, scenoje

Aktoriai Ramūnas Cicėnas (33 m.) ir Rimantė Valiukaitė (43 m.) kartu gyvena, vaidina teatre, filmuose ir serialuose. Negana to, kino teatruose rodomoje lietuviškoje komedijoje „Kaip pavogti žmoną?” juodu įkūnija sutuoktinius. Netrukus juos išvysime ir TV3 situacijų komedijoje „Obelis nuo obels”.

Režisieriaus Donato Ulvydo komedijoje „Kaip pavogti žmoną?” aktoriai R.Valiukaitė ir R.Cicėnas vaidina vyrą ir žmoną.<br>A.Kriščiūno nuotr.
Režisieriaus Donato Ulvydo komedijoje „Kaip pavogti žmoną?” aktoriai R.Valiukaitė ir R.Cicėnas vaidina vyrą ir žmoną.<br>A.Kriščiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jan 14, 2014, 10:21 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:10 PM

Naujajame seriale „Obelis nuo obels”, kurį režisuoja Sigitas Račkys, pora pagaliau išsiskirs – R.Cicėnas vaidins kitos moters sutuoktinį, o R.Valiukaitės herojė Renata bus tikra pantera – jaunų vyrų viliotoja.

Ar ketvirtus metus kartu gyvenantys aktoriai namie aptaria vaidmenis ir ginčijasi dėl jų? „Visko būna, – nutęsia R.Cicėnas ir garsiai pasvarsto: – Kai kartu darbe praleidi visą dieną, namie beveik nelieka ko aptarinėti. Randame ir kitų pokalbio temų.”

– Ar sunku vaidinti kartu su gyvenimo partnere? – „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“ paklausė R.Cicėno.

– Profesionalus aktorius savo namų į filmavimo aikštelę nesineša. Mes tiesiog dirbame. O kai šalia profesionalus partneris ir dar kartu žmogus, turintis nepaprastai gerą humoro jausmą, jokių problemų nekyla.

– Praėjusiais metais kūrėte vaidmenis ir teatre, ir kine, ir serialuose. Kuris iš jų jums reikšmingiausias?

– Negalėčiau tų vaidmenų surikiuoti kokia nors eilės tvarka. Labai patiko vaidmuo teatre režisierės Yanos Ross spektaklyje „Mūsų klasė”, kuriame dirbo šauni aktorių kompanija, tarp jų ir Rimantė. Patiko ir darbas filme „Kaip pavogti žmoną”.

– Esate ne tik aktorius, bet ir režisierius, aktoriaus meistriškumo dėstytojas. Kuris iš šių darbų mieliausias?

– Irgi sunku kurį nors išskirti. Svarbu yra ne ką dirbti, o su kuo. Viskas priklauso nuo komandos.

Buvo smagu dirbti  kuriant spektaklį „Mūsų klasė” ir filmą „Kaip pavogti žmoną”, o dabar – filmuotis seriale.

Aktoriaus meistriškumą dėstau jau penktus metus. Kartu su kolege Egle Gabrėnaite išleidome vieną aktorių kursą, dabar rengiame kitą.

Pastaruoju metu man galbūt labiau patinka režisieriaus kėdė, joje dabar jaučiuosi geriau nei vaidindamas pats.

– Ką stengiatės įkalti savo studentams?

– Nesu griežtas dėstytojas, visuomet kartoju, kad neturiu tikslo jiems ką nors įkalti. Viską pasiimti jie turi patys, aš galiu tik padėti.

– Ar šiuolaikiniai studentai skiriasi nuo jūsų kartos?

– Šiek tiek skiriasi, jie laisvesni. Mes jautėme didesnę atsakomybę. Bet visko būna.

– Esame jus matę improvizacijų šou „Dar pažiūrėsim...”. Kai visi leipdavo iš juoko, jūs išlikdavote rimtų rimčiausias. Ar gyvenime irgi esate rimtuolis?

– Priklauso nuo kompanijos. Jei esu savame rate, tuomet būnu labai linksmas. O jei jaučiuosi nesaugioje zonoje, būnu uždaras, linkęs kukliai patylėti.

– Koks yra jūsų herojus Arūnas seriale „Obelis nuo obels”?

– Dar negaliu jo apibūdinti, nes kol kas nusifilmavau tik viename epizode. Žinau tik tiek, kad su kolega Juliumi Žalakevičiumi, kuris vaidina Žygimantą, kažko prisidirbome. Mus nuteisė ir pasodino į kalėjimą aštuoneriems metams.

– Seriale bendrauja dviejų seserų šeimos. Kaip jūs apibūdintumėte tradicinę lietuvišką šeimą?

– Draugiška, vengianti žiūrėti televizorių, geriau jau paskaitanti knygą. Štai tokią įsivaizduoju.

– Ar pats randate laiko knygoms?

– Pastaruoju metu buvo smarkus darbymetis, tikrai neturėjau kada skaityti knygų. Dabar dar ir pats režisuoju televizijos filmą „Inspektorius Mažylis”, kuris sausio 14-ąją 20 val. bus rodomas per TV3.

– Kam dar neturite laiko, bet svajojate jo rasti?

– Planavau išvykti paslidinėti, bet atrodo, kad ir šiemet šis planas nuplauks.

– Iš buvusios santuokos (su aktore Gintare Latvėnaite. – Red.) turite du sūnus. Ar jie nebando sekti jūsų pėdomis?

– Kol kas ne, mano vyresnėlis tik pirmokas, jam dar ankstoka.

– Ar pagal savo vardą esate ramus žmogus?

– Manau, kad taip, bet visko būna. Darbe, būna, ir balsą pakeliu.

– Ar esate kritiškas televizijai?

– Nors ir vaidinu televizijos seriale, į televiziją žiūriu labai atsargiai. Dainuoti ir šokti nesutikau, nors, jei atvirai, nelabai ir moku. Bet ir nesmerkiu tai darančių.

Spektakliuose esu ir padainavęs, ir gitara pagrojęs, bet scenoje dainuoti nesiryžčiau. Jau geriau duše.

– Televizorius jūsų namuose dažniau būna įjungtas ar išjungtas?

– Įjungtas, bet dažniausiai burzgia kaip fonas. Pasižiūrime žinias, BBC serialus. Šis daiktas tikrai nėra būtiniausias mūsų buityje, tad ir ginčų dėl jo nekyla.

– Ar jūsų namuose apskritai ginčų kyla?

– Visko būna.

Seserų tyko iššūkiai

– Sunku įsivaizduoti dvi skirtingesnes seseris nei serialo, kurį kuria „Videometra”, „Obelis nuo obels” herojės Milda (Margarita Žiemelytė) ir Vaiva (Giedrė Giedraitytė).

– Milda – svajoklė, romantikė, ištekėjusi už mylimo ir mylinčio vyro Arūno (R.Cicėnas). Jų namuose gal tik paukščių pieno trūksta ir kartais į privačią mokyklą Šveicarijoje išsiųsto sūnaus ilgu.

– O Vaiva išbandė visus įmanomus amatus, kol galiausiai išmetė inkarą Gariūnų kioske. Ne todėl, kad jai šis darbas patiktų. Greičiau todėl, kad kam nors iš šeimos reikia parnešti namo vieną kitą litą, kol Vaivos košmarų valdovas Žygimantas (Julius Žalakevičius) vartosi ant sofos svajodamas laimėti totalizatorių.

– Netikėtai likimas suartina seseris. Greičiau ne likimas, o ne vietoje pasipainiojęs policijos ekipažas, kuris atskleidžia, kad Arūno turtai ir Žygimanto totalizatoriaus aistra palaikomi nešvarių pinigų.

– Apsiverkusios po nuosprendžio (Milda – iš širdgėlos, Vaiva – iš džiaugsmo), kuris atskyrė vyrus nuo jų aštuoneriems metams, seserys nutaria gyventi kartu. Tačiau gyvenimas bus ne tik rožėmis, bet ir usnimis klotas.

– Pinigai iš dangaus nekrinta, jų reikia užsidirbti. O vienintelė patarėja sprendžiant šį sunkų uždavinį – Mildos kaimynė Renata (R.Valiukaitė). Ši pusamžė pantera žino tik vieną būdą, kaip uždirbti pinigų, – nugvelbti jų iš savo vyro, ir tik vieną būdą, kaip juos išleisti, – jaunesniems vaikinams.

– Žingsnis po žingsnio, pykdamosi ir taikydamosi seserys mokosi susidoroti su naujais iššūkiais, pažintimis ir laukti – viena su viltimi, kita su slogučiu – akimirkos, kai jų vyrai pagaliau išeis į laisvę.

– O iššūkiai kiekvieną kartą vis kitokie – nuo mįslės, kaip auklėti nepaklusnų sūnų, iki naujų pagundų meilės fronte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.