Geriausia Lietuvos barmenė M.Feser kokteilius gardina čiobreliais

Kauno klube „Chaos“ antradienio vakarą rankų miklumą ir išmonę demonstravo išradingiausi šalies barmenai.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-01-14 23:26, atnaujinta 2018-02-17 13:06

Jie dalyvavo 2014 metų Lietuvos barmenų čempionato finale. Penktus metus šį renginį organizuoja suomiškos degtinės „Finlandia Vodka“ gamintojai. Kaune rinkimai vyko pirmąsyk.

Norintys dalyvauti čempionate barmenai turėjo sugalvoti, paruošti, nufotografuoti ir komisijos vertinimui atsiųsti kokteilio nuotrauką bei išsamų jo gaminimo aprašymą.

Komisija atrinko 12 geriausių kokteilių barmenų, kurių autoriai susirungė Lietuvos čempionato finale.

Barmenai iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kovojo trijose rungtyse. Jie gamino aperityvą, ilgai geriamą kokteilį vadinamį long drink'ą ir turėjo paruošti kokteilį siurprizą iš tam tikrų pateiktų produktų. Kiekvienam kokteiliui paruošti buvo skirta po 7 minutes.

Kokteilius vertino „Finlandia Vodka“ atstovai Reinas Veldis kartu su pasaulinio lygio kokteilių gamintoju Pekka Pellinenu, šio prekės ženklo ambasadorė Lietuvoje Justina Butvilaitė ir vakaro metu koncertavusios muzikos grupės „Golden Parazyth“ nariai.

Varžybose buvo išrinkti ir apdovanoti kiekvienos rungties nugalėtojai, o susumavus visus rezultatus, paaiškėjo geriausia Lietuvos barmenė.

Įveikusi dešimt vaikinų ir vieną merginą konkursą laimėjo 24 metų klaipėdietė Martyna Feser. Kartu su bičiuliais vos prieš metus įkūrusi restoraną „Kaštonas“ mergina pati ruošia kokteilius jo lankytojams.

„Šis konkursas pirmasis mano gyvenime. Kai buvau paskelbta nugalėtoja, labai nustebau, nes mano, kaip barmenės, patirtis dar labai nedidelė. Esu tikra, kad pergalę atnešė mano entuziazmas, noras kurti ir nuolat eksperimentuoti“, — įsitikinusi M.Feser.

Mergina neslėpė, jog baigusi vidurinę mokyklą ji kelerius metus mokėsi filmų režisūros, tačiau vėliau nutarė nerti į viešojo maitinimo verslą. Su draugais ji įkūrė barą Nidoje, o po to restoraną Klaipėdoje.

Martyna labiausiai mėgsta ruošti nesaldžius kokteilius. Jai patinka ieškoti naujų skonių, gėrimus pagardinti įvairiais prieskoniais, žolelėmis. Konkurse M.Feser pagamino kokteilį, kuriam subtilaus skonio suteikė čiobreliai.

Nugalėtoja džiaugėsi ne tik iškovotu titulu. Klaipėdietei atiteko pagrindinis prizas — kelionė į Laplandiją, kur ji galės ne tik susitikti su ten gyvenančiu Kalėdų seneliu, bet ir savo patirtimi pasidalyti bei naujų idėjų pasisemti iš „Finlandia Vodka“ nacionalinių čempionatų, vykusių skirtingose pasaulio šalyse, nugalėtojų.

Antrąją vietą Kaune vykusiame Lietuvos barmenų čempionate užėmė sostinės baro „Glory Bar by Stiliai“ barmenas Silvestras Pladas, trečiąją — Šarūnas Čėsna iš taip pat Vilniuje veikiančio baro „Piano Man“.

Šiame konkurse dalyvavo ir dvidešimtmetė kaunietė Laura Volkaitė iš baro „210“, kuri praėjusią vasarą nugalėjo tekilos kokteilių konkurse ir laimėjo kelionę į Meksiką. Šįkart Laura liko be titulų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.