Ž.Grigaitis iš arti stebi tenisininkių M.Šarapovos ir S.Williams kovas kortuose ir už jo ribų

Sausio mėnesį Melburnas tituluojamas pasaulio teniso sostine. Melburno teniso taurės turnyras sutraukia didelį būrį vietos bei užsienio garsenybių. Australijoje vieši ir teniso varžybų nepraleidžia verslininkas Žilvinas Grigaitis. Lietuvis tikina, kad kovos vyksta ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų – svečiai ir dalyviai varžosi tarpusavyje, kuris geriau atrodo.

Ž.Grigaitis Melburne stebi teniso varžybas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Ž.Grigaitis Melburne stebi teniso varžybas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:11 AM

„Po savaitės ruošimosi ir prisitaikymo prie oro sąlygų prasidėjo kovos teniso kortuose. Ir ne tik. Didelio dėmesio sulaukia moterų teniso žvaigždės. Smalsuoliams įdomiausia rusės Marijos Šarapovos ir amerikietės Serenos Williams duetas. Šios sportininkės netelpa po ta pačia saule. Vis bando viena kitai įkąsti. Tačiau rezultatai kalba patys už save. Serena yra geresnė žaidėja, todėl Marijai tenka nusileisti“, - pasakojo Žilvinas.

Teniso aprangos mados, kas jas diktuoja? Ž.Grigaitis sakė, kad sportininkėms apranga ne ką mažiau svarbi nei pats žaidimas. M.Šarapova, kuri per metus uždirba 24 mln. Australijos dolerių, stilizuoja teniso drabužius – derina kelių spalvų audinius. „Marijos mėgstamiausia spalva – juoda. Australijoje dabar 39 laipsniai karščio, todėl juodos spalvos apranga laimėti tikrai nepadės“, - nusijuokė Žilvinas.

S.Williams gali džiaugtis ne tik gerais rezultatais, bet ir savo vardo sportinės aprangos linija. Moteris dirba ir su prekės ženklu „Berlei“. M.Šarapova irgi taikosi į teniso mados kūrėjos vardą. Kartu su „Nike“ bendrove Marija ketina išleisti teniso drabužių liniją.

„Daug komentarų sulaukusi Kinijos tenisininkė LiNa nenori dalyvauti Marijos ir Serenos žodžių karuose ir pati stengiasi įrodyti, kad ji gali pakovoti dėl vietos po saule. Nors jai 31-eri metai, konkurentės ją jau buvo pamiršusios. Ši tenisininke yra viena iš nedaugelio Kinijos žaidėjų, kurios pajamos 2013 metais siekė 18,2 mln. JAV dolerių. Dėl jos ypatingos padėties Kinijoje tokie ženklai kaip „Nike“ ar „Rolex“ sutinka mokėti labai daug“, - pasakojo verslininkas.

Temperatūros stulpelis Melburne perkopė 40 laipsnių aukščiau nulio. Oro sąlygos, kurių nebuvo galima numatyti, daro įtaką ir visam teniso turnyrui. Tiesa, nei vienas mačas nebuvo atšauktas.

„Dalyviai sako, kad jie jaučiasi taip, tarsi šoktų įkaitintoje keptuvėje. Teisėjai turi teisę nutraukti žaidimą, jeigu mato, kad oro sąlygos tampa netinkamos tęsti mačą. Kadangi drėgmės procentas yra pastovus, visas turnyras vyksta pagal grafiką“, - portalui lrytas.lt kalbėjo Ž.Grigaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.