Dizainerė I.Serapinienė ruošiasi kurti rankinių kolekciją Japonijai

Dizainerė, mados namų „Sirena“ įkūrėja Irena Serapinienė (49 m.) juokauja, kad dabar greičiausiai nė vienas japonas neišvyks iš Lietuvos su ja nepabendravęs. Kai Kauno dramos teatre japonų kompozitorius Atsuhiko Gondai (48 m.) pristatė savo oratoriją, ji neatsispyrė pagundai su juo susipažinti.

Viešėdamos Japonijoje I.Serapinienė ir duktė Inga dovanų gavo kimono-japonės taip atsidėkojo už "Sirenos" kurtas rankines,kurias jos išgraibstė akimirksniu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Viešėdamos Japonijoje I.Serapinienė ir duktė Inga dovanų gavo kimono-japonės taip atsidėkojo už "Sirenos" kurtas rankines,kurias jos išgraibstė akimirksniu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Jan 18, 2014, 3:20 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:22 AM

Vedama troškimo pasisemti subtilumo ir elegancijos I.Serapinienė neseniai lankėsi Japonijoje. Patirti įspūdžiai net pakeitė jos kasdienybę: namuose skamba japoniška muzika, šeimos racionas tapo lengvesnis – dažniau ant stalo garuoja ryžių ir daržovių patiekalai.

Tad iš anksto laukė ir su malonumu apsilankė Kauno dramos teatre vykusiame japonų kompozitoriaus A.Gondai spektaklyje „Sakurų prisiminimai“. Negana to, po spektaklio neatsispyrė pagundai susipažinti su svečiu.

„Abu buvome apimti euforijos – kompozitorius dėl Lietuvos, aš – dėl Japonijos, turėjome apie ką pasikalbėti. Noriu gerai perprasti tolimosios šalies kultūrą, kad galėčiau sukurti tokių rankinių, kurioms japonės negalėtų atsispirti“, – sakė Irena, ryžtingai nusiteikusi Tekančios Saulės šalyje pristatyti būtent jai kurtą kolekciją.

Galima sakyti, kad ten su savo kūryba I.Serapinienė kojas jau apšilo. Per viešnagę šioje šalyje dizainerė surengė fotosesiją, kurios modeliu tapo japonė Yayoi Reeves.

Be to, nufotografuotos keliolika lietuviškų rankinių buvo išgraibstytos per vėliau surengtą privatų moterų susiėjimą. Kaip pagarbos ir draugystės ženklą Irena dovanų gavo šilkinį kimono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.