E.Vitulskienė keičia gyvenimo būdą

Vos du kartus gyvenime bandžiusiai čiuožti Erikai Vitulskienei (25 m.) dar visai neseniai ledas buvo visiškai svetimas. Tačiau moteris pasiryžo mesti sau iššūkį ir nusprendė ne tik iš arčiau susipažinti su dailiuoju čiuožimu, bet ir tapti originalaus LNK televizijos projekto „Šokiai ant ledo“ dalyve.

„Fizinis krūvis nėra sunkiausia mokymosi čiuožti dalis“, – sakė E.Vitulskienė.
„Fizinis krūvis nėra sunkiausia mokymosi čiuožti dalis“, – sakė E.Vitulskienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jan 22, 2014, 9:47 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:17 AM

Kasdienės 6–7 valandas trunkančios treniruotės ant ledo – ne pati lengviausia užduotis net ir patyrusiems sportininkams. Ką jau kalbėti apie pramogų pasaulio žvaigždes, kurios dar tik mokosi stovėti ant pačiūžų.

„Fizinis krūvis nėra sunkiausia mokymosi čiuožti dalis. Daug sudėtingiau įveikti psichologinę baimę kristi. Teko ne kartą paliesti ledą, skaudžiai griūti... Turiu daug dirbti, kad galėčiau įrodyti, jog viskas įmanoma“, – sakė E.Vitulskienė.

Erika dar vaikystėje bandė važinėti riedučiais, tačiau įspūdžio jie nepaliko. Vėliau du kartus išbandė ledo areną, bet sužavėta neliko.

„Sakoma, kad čiuožti pačiūžomis reikia daugiau įgūdžių, nei važiuojant riedučiais: jos lengviau praslysta į šoną, lengviau suklysti. Todėl per kelis mėnesius nemažai išmokau: kantrybės, užsispyrimo. Manau, jog turiu kuo didžiuotis“, – tikino pašnekovė.

Ilgą laiką ji repetavo paprasčiausius pratimus: kaip išlaikyti pusiausvyrą, tvirtai stovėti ant dviejų, o kartais ir vienos kojos. Dabar jau ima mokytis šokio meno.

E.Vitulskienė patikino: šokti ant ledo ji atėjo neturėdama jokių savireklamos tikslų. Labiau norėjo dirbti su prodiuseriu Laurynu Šeškumi – jo darbu moteris itin žavisi.

E.Vitulskienė neslepia, kad intensyvios treniruotės ant ledo – ne tik smagi pramoga, bet ir rezultatų duodantis sportas. Anksčiau intensyviai bėgiojusi moteris dabar tam neturi laiko. „Visas laikas skirtas šokiams“, – juokėsi ji.

Su vyru dainininku Merūnu Vitulskiu ji susidomėjo sveiku gyvenimo būdu. Pora ne tik sportuoja, jų namuose dažniau nei įprasta kvepia gardžiais, bet sveikais patiekalais. Maisto produktus jie stengiasi derinti – tai esą padeda kontroliuoti svorį. „Žinoma, tenka save ir riboti. Negalėčiau gyventi be šokolado ar miltinių patiekalų, tačiau jei su Merūnu valgytume tiek, kiek širdis geidžia, turbūt nebepaeitume“, – linksmai pasakojo ji.

Anot E.Vitulskienės, svarbiausia keičiant gyvenimo būdą neužsibrėžti perdėtai aukštų ir sunkiai įgyvendinamų tikslų. „Norint pasiekti tikslą, nesvarbu – sporte, laikantis dietos, kasdien jo link reikia eiti mažais žingsneliais. Džiaugiuosi net menkiausiu savo laimėjimu ir raginu visus į gyvenimą žvelgti atvira širdimi. Sėkmė jus aplankys tik tuomet, kai viduje jausitės laimingi“, – įsitikinusi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.