Muzikantas R.Kupstas naujų karjeros auštumų siekia Dubajuje

Prieš 8 metus Roberto Kupsto (27 m.) veidas nuolat šmėžuodavo muzikiniuose projektuose. Kai svajonių jaunikiu vadintas jaunuolis išvyko atgal į Kaliforniją, ašarą braukė ne viena jo gerbėja. Šiandien muzika lietuvio gyvenime skamba tik tada, kai jis paima į rankas gitarą. Dubajuje gyvenantis vaikinas karjerą sieja su verslu ir politika.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Jan 24, 2014, 6:35 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:24 AM

Būdamas 19 metų Robertas dainavo ir studijavo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Pasirodymus įvairiuose televizijos projektuose (R.Kupstas dalyvavo projekte „Kelias į žvaigždes“, „Eurovizijos“ nacionalinėse atrankose) jis vadina smagiu nuotykiu.

Apsukrios motinos Nijolės Kupstas-Bylos tuomet prižiūrimas R.Kupstas net spėjo suvaidinti Vilniuje filmuotame filme „Tyla tampa tavimi“ („Silence Becomes You“), kuriame vaidmenį atliko ir Alicia Silverstone.

Tuomet daugeliui atrodė, kad Robertas be motinos, kuri daug metų dėstė muziką Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje, nežengia nė žingsnio.

„Visos mamos panašios! Rūpinasi ir bando kiek įmanoma daugiau padėti savo vaikams“, – šiandien juokiasi Robertas.

Savo motiną prieš išvykdamas į Jungtinės Amerikos Valstijas vaikinas vadino ir padėjėja, ir prodiusere. Pradėjęs dalyvauti muzikiniuose projektuose R.Kupstas ir pats užmezgė naudingų pažinčių, susipažino su pramogų pasaulio atstovais.

Ir šiandien Robertas puikiai sutaria su motina ir šypsosi, kad ji jo gyvenimo nereguliuoja.

„Visuomet gyvenome atskirai, tad jei mama ir norėtų, nelabai galėtų tai daryti“, – sakė R.Kupstas.

Praėjusių metų birželį jis baigė tarptautinės politikos mokslų magistrantūros studijas Stanfordo universitete. Kai vienas iš šio universiteto finansų profesorių lietuviui pasiūlė išmėginti jėgas Dubajuje, jis ilgai nesvarstė.

Šiandien R.Kupstas – naujos įmonės, įsikūrusios Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Dubajuje, darbuotojas. Jis su kolegomis kuria infrastruktūros projektus energetikos, maisto, vandens ir saugumo srityse.

Darbas R.Kupstui be galo patinka. Čia darbuodamasis Robertas gali įgyvendinti ir vieną didžiausių savo aistrų: keliauti ir prisidėti prie kuriamų verslo santykių su užsienio valstybėmis, pažinti kitokias kultūras, žmones. Jam įdomu ir kitokios politinės sistemos, kurias pamato keliaudamas po pasaulį.

„Negalėjau likti Lietuvoje ir tęsti populiariosios muzikos atlikėjo kelio. Taip, muzikai nesu abejingas, tačiau Lietuvos rinka be galo maža, iš jos beveik neįmanoma išplaukti į platesnius vandenis.

Juk matau, kad net patys populiariausi Lietuvos dainininkai apsiriboja koncertais lietuvių pamėgtuose miestuose: Londone, Dubline, Čikagoje.

Net didžiausios lietuvių žvaigždės pasaulio lietuvių koncertų salėse Los Andžele, Vašingtone ar Baltimorėje dažnai surenka vos 100 žiūrovų!

Norėjau imtis platesnės veiklos nei tik muzika. Norėjau turėti tikrą tarptautinę karjerą. Svajojau tapti politikos specialistu, bet dabar labiau linkstu į verslą. Šioje srityje jaučiuosi puikiai“, – kalbėjo pašnekovas.

Gyvendamas Dubajuje Robertas savo namais vis dėlto vadina Vilnių ir Jungtines Amerikos Valstijas. Laisvu nuo darbo metu jis mėgsta pasportuoti, vis dar į rankas paima gitarą, keliauja.

Dubajuje naują gyvenimo etapą pradėjęs Robertas šį miestą vadina vienu gražiausių dėl jo šiuolaikinės architektūros. Jis džiaugiasi, kad gyvena vietoje, iš kurios patogu keliauti ir į Aziją, ir į Afriką, mat nori aplankyti egzotiškas šalis.

„Kartais čia justi prabangos, materializmo kultūra. Tačiau jos galima rasti kiekviename didmiestyje. Manau, kad būsiu patenkintas čia kelerius metus. O gal ir ilgiau“, – sakė R.Kupstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar kandidatai į prezidentus dar turi neatskleistų kozirių?
Gyvai
Gyvai: I. Šimonytės ir A. Bilotaitės komentarai po apsilankymo pasienyje