Riaušių krečiamame Kijeve viešintį aktorių Ž.Tratą stebina ukrainiečių draugiškumas

Ukrainos protestuotojai penktadienį Kijeve išplėtė savo protestų stovyklą ir barikadas, kai derybomis tarp opozicijos ir prezidento Viktoro Janukovyčiaus nepavyko užbaigti šalyje didėjančios krizės. Vis dėlto Kijeve viešintis lietuvių aktorius Žilvinas Tratas jaučiasi saugiai.

Kijeve viešintis lietuvių aktorius Žilvinas Tratas jaučiasi saugiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kijeve viešintis lietuvių aktorius Žilvinas Tratas jaučiasi saugiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2014-01-25 08:59, atnaujinta 2018-02-17 03:07

„Mano akimis, Kijevas - tobulas miestas. Jis gražus, ne per didelis, o žmonės čia ypatingai draugiški. Be to, čia labai išvaizdžios moterys, - šypsojosi Žilvinas. - Jei nežinočiau, kad vyksta tie neramumai, tai net nesuprasčiau. Nors esu miesto centre, visur tylu ir ramu.“

Riaušės vyksta tik Nepriklausomybės aikštėje, prie savivaldybės pastatų. Štai kitur gyvenimas teka įprasta vaga. Ukrainiečiai ir toliau vaikšto į darbą, eismas nėra sutrikęs. Tad užsieniečiui Kijeve saugu tol, kol šis nekiša nosies į Maidaną.

„Sakė, manęs ten neįleistų, net jei norėčiau. Tam tikru spinduliu aplink Maidaną viskas uždaryta ir patekt į teritoriją nėra lengva“, - pasakojo Ž.Tratas.

Aktorius prisipažino norintis bent jau automobiliu pravažiuoti pro Nepriklausomybės aikštę ir neramumus, aprašomus viso pasaulio žiniasklaidoje, pamatyti savo akimis. Vis dėlto žvarbus šaltukas ir laiko trūkumas atbaidė Žilviną nuo noro slampinėti pavojingame rajone.

Į Kijevą Ž.Tratas nuskrido ketvirtadienio vakarą. Čia jis dvi dienas filmuojasi vieno mineralinio vandens iš Karpatų kalnų reklamoje. Ją kuria garsus ispanų režisierius Alejandro Toledo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?