Operos dainininkė N.Kazlaus tapo televizijos laidos vedėja

Operos dainininkei Nomedai Kazlauskaitei-Kazlaus teko prisiminti moksleiviškus laikus, kai LRT televizijoje vedė laidą apie studijas Amerikoje. Į eterį ji sugrįžta būdama žvaigždė, o ir pati kalbina pasaulinio garso įžymybes.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-27 08:04, atnaujinta 2018-02-17 01:59

Pas naujai iškeptą laidos vedėją N.Kazlauskaitę-Kazlaus pokalbių cikle „Skambantys pasauliai“ svečiavosi lenkų kompozitorius Krzysztofas Pendereckis, rusų baritonas Dmitrijus Chvorostovskis, britų tenoras Ianas Storey, vokiečių choreografė Sasha Walz, italų kompozitorius Walteris Attanasi.

Šioms asmenybėms puikiai pažįstamos garsiausios pasaulio scenos, tačiau jose yra pasirodžiusi ir lietuvė Nomeda, tad prieš kamerą kalbėtis sėdo lygiaverčiai partneriai. Be to, N.Kazlauskaitė-Kazlaus su savo svečiais šnekučiavosi jiems patogia kalba – anglų, vokiečių, italų, nes lietuvė pati jų moka net aštuonias.

„Nuo paauglystės mane domina ir žavi sėkmės lydimų žmonių biografijos. Iš jų semiuosi informacijos bei įkvėpimo. Esu dėkinga likimui, kad dar studijų metais pradėjau bendradarbiauti su pasaulinio lygio atlikėjais. Kaip sako maestro K.Pendereckis, svarbiausia – geri santykiai su žmonėmis. Labai pritariu tam – dabar galiu pasidžiaugti įdomiomis, prasmingomis diskusijomis su kolegomis“, – sakė Nomeda.

Jos pašnekovai dažniausiai susiję su lietuve kūrybiškai. Pirmojoje laidoje viešėsiančio lenkų kompozitoriaus K.Pendereckio „Lenkiškąjį Requiem“ Nomeda dainavo Vroclave. Tuomet tarp jų ir užsimezgė puikus ryšys. O po koncerto Vilniuje buvo parengtas interviu.

Su I.Storey Nomeda kartu dainavo irgi ne kartą. Abu buvo tokie įkvėpti, kad britų tenoras ją net iš tikrųjų pabučiavo operos „Otelas“ metu. Būtent užsimezgusi asmeninė draugystė padėjo Nomedai privilioti geriausią Tristano vaidmens atlikėją ir į Vilniaus sceną. Taip pat tai buvo gera proga parengti interviu.

Ar nebus sudėtinga laidos žiūrovams – juk Nomeda dažnai pateikia specifinius, su kūryba susijusius klausimus?

„Manau, kad net ir mano dalyvavimas LRT projekto „Auksinis balsas“ komisijoje parodė, jog profesionalaus vertinimo bei tvirtesnių žinių yra laukiama ir tai teigiamai vertinama“, – Nomeda nusiteikusi ramiai.

Visi labai rimti, orūs ir nusipelnę meno pasaulyje, bet gal bent baigus filmuoti nutiko kas nors žemiška?

„Šios asmenybės paprastos ir žemiškos, nors iš šalies atrodo lyg nepasiekiamos žvaigždės.

Su vieninteliu D.Chvorostovskiu nebuvau dirbusi, tad kai susitikome interviu, mane nustebino jo jaunatviškumas – jis iš tiesų elgiasi lyg jaunuolis“, – smagiai prisiminė Nomeda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.