Australijos dieną Ž.Grigaitis švenčia su lietuviška atributika

Australijos diena švenčiama nuo 1788 metų. Tai ženklas, kad vasara jau eina į pabaigą. Šią dieną nauji imigrantai po sunkių etapų ir ilgo laiko tampa Australijos piliečiais. Specialios ceremonijos metu jiems įteikiami Australijos piliečių pasai. Australijos dieną paminėjo ir šioje šalyje viešintis lietuvis Žilvinas Grigaitis.

Verslininkas Ž.Grigaitis žiemoja Australijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Verslininkas Ž.Grigaitis žiemoja Australijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 11:58 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:33 PM

„Bruožas, kuris visus vienija – atsipalaidavimas ir šventimas. Švenčiama visur – paplūdimiuose, parkuose, įvairiuose renginiuose. Tas savaitgalis pasirenkamas įvairioms šventėms švęsti. Kvietimuose mirga įvairūs aprangos reikalavimai ir tematika. Australija – pasaulio migrantų žemynas. Tiesa, čia gyvenimas nėra visada linksmas ir laimingas tiems, kurie nori čia įsitvirtinti, bet Australijos diena yra viskas apie linksmybes“, - pasakojo Žilvinas.

Be gastronomijos ir vyno australai neįsivaizduojami. Per Australijos dieną tradiciškai valgoma avies koja arba sprandinė. Neretai apsiribojama kepsniais, atšaldytu baltu vynu ir alumi. „Australijoje išsirinkti vyną nėra lengva – didelis pasirinkimas. Kaip ir mėsos gaminių. Kartais jų kainos tokios aukštos, kad galima pagalvoti, jog jos iš aukso“, - nusijuokė lietuvis.

Nacionalinėje vietos spaudoje yra pateikiami klausimai apie šalį. Taip gali pasitikrinti esamas žinias. Ž.Grigaitis pasakojo, kad klausimai labai įvairūs: apie politiką, verslą, garsius žmones.

„Daug vertinimų sulaukia tai, kas yra Australijos veidai pasaulyje ir ar jie tikrai atstovauja Australijai. Dažnai minima atlikėja Kylie Minogue, kuri Londone su specialiu choru dainavo išskirtinei publikai pabrėždama, kad ji yra australė. Minima ir Australijos aktorė Nicole Kidman, legendinė grupe „The Seekers“. Garsių Australijos aktorių, modelių ir dainininkų yra daug. Didelė jų dalis gyvena kitur – Los Andžele, Niujorke ir kituose dideliuose miestuose“, - portalui lrytas.lt sakė Ž.Grigaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.