Verslininkas A.Guoga pokeriui sako „Sudie!”

Australijoje ir Lietuvoje 40 metų jubiliejų neseniai atšventęs verslininkas Antanas Guoga bendražygius ir bičiulius nustebino permainomis. Pasaulio pokerio olimpą pasiekęs vyras pareiškė baigiantis profesionalaus pokerio žaidėjo karjerą.

„Pastaraisiais metais tapau sėslesnis. Lietuvoje mano namai, sužadėtinė Aistė. Prie pokerio stalo praleidau didelę ir svarbią gyvenimo dalį", - baigiantis pokerio žaidėjo karjerą sakė A.Guoga.<br>D.Umbraso nuotr.
„Pastaraisiais metais tapau sėslesnis. Lietuvoje mano namai, sužadėtinė Aistė. Prie pokerio stalo praleidau didelę ir svarbią gyvenimo dalį", - baigiantis pokerio žaidėjo karjerą sakė A.Guoga.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2014-01-29 10:51, atnaujinta 2018-02-16 23:37

Pokeriu besidomintys ir jo visai nežaidžiantys tautiečiai žino emocingą, nuolat kitus žaidėjus provokuojantį lietuvį pseudonimu Tony G.

Vyras žaidė prie vieno stalo su pasaulio pokerio elitu, o pokerio turnyruose susižerdavo nemažas sumas pinigų, kurias vėliau investuodavo į verslą ar paaukodavo labdarai.

Daugiau nei dešimtmetį prie pokerio stalo praleidęs A.Guoga dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė, kad sulaukus keturiasdešimties atsirado puiki proga pabaigti vieną gyvenimo etapą ir pradėti naują.

Padėjo sukaupti kapitalą

„Pastaraisiais metais tapau sėslesnis. Lietuvoje mano namai, sužadėtinė Aistė. Prie pokerio stalo praleidau didelę ir svarbią gyvenimo dalį.

Iš pradžių žaisdamas tiesiog privalėjau laimėti ir taip užsidirbti lėšų pragyventi, o vėliau man vėrėsi kazino ir televizijos šou durys. Žaidimas niekuomet nebuvo savaiminis tikslas.

Pergalės pokerio turnyruose padėjo sukaupti kapitalą, kurį investavau į verslus Lietuvoje“, – pasakojo Anupriškėse esančio poilsio ir pramogų parko „TonyResort“ savininkas.

A.Guoga tikina, kad profesionalusis pokeris išmokė atkaklumo, ryžto, stiprybės. Kad ir kaip sektųsi žaidimas, visada privalai išlaikyti šaltą protą ir pasiekti geriausių rezultatų.

Aistros nepavyks užgniaužti

Būtent didieji laimėjimai įkvėpė A.Guogą ir filantropijai. Pavyzdžiui, prieš septynerius metus visą pokerio turnyre Rusijoje laimėtą sumą – 205 tūkstančių JAV dolerių – verslininkas paaukojo internatinei mokyklai Maskvoje.

Pokerio žaidėjas iki šiol remia labdaros ir paramos fondą „Bėdų turgus“, padeda „Maisto bankui“, svariai prisideda prie sporto plėtros Lietuvoje.

Paklaustas, ar nemanąs, kad sunkiai pavyks atsisakyti vienos pagrindinių gyvenime aistrų, verslininkas teigė, jog liks pokerio entuziastu. A.Guogą bus galima išvysti žaidžiant sportinį pokerį, kuriame nesirungiama dėl pinigų.

Puoselėja politines viltis

Nustūmęs į šalį pokerio žetonus verslininkas didelį žingsnį žengia politikos link.

Šių metų gegužę vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą A.Guoga kandidatuos Liberalų sąjūdžio sąraše.

„Kažkas pajuokavo, kad amžius man jau leidžia tapti Lietuvos prezidentu. Tačiau mano norai kuklesni. Mačiau daug šalių, daug žmonių, sukaupiau daug patirties – atėjo laikas ja pasidalyti“, – šypsojosi A.Guoga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.