Aktoriaus R.Šimukausko šeimoje nėra vietos vaidybai

Užkietėjusiu viengungiu laikytas ir romanais su moterimis garsėjęs aktorius Ramūnas Šimukauskas (39 m.) jau daugiau nei pusmetį mėgaujasi šeiminiu gyvenimu. Jis dėkoja likimui už nuostabią gyvenimo dovaną - žmoną Robertą (29 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 30, 2014, 1:57 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:56 PM

Praėjusių metų birželio 29-ąją prie altoriaus žengusiai kauniečių porai posakis, kad nebūna namų be dūmų, negalioja. Aktoriui ir jo žmonai iki šiol pavyko išvengti pykčių, kivirčų, lėkščių daužymo, nekalbadienių.

„Ilgai nekalbėti man neužtektų kantrybės. Jeigu atsitiktų taip, kad Roberta sugalvotų nekalbėti, visaip mėginčiau ją prakalbinti“, – neslėpė aktorius.

Laiminga pora nežino vienos ilgos santuokos formulės.

Kauno kino studijos projektų vadovė Roberta įsitikinusi, kad du žmonės turi nuolat brandinti meilę, gerbti vienas kitą ir gyventi darnoje.

Ramūnas mano, kad šeimoje, kaip ir apskritai gyvenime, būtina vadovautis išmintimi bei žiūrėti filosofiškai.

„Į bet kurią keblią situaciją vertėtų pažvelgti išmintingai – pro ateities prizmę, o ne vadovaujantis impulsyviomis emocijomis. Juk daugelis dalykų, kurie šią akimirką atrodo lyg pasaulio pabaiga, po metų ar penkerių greičiausiai neturės jokios reikšmės. O santykiams tai gali pakenkti“, – kalbėjo R.Šimukauskas.

Aktorius neišsigina žodžių, kuriuos viešai išsakė savo vestuvių dieną. Tuomet jis tvirtino, kad vyrams vesti iki trisdešimties metų neturėtų būti leidžiama, nes įsipareigojimas ir ištikimybė jiems vertybe tampa tik sulaukus vyresnio amžiaus.

38-erių vedęs R.Šimukauskas įsitikinęs, kad šeimą sukūrė pačiame jėgų žydėjime.

Roberta ir Ramūnas iki vestuvių vienas kitą pažinojo šešerius metus. Jie kartu dirbo Kauno mažajame teatre. Tačiau poros jausmai įsižiebė maždaug prieš dvejus metus, kai artistas išsiskyrė su buvusia sužadėtine žurnaliste Rūta Mykolaityte.

„Tai nebuvo žaibo trenksmas. Mūsų su Roberta meilė užaugo pamažu. Tiesiog atėjo laikas, kai vienas kitą pradėjome matyti kitomis akimis. Žiūrėjome žiūrėjome ir prisižiūrėjome. Manau, kad šią moterį man likimas atsiuntė iš aukštybių“, – sakė R.Šimukauskas.

Roberta antrajai pusei taip pat negaili komplimentų. Moteris gyrė vyrą už tai, kad jis ramus, dėmesingas, protingas, labai atsakingas ir turi sveiką humoro jausmą.

„Iki šiol nepastebėjau Ramūno savybių, kurios erzintų ar nepatiktų. Nemanau, kad jis tiek laiko jas sugebėtų slėpti. Mūsų namuose vaidybai vietos nėra“, – tikino R.Šimukauskienė.

Sutuoktiniai lyg susitarę tvirtino, jog tai, kad jie abu panirę į kino ir teatro pasaulį, yra didelis privalumas. Porai specialiai nereikia ieškoti bendrų pomėgių, veiklos ar pokalbių temų.

Namuose gurkšnodami arbatą Šimukauskai gali iki išnaktų kalbėti apie būsimą ar jau rodomą spektaklį, teatro užkulisius. Tai abiem įprasta ir įdomu.

Roberta ir Ramūnas ligi šiol dalijasi namų ruošos darbus. Porai smagu kartu ruošti maistą, nors kiekvienas turi savo mėgstamus receptus ir patiekalus.

„Roberta skaniau gamina egzotiškus valgius, o aš – tradicinius lietuviškus.

Todėl darbo pasidalijimas pas mus aiškus: kai ji ruošia jūrų gėrybes ar įmantrias salotas, aš valau daržoves ir plaunu indus. Kai aš kepu kotletus, verdu cepelinus ar burokėlių sriubą, žmona tampa mano pagalbininke“, – pasakojo R.Šimukauskas.

Norėdamas palepinti mylimąją aktorius jai į lovą atneša puodelį garuojančios kavos ir pyragėlį. Dažniausiai tai būna sekmadienio rytą, kai nė vienam iš sutuoktinių niekur nereikia skubėti.

Roberta vyrą taip pat mėgsta nustebinti skanėstais. Jie Ramūno laukia, kai į namus jis vėlai grįžta po spektaklio.

Pora dar neplanuoja, kiek vaikų norėtų turėti, tačiau tvirtino, kad anksčiau ar vėliau palikuonių tikrai bus.

„Klausimą, galbūt Roberta laukiasi, girdime labai dažnai. Tačiau atsakingai pareiškiu, kad žmona dar nesilaukia. Ji ne tik dirba, bet ir studijuoja Vytauto Didžiojo universitete.

Nėštumas ir studijos man tarpusavyje nelabai dera. Kai jos rankose šią vasarą bus magistro diplomas, tuomet galėsime ir šeimą gausinti“, – šmaikštavo R.Šimukauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.