Verslininkės I.Marozienės turtas – įspūdžiai iš kelionių

Širdžiai miela veikla neretai kaip reikiant patuština piniginę. Vieni jaučia silpnybę brangiems drabužiams ir batams, kiti pinigų negaili prašmatniems automobiliams. Verslininkės Irenos Marozienės (55 m.) aistra – kelionės. Būtent išvykoms po pasaulį moteris neskaičiuoja uždirbtų pinigų.

I.Marozienės aistra – kelionės. Būtent išvykoms po pasaulį moteris neskaičiuoja uždirbtų pinigų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
I.Marozienės aistra – kelionės. Būtent išvykoms po pasaulį moteris neskaičiuoja uždirbtų pinigų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2014-01-31 13:25, atnaujinta 2018-02-16 20:55

Per praėjusius metus Irena aplankė Romą, du kartus Kanus, lankėsi Kijeve, Rusijoje, viešėjo Dominikos Respublikoje, kurioje konsulo kvietimu šventė Vasario 16-ąją, ilsėjosi Majamyje, Tenerifėje, Jūrmaloje ir Turkijos Beleko kurorte. Saulės spindulius gaudė Marakeše, mėgino susipažinti su Kinijos kultūra. O visai neseniai grįžo iš Balio salos, kurioje pirmą kartą lankėsi prieš trylika metų.

„Nelabai kas ir pasikeitė nuo pirmojo vizito, išskyrus tai, kad viskas pabrango! Balis – puiki vieta ramybės mėgėjams. Saulė, vanduo, šiluma, džiunglės. Galima mėgautis įvairiomis SPA procedūromis. Vanduo siekia 32 laipsnius šilumos. Daug vaisių, o personalas nuolat šypsosi – labai paslaugus“, – „Stiliaus“ žurnalui pasakojo Irena.

Vykti į Balį lietuvę sugundė draugai iš Rusijos. Gavusi pasiūlymą ilgai nesvarstė, susikrovė lagaminą ir sausį kelias savaites kaitinosi Indonezijai priklausančiame rojaus kampelyje.

Svečioje šalyje verslininkė dažniausiai vieši pakviesta bičiulių, su kuriais susipažįsta savo vadovaujamame sostinės restorane „Amatininkų užeiga“. Kartą per metus būtinai išvyksta atostogų su visa šeima, viena nepoilsiauja.

Irena sako, kad, atsiradus daugiau tiesioginių skrydžių iš Lietuvos, ji keliautų kur kas dažniau. Daugelis įpratę manyti, kad pasiturintys asmenys perka tik brangių oro linijų bilietus, tačiau verslininkė patikino, kad patogiai nukakti iš vienos vietos į kitą galima ir pigiau. Tiesa, jeigu Irenos tikslas – tolimas kraštas, ji įsitaiso verslo klasės kėdėje. Tačiau ir prašmatniai keliaujant verslininkei pasitaikė nesusipratimų.

„Kartą lėktuve prabudau nuo šalčio. Visa tirtėjau. Buvo šalta, todėl stiuardesės, kuri pati vaikščiojo pašiurpusiomis rankomis, paprašiau įpilti taurę viskio. Negana to, ir maistas lėktuve buvo labai prastas. Štai jums ir geros oro linijos“, – nusijuokė Irena.

Vykdama į poilsinę kelionę I.Marozienė renkasi kuo geresnį viešbutį, pažintinės kelionės metu jai svarbiausia apartamentų vieta, todėl tinka ir kelių žvaigždučių viešbutis.

Bene labiausiai lietuvei įsiminė Floridos Palm Bičo kurorte esantys prabangūs apartamentai „Four Seasons“. Prie baseino svečiams ne tik buvo patiekta gaiviųjų gėrimų, bet ir pasiūlyta žurnalų, maudymosi kepuraitė, kremo, skirto naudoti prieš saulės vonias ir po jų, sauskelnių kūdikiams. O štai Balyje Ireną nustebino viešbučio personalo rūpestingumas – kaskart jai nuėjus maudytis gulto rankšluosčiai buvo keičiami naujais.

Išskirtine viešnia verslininkė pasijuto ir Šri Lankoje. Visame viešbutyje buvo vos trys gyventojai, o aptarnaujančio personalo – trisdešimt šeši. Šioje šalyje Irena lankėsi du kartus, nuvyktų ir trečią. Kaip ir į kitas Azijos vietoves.

„Man patinka azijiečių kultūra, jų požiūris į žmogų. Vietos žmonės gyvena skurde, bet yra geri ir malonūs. O ir klimatas priimtinas. Nepraktikuoju budizmo, tačiau mane žavi ši religija. Dar kartą keliaučiau į Pietų Amerikos šalis Peru ir Boliviją. Viena geriausių kelionių buvo į Norvegiją. Labai brangu, tačiau gamta – pasakiška“, – kalbėjo I.Marozienė.

Verslininkė sakė, kad šalis, į kurią nebenori kelti kojos, – Kinija. Šalyje įdomu, tačiau sugaištama per daug laiko. Norint pažinti Kiniją reikėtų praleisti ten bent pusmetį.

Ireną traukia dar neregėti kraštai – Australija ir Naujoji Zelandija. Moteris jau kalbina savo drauges artimiausiu metu ten nuvykti.

Svečiuodamasi egzotinėje šalyje verslininkė turi pasiėmusi ir stipraus tauriojo gėrimo butelį. „Gurkšnis prieš valgį ir po jo visada gerai“, – nusijuokė verslininkė. Padeda išvengti skrandžio bėdų. Juk ne visada žinai, kaip į neįprastus valgius reaguos organizmas. Štai kad ir į kobrą!

Pripažintuose, „Michelin“ žvaigždutėmis paženklintuose restoranuose lietuvė užsienyje irgi apsilanko. Gimtadienio proga šampano taures kėlė dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorane Kopenhagoje. Jo virtuvės vadovas jai padovanojo prijuostę. Irena juokavo, kad tai brangiausia jos įsigyta prijuostė.

Atostogaudama moteris dažniausiai nepusryčiauja. Irena pusryčius tiesiog pramiega! „Lėtai atsikeliu, išgeriu arbatos. Anksčiau gerdavau vien sultis arba kavą, dabar gydytojai patarė atsikėlus bent šiek tiek užkąsti“, – prisipažino verslininkė.

Visos dienos kaitindamasi prieš saulę I.Marozienė nepraleidžia. Ne jos būdui toks poilsis. Užtat mielai plaukioja baseine arba natūralaus vandens telkinyje. „Man patinka plaukimas. Tai bene vienintelė sporto šaka, kurią pakenčiu“, – kalbėjo moteris.

Pažintinėse kelionėse Irenos draugai ir šeimos nariai jau žino, kad privaloma veikla – muziejų lankymas. „Su gidu arba be jo, tačiau būtinai“, – rėžė Irena.

Pokalbio metu verslininkė nustebino požiūriu į Lietuvos pajūrį. Moteris jo nepakenčia. Net ir daugelio liaupsinama Nida jos nežavi. Kodėl? Nida neturi tinkamos infrastruktūros, negana to, kainos ir kokybės santykis, anot Irenos, ten neadekvatus.

„Nidoje buvau prieš aštuonerius metus. Galiu ten nuvažiuoti pas ką nors į svečius, tačiau neilgam. Iki jūros – netrumpas kelias, nėra gultų, dušų, tualetai toli. Palangoje – per daug žmonių. O ir pirštais bado... Baltijos jūroje nesimaudau. Man ten nehigieniška. Tačiau mielai ilsiuosi sodyboje prie ežero Molėtuose. Ežere malonu plaukioti. Jame švaru, ramu ir saugu“, – nusišypsojo verslininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.