„Pikaso“ nario T.Eigerto gerbėjai – ir jo slaugomi senoliai

Po koncertų grupės „Pikaso“ narys Tomas Eigertas pamiršta pilnas sales gerbėjų ir garsius plojimus, rašo „Lietuvos rytas". Išvaizdus vyras nulipęs nuo scenos grįžta į savo kasdienį darbą slaugos ir reabilitacijos klinikoje. Ten atlikėjas dėmesiu apgaubia senolius.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Feb 1, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:12 PM

Prabudęs ryte 24-erių T.Eigertas į spintą pasikabina sceninį kostiumą, apsirengia paprastesnius, tačiau tvarkingus drabužius ir vyksta į sostinėje įsikūrusį reabilitacijos centrą „Gemma“.

Vilniuje gyvenantis jurbarkietis šiame centre dirba Slaugos ir socialinės globos skyriaus vadybininku-socialiniu darbuotoju. T.Eigertas ne tik bendrauja su reabilitacijos centre apsistojusiais senoliais, jų giminaičiais, bet ir tvarko dokumentus, taip pat sprendžia įvairias iškilusias problemas.

Socialinės pedagogikos bakalauro diplomą turintis dainininkas tikina, kad socialinis darbas jam patinka – Tomui malonu rūpintis kitais, neretai už jį gerokai silpnesniais žmonėmis.

„Kai kurie šio centro gyventojai jaučiasi lyg namuose.

Kitiems čia tik gydymo įstaiga – kurį laiką pabuvę išvažiuoja į tikruosius namus. Senyvo amžiaus žmonės džiaugiasi, kad gali čia būti, bendrauja su panašiais į save, atsipalaiduoja. Tai jiems – lyg atostogos“, – apie darbovietę pasakojo T.Eigertas.

Tai ne pirmas atlikėjo darbas socialinės rūpybos srityje.

Prieš kurį laiką Tomas dirbo senelių globos namuose Vilniaus rajone.

„Būtent juose pamačiau šilto ir šalto. Gražaus ir nelabai. Darbas ten mane užgrūdino. Tuomet pirmą kartą išvydau senų žmonių kasdienybę.

Dabartinėje darbovietėje viskas kiek kitaip – čia tarsi senelių SPA“, – nusijuokė grupės „Pikaso“ narys.

Nesilankiusieji senelių globos namuose dažniausiai mano, kad ten gyvenimas liūdnas ir nykus. Tomas tokias mintis tuoj pat veja šalin.

„Nėra taip. Senoliai ten laimingi, jie turi bičiulių, širdžiai mielos veiklos. Svečiuodamiesi senelių globos namuose žmonės pamato savo ateitį. Juk kiekvienas pasensime. Vienus tai gąsdina, o štai manęs ne. Tai – neišvengiama.

Senatvę priimu natūraliai. Tiesa, nenorėčiau būti kam nors našta ir senatvę praleisti įkalintas lovoje“, – „Lietuvos rytui“ sakė atlikėjas.

Reabilitacijos centro darbuotojai ir gyventojai žino, kad Tomas – garsios muzikos grupės narys. Išvydę jo ir grupės pasirodymus per televiziją neretai prieina ir pagiria už suteiktas gražias emocijas.

„Ranką spaudžia ir centro gyventojų giminaičiai. Jaučiu malonų aplinkinių dėmesį, išgirstu ir pagyrų. Smagu. Man tai patinka“, – prisipažino T.Eigertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.