Latvių kompozitoriui R.Paului – solidūs pinigai iš Rusijos

Neseniai 78-ąjį gimtadienį atšventęs latvių kompozitorius Raimondas Paulas nepraranda populiarumo – jo albumas „Mūsų maestro Raimondas Paulas“ tapo platininis. Jau parduota 90 tūkst. jo egzempliorių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 1, 2014, 1:14 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:06 PM

Albumą „Mūsų maestro Raimondas Paulas“ išleido Latvijos bendrovė „Mikrofona ieraksti“ ir tarptautinė leidykla „Rieder’s Digest“, platinanti savo produkciją paštu.

Kitose šalyse platininių diskų savininkai gauna nemažai pinigų, bet Latvijoje taip nėra.

Kad legendinis kompozitorius prarado milijoną banke „Latvijas Krajbanka“, tikriausiai žino visi. O kiek maestro uždirba?

Kai jis buvo Latvijos Saeimos narys, nebuvo sudėtinga tai sužinoti iš kasmetės politiko deklaracijos.

Pavyzdžiui, 2009 metais jis gavo apie 149 tūkstančius latų (745 tūkst. litų) pagal 16 pozicijų, kurios įvardytos kaip autorinis atlyginimas. Didžiąją dalį tos sumos (apie 80 tūkstančių latų) išmokėjo agentūra AKKA/LAA, ginanti autorių teises.

R.Paulas neslepia – maždaug tokią pat sumą gauna ir dabar kartą per metus.

„Tokie pinigai man jau suteikia teisę išvis nedirbti.

Galėčiau taip ir elgtis, bet mano darbo stilius skiriasi nuo kitų – visada turiu kokių nors planų“, – pasakojo kompozitorius.

Ne paslaptis, kad solidus pinigų srautas R.Paulą pasiekia iš Rusijos. Bet, žinoma, ne rubliais. Viskas oficialiai skaičiuojama ir konvertuojama į vietos valiutą. Nuo šių metų prdžios – į eurus.

„Dabar nebe taip aktyviai dirbu, galbūt sumos bus mažesnės, – samprotavo R.Paulas. – Tačiau noriu priminti vyriausybei, kad kasmet iš savo honorarų aš sumoku apie 17 tūkstančių latų (85 tūkst. litų). Ir tai vien mokesčiai!“ (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.