J.Meko duktė Oona dovanojo jam pirmąją anūkę

Garsus filmų kūrėjas, avangardistas Jonas Mekas (91 m.) laimingas – Los Andžele gyvenanti jo duktė lietuvių kilmės režisierė ir aktorė Oona Mekas (38 m.) pagimdė mergaitę. Tai - pirmoji J.Meko anūkė.

Oona su gyvenimo draugu S.Cambridge’u.
Oona su gyvenimo draugu S.Cambridge’u.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-10 12:29, atnaujinta 2018-02-16 12:19

Oona su gyvenimo draugu – muzikantu ir fotografu Scottu Cambridge’u (36 m.) dukrą pavadino Talula.

„Noriu, kad mano duktė augtų panašiai, kaip buvau auginama aš – nuo mažų dienų apsupta kultūros, kelionių, muzikos, knygų, poezijos, meno ir, svarbiausia, – meilės.

Su Scottu kartu esame penkerius metus. Nors mes nesusituokę, jaučiamės įsipareigoję vienas kitam ne mažiau nei sutuoktiniai. Mažylę auginsime kartu”, – sakė O.Mekas.

Dėl vaikelio ji neketina atsisakyti savo karjeros – ruošiasi ir toliau vaidinti, kurti filmus. Tačiau sutinka, kad gimus dukteriai kelis mėnesius taps sėslesnė – gyvenimo tempas būnant namuose su mažyle taps kur kas lėtesnis, nei Oona pratusi.

i džiaugiasi, kad būdama namie turės daugiau laiko rašyti – ne tik kasdien sąsiuvinyje savo įspūdžiams registruoti, kaip yra pratusi, bet ir naujo filmo scenarijui rašyti.

„Gyvenimas, kai tu turi vaikų, tikrai nesustoja! Jis tampa dar turiningesnis”, – teigė moteris.Apie šeimą Oona svajojo jau kurį laiką. Dukart išsiskyrusi moteris su dabartiniu mylimuoju, kurį vadina gyvenimo partneriu, kartu – jau penkeri metai. „Noriu susilaukti vaikų per artimiausius dvejus metus, juk neinu jaunyn. Man šeima – labai svarbi. Nebijau, kad reikės derinti vaikelio auginimą ir darbą – didžiąją dalį laiko dirbu namie.

Taip, tikiu, kad vaikai pakeičia gyvenimą, tačiau manau, kad su vaiku galima puikiai keliauti. Aš su savo tėvais daug keliavau”, – daugiau nei prieš metus yra sakiusi O.Mekas.

Subyrėjo dvi santuokos

- Mėlynakė blondinė, kurią Jungtinėse Amerikos Valstijose visi vadina Una, yra sukūrusi vaidmenis ne viename JAV filme, teatre, filmavusis daugybėje už Atlanto rodytų reklamų.

- Oona atliko vaidmenį lietuvių režisieriaus Igno Jonyno kino juostoje „Lošėjas”, o šių metų pavasarį Lietuvoje pristatė savo pačios režisuotą trumpametražį filmą „Miegantis vyras”, kuriame pati ir vaidino.

- Pirmą kartą Oona ištekėjo būdama 23 metų už metais vyresnio filmų kūrėjo. Pora išsiskyrė po beveik 5 metų, tačiau iki šiol bendrauja.

- Antrasis Oonos vyras buvo aktorius. Vos metus pragyvenusi pora pasuko skirtingais keliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.