Iš projekto „Šuolis“ norinti pasitraukti M.Šalčiūtė: „Man gėda“

Ko gero žinomiausia šokėja Lietuvoje, laidos „Xperimentai“ vedėja Monika Šalčiūtė prisipažino, kad prieš TV3 projekto „Šuolis“ premjerą ji itin jaudinosi. Pasirodymas projekte jai buvo toks baisus, kad mergina jau apsvarstė galimybę savo noru pasitraukti iš šou.

Monika Šalčiūtė iš televizijos projekto nori pasitraukti dėl aukščio baimės.<br>TV3 nuotr.
Monika Šalčiūtė iš televizijos projekto nori pasitraukti dėl aukščio baimės.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Feb 11, 2014, 5:45 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:52 AM

Gėdijasi aukščio baimės

„Man gėda – aš sportiška mergina, o net iš metro aukščio negaliu nušokti normaliai. Bijau ir nieko čia nepadarysi“, - naujienų portalui lrytas.lt sakė Monika.

Ji pridūrė, kad iki dalyvavimo šiame projekte ji nė nenutuokė, jog bijo aukščio. Būdama vos 12 metų Monika mielai eidavo į atrakcionus ir visai nesijaudindavo dėl aukščio. Todėl sutikdama dalyvauti „Šuolyje“ mergina nė nenutuokė, kaip stipriai jai reikės kovoti su pačia savimi.

„Aš labai apsidžiaugiau kai mane pakvietė į visiškai naują projektą, bet žiūriu, kad aš čia esu nevykėlė. Man yra gėda. Jei aš mokėčiau šokinėt, tai stengčiausi čia kuo ilgiau išlikti, bet dabar, kai matau, kad nieko man neišeina... Ir žmonės nesupranta, kad aš turiu fobiją. Gal jie manęs žmogumi nelaiko“, - svarstė M.Šalčiūtė.

Kiek anksčiau Jurijus Smoriginas išvadino Moniką tingine, kai ši neišdrįso šokti į baseiną nuo 3,5 metrų tiltelio. Choreografas taip pat išsišaipė iš to, kad net į baseiną M.Šalčiūtė ateina pasidažiusi – tikino, kad baseine jos makiažo niekas nemato, tad pastangos atrodyti gražiai buvo bergždžios. 

M.Šalčiūtei liūdna dėl tokio aplinkinių nesupratingumo. Atsargiai vandenyje besielgianti mergina tikino niekada iki šiol nešokusi į tokį vandens telkinį, kur kojomis nesiekia dugno.

„Aš išmokau plaukti labai vėlyvoje paauglystėje, - paaiškino Monika. - Tai nebuvo stiprus plaukimas, tiesiog nebegrimzdau į dugną. Tikrai nesu gera plaukikė ir iki šiol niekada neplaukiu toli nuo kranto.

Dar labiau bijau jūros. Kadangi esu lengva, mane taip nuneša, kad aš sunkiai išplaukiu į krantą. Prisimenu, vaikystėje mane nunešė tolyn nuo kranto ir įkritau į povandeninę duobę. Vos išsikapanojau.“

Mieliau nešiotų maišus

Projekto „Šuolis“ dalyviai kiekvieną savaitę, stebint visai Lietuvai, turi šokti nuo tramplino arba bokšto į vandenį. Pasirinkę 1, 3, 5 ar net 7,5 metro aukštį garsenybės turi pademonstruoti savo treniruočių rezultatus.

M.Šalčiūtė savo debiutui projekte pasirinko šuolį nuo vieno metro aukštyje įtaisyto tramplino. Šokdama Monika dar padarė suktuką, tačiau susumavus komisijos ir žiūrovų balsus M.Šalčiūtė atsidūrė dešimtoje lentelės vietoje, todėl jai kartu su vienuoliktoje vietoje likusiu Gediminu Juodeika bei paskutinę vietą užėmusia Liveta Kazlauskiene teko atlikti dar po vieną – išlikimo šuolį.

Nors Monikai pavyko išlikti projekte, ji daugiau nebenori jame dalyvauti. Mergina juokėsi, kad tokiame šou ji galėtų dalyvauti tik tada, jei vanduo būtų iki kaklo. Užtat ji mielai sudalyvautų šokių projekte.

„Man tinka viskas, kas yra ant žemės. Jėgos aš turiu, tad geriau maišus panešiočiau, įvairiose fizinės jėgos reikalaujančiose rungtyse dalyvaučiau, bet tik ne šokinėčiau nuo lieptelio“, - tikino M.Šalčiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.