Prieš meilės dieną garsios damos rinkosi į romano pristatymą

Trečiadienį Vilniuje dailininkas Arūnas Matačius (33 m.) pristatė pirmąjį savo literatūrinį kūrinį „Naivus romanas apie meilę, vyrą ir šokoladą“. Knygos autorius juokavo, kad tai pirmasis ir paskutinis jo parašytas romanas.

Lavija Šurnaitė ir Birutė Lavickienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lavija Šurnaitė ir Birutė Lavickienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2014, 8:06 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:51 AM

Į knygos pristatymą atvyko būrys garsių moterų, pradedant televizijos veidais, baigiant dizainerėmis. Vienai jų pasiteiravus, kodėl vyras parašė knygą ne apie karą ar kitus vyriškus dalykus, o apie meilę, Arūnas nusijuokė: „Manau, kad lietuviai vyrai labai stipriai myli, tik bijo prisipažinti“.

A.Matačius atskleidė Jurgitai Jurkutei-Širvaitei, kad romano rašymas nebuvo lengvas darbas. Nors pirmoji knygos pusė gimė per porą savaičių, o kitai pusei prireikė daug daugiau laiko – kūrybinių darbų pradžią nuo knygos išleidimo skiria pusantrų metų laikotarpis.

„Naivus romanas apie meilę, vyrą ir šokoladą“ – A.Matačiaus debiutas. Šioje knygoje pasakojama istorija apie šokolado manufaktūros „Chocolate Naive“ pradžią. Sakoma, kad kuriant gyvenimo laimę reikia trijų asmenų: vieno, kuris visada išklauso; antro, kuris išklauso ir padrąsina; ir trečio, kuris išklauso ir kritikuoja. Atsitiko taip, kad tie trys žmonės romane yra moterys. Vis dėlto per knygos pristatymą A.Matačius pabrėžė, kad visi knygos veikėjai yra išgalvoti ir nereikėtų ieškoti atitikmenų realybėje.

A.Matačius – diplomuotas dailininkas, aukštosios matematikos bakalauras, kultūros ir TV projektų prodiuseris, kūrybos fasilitatorius, verslininkas ir šokolado gamintojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.