J.Paulauskienė: „Būdama tik namų šeimininkė vyrui neįtikčiau“

Politiko Artūro Paulausko (60 m.) žmona Jolanta (41 m.) neslepia, kad šeimininkavimas namuose nėra jos aistra, tačiau, nepaisant to, namiškiai mėgaujasi jos pačios kepta duona ir užaugintomis daržovėmis. „Kai turi šeimą, privalai ja rūpintis“, – sako moteris.

Neseniai šeima slidinėjo Italijoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Neseniai šeima slidinėjo Italijoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

2014-02-20 06:20, atnaujinta 2018-02-16 02:53

Dėl to, kad vyras nusprendė siekti prezidento posto ir grįžta į didžiąją politiką, Jolanta nesisieloja – jos kasdienybės šis sutuoktinio sprendimas nekeičia. Juolab kad A.Paulauskas niekada nebuvo atitolęs nuo politikos.

„Mes su vaikais pripratę prie įtemptos Artūro darbotvarkės. Žinoma, anksčiau buvo kur kas ramiau“, – šypsosi moteris.

Dabar ji jaučiasi panašiai, kaip vyrui dalyvaujant rinkimuose į Seimą. Visa šeima stengiasi derintis prie jo tempo, tačiau tuo pat metu Jolanta su Artūru stengiasi ne mažiau dėmesio skirti vaikams – 19-metei teisės mokslų studentei Aistei ir 13 metų Arnui.

Kai atžaloms prasideda moksleivių arba studentų atostogos, Paulauskai stengiasi kuo daugiau laiko praleisti kartu. Neseniai šeima buvo išvykusi slidinėti į Italiją.

„Nors slidinėjome visą savaitę, laikas prabėgo labai greitai. Dievinu slidinėjimą kalnų slidėmis! Ir dabar važiuodama pro Liepkalnio slidinėjimo trasą pajuntu sentimentus ir vis pagalvoju, kad būtų puiku rasti laiko čia praleisti savaitgalio popietę“, – pasakoja Jolanta.

J.Paulauskienė džiaugiasi, kad net darbų įkarštyje Artūras nepamiršo savo aistros – futbolo. Su sūnumi Arnu kamuolį jie spardo ne tik per treniruotes, bet ir kieme. Prie šeimos vyrų džiaugsmingai kieme prisideda ir augintinė – Vakarų Sibiro laika Leira.

„Artūras su Arnu – aistringi futbolo gerbėjai, apie šį sportą gali kalbėtis valandų valandas. Jei per televiziją rodo rungtynes, mes su Aiste tampame nematomos! Kai leidžia sąlygos, kieme mūsų vyrai taip šėlsta, kad net baiminuosi dėl namo langų“, – juokiasi J.Paulauskienė.

Kieme specialiai palikta atvira erdvė – futbolo aikštė. Vaismedžiai ir vaiskrūmiai susodinti sodybos pakraščiuose, mat į Paulauskų kiemą pagainioti kamuolio susirenka ir Arno draugai.

Savaitgaliais kiekvieną rytą ir vakarą Leirą vedžioja visa šeima. Kol vyrai treniruojasi, Jolanta arba Aistė ruošia pietus. Turėdama laisvo laiko šeima mielai traukia į kiną.

Dabar, kai prasidėjo rinkimų kampanija, ir savaitgaliais A.Paulauskas vis rečiau būna namuose. Anksčiau vyrą į renginius Jolanta lydėdavo dažniau. Dabar ji turi derintis ir prie vyro, ir prie sūnaus Arno futbolo treniruočių grafiko – ji kartu vyksta į rungtynes.

Jolanta įsitikinusi, kad daugelis moterų namuose ant savo pečių laiko visus keturis kampus. Juk vyras grįžta vėlai vakare, tad kada jau besidalinsi darbus?

Kai turi laisvo laiko, A.Paulauskas mielai prisideda prie buities. Sezoniniai darbai gražinant aplinką prie namo – taip pat jo pareiga.

„Mano vyras labai šeimyniškas, gali pats savimi pasirūpinti. Tačiau visada pasiteirauju, kuo galėčiau jam pagelbėti.

Mūsų šeimoje niekada nekyla ginčų dėl neišlygintų marškinių ar kelnių“, – šypsosi Jolanta.

Moteris prisipažino nemėgstanti, kai jai ruošiant valgį virtuvėje sukiojasi kiti. Tai nepatinka ir dukteriai Aistei. Vyrą moteris vadina Dievo dovana – jam patinka viskas, ką paruošia žmona.

Jolanta nesivaiko ekologiško maisto madų, tačiau džiaugiasi, kad daugelį daržovių užsiaugina savo darže ir šiltnamyje. Jų primarinuoja ir visai žiemai. Šviežių gėrybių moteris perka ir iš ūkininkų.

„Augau mieste, visada buvau asfalto vaikas. Tačiau kaip auga daržovės, kad jas reikia pasodinti, nuravėti ir palaistyti, visada žinojau. Jei turi šeimą, tenka ir tokia veikla užsiimti. Kiekviena moteris taip elgiasi.

Šeimininkauti prie puodų nėra mano aistra, bet sugebu ir duoną, ir tortą iškepti. Jeigu duonos nuperku turguje, visi atpažįsta, kad ji ne mano kepta. O tortą pagaminu labai greitai ir paprastai“, – sako žinoma moteris.

Rinkdamasis drabužius A.Paulauskas visada kreipiasi į žmoną pagalbos. Moteris džiaugiasi, kad standartinio sudėjimo sutuoktinis tinkamą kostiumą randa parduotuvėje, jo nereikia siūdintis.

Pačiai Jolantai dėl įvaizdžio dažnai pataria duktė Aistė. Mergina motiną dažnai lydi ir į renginius.

„Lydėsiu vyrą į specialius oficialius renginius – tai mano pareiga. Per tiek metų jau įpratau. Spintos dėl to iš esmės neatnaujinsiu. Nematau nieko blogo patinkantį ir tinkantį drabužį vilkėti kelis kartus. Man svarbiausia gerai jaustis“, – teigia J.Paulauskienė.

Jolantos spintoje kabo ir keletas dizainerių sukurtų drabužių, tačiau rūbo etiketės ji nesureikšmina – moteriai kur kas svarbiau už prekės ženklą drabužio kokybė ir praktiškumas.

Kelioms savo įkurtoms įmonėms vadovaujanti J.Paulauskienė įsitikinusi, kad būdama tik namų šeimininkė nebūtų įdomi nei vyrui, nei vaikams.

Ji žino, kad A.Paulauskui įdomi tokia moteris, kuri turi savo interesų, veiklos. Bet ji turi nepamiršti vaikų ir namų. Namų šiluma ir jaukumas – Jolantos rūpestis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.