Neramumai Tailande nušlavė fotografo M.Jovaišos svajonę

Džiaugsmas ir liūdesys. Štai tokiomis skirtingomis nuotaikomis šiuo metu gyvena  žinomas verslininkas ir fotografas Marius Jovaiša (40 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-21 18:44, atnaujinta 2018-02-16 01:24

Džiugesys jį aplankė Majamyje dėl pagerinto asmeninio laiko bėgant maratoną, o susikrimto, nes norėjo įveikti triatlono trasą Tailande, tačiau dėl neramumų šalyje šios varžybos buvo atidėtos.

Regis, kam sukti galvą dėl neįvyksiančių varžybų, juk pats Marius jau keleri metai puikiausiai bėgioja ilgas distancijas namuose Vilniuje. Ir džiaugiasi atradęs puikiausių vietų, kuriose pasijunta lyg Šveicarijoje.

Bet Mariui patinka, kad per varžybas viskas būna tiesiog puikiai sustyguota.

Trasa saugi – be automobilių, jei tai triatlonas (jame bėgama, plaukiama ir važiuojama dviračiu) – esi saugomas ir vandens telkinyje. Be to, didelis malonumas mėgautis besikeičiančiais svečios šalies vaizdais.

Svarbiausia – bendraminčių entuziazmas. Toks juntamas tik varžybose, į kurias susirenka net ir dešimtys tūkstančių sporto entuziastų.

„Be to, gauni medalį“, – juokėsi Marius.

Tailande, Samujo saloje, balandžio 29-ąją turėjusios vykti triatlono varžybos atidėtos dėl neramumų šalyje. Bet tai jau Marius nurijo ir dabar ruošiasi Italijoje birželį vyksiančiam ultramaratonui Val di Coldo vietovėje. Tai rimtas iššūkis, nes varžybos vyksta kalnuose.

Kam jam to reikia?

„Nereikia. Man patinka, – šypteli Marius. – Juk kačių irgi lyg ir nereikia, bet kai kas jas augina su dideliu malonumu.“

Jo pavyzdžiu jau keleri metai seka dešimtmetė duktė Marija, įveikusi ne vieną mini maratoną Vilniuje. Varžybose jau dalyvavo net ir šešiametis Vincas. Atrodo, kad kai tik galės, bėgs ir kol kas vienų metų Antanas, nes bėgioti pradėjo jo mama Brigita.

Moteris dalyvavo Vilniaus maratone ir varžybose dieną prieš maratoną Majamyje, kuriame bėgo jos vyras.

Marius nevyksta į kitas šalis tik dėl varžybų – derina tai prie darbo reikalų. Pavyzdžiui, Lisabonoje pristatė savo fotografijų albumą, o kitą dieną dalyvavo maratone.

Šįmet M.Jovaiša puoselėja viltį įveikti maratoną ir Antarktidoje. Ir sunku šimtu procentų teigti, kad šioje šaltoje Žemės vietoje jis neprisigalvos kokių nors darbo idėjų.

O ir, be bėgimo, veikti yra ką – dar liko ketvirtadalis neišfotografuotos Kubos, šį darbą planuoja įveikti per šiuos metus ir pagaliau išleisti albumą, panašų į garsųjį „Neregėta Lietuva“. Nėra lengva – juk Marius fotografuoja iš paukščio skrydžio, be to, Kuba – šalis, kurioje su įvairiausiomis instancijomis reikia suderinti kiekvieną žingsnį.

Vos atšils, vėl užvirs darbai jo sumanytame Tūkstantmečio ąžuolyne – jau keleri metai tradiciškai Kėdainių rajone sodinami medžiai.

Parengė Daiva KAIKARYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.