A.Valentaitės gyvenime - esminiai pokyčiai

Kovo 15-ąją 33 metų gimtadienį švęsianti stilistė Asta Valentaitė nuolat siejama su puošniu gyvenimo būdu. Prabangios suknelės, į vakarėlius atvežantys limuzinai – tik pramogų pasaulio dalis. Kasdienybė visai kitokia. Pasitikdama gimimo dieną žinoma moteris noriai imasi naujos veiklos ir tiki, kad ją lydės sėkmė.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Feb 25, 2014, 6:25 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:29 PM

Vakarėliuose visuomet puikiai atrodanti Asta ryškiausiomis spalvomis žiba kone kasdien. Dizainerių suknelės, vardinė kosmetika, išskirtinės kelionės ir itin puošnus gyvenimas jai nesvetimi jau ne pirmi metai.

Asta neslepia – kadaise ir modelio darbo Milane ji atsisakė, mat čia, Lietuvoje, gyveno kitą – patogų – gyvenimą: studijavo, turėjo artimą žmogų. Tad vargti, nuolat bėgioti į fotosesijas ar net gyventi sausakimšame modelių bute jai nepatiko.

„Buvau jauna. Milane atsidūriau dvidešimties – nepasitikėjau savimi, buvau nedrąsi, neturėjau patirties. Jei būtų atsiradęs žmogus, kuris būtų manimi kaip modeliu rūpinęsis, pataręs, kaip elgtis, kaip gerai pasirodyti per atrankas, gal viskas būtų pasisukę kitaip“, – įsitikinusi Asta.

Gal dėl to ji ir imasi naujos veiklos – jau sukirto rankomis su niujorkiečiu Fredericu Blicu ir jo žmona Rebecca Iannacone, kurie turi kiek kitokią modelių agentūrą.

Prancūzas modelių versle sukasi nuo 16-os, dirbo su garsiausiais pasaulio modeliais Linda Evangelista, Shalom, Amber Valletta, Nadja Auermann. Jo žmona dar ir dabar yra geidžiamas modelis. 2004-aisiais ji laimėjo vieną prestižiškiausių modelių konkursų „Elite Model Look“ JAV.

Jau kelerius metus pora vadovauja savo modelių agentūrai „Model Partner“. Ne dėl kiekybės, o dėl kokybės dirbantys sutuoktiniai didžiuojasi, kad jų manekenėms puikiai sekasi, jos tampa garsiausių kompanijų reklamos veidais ir žingsniuoja garsiausiais pasaulio podiumais.

Stulbinamos modelių verslo patirties turinti garsi pora Astai, su ja susipažinusi per atostogas Karibuose, Šventojo Baltramiejaus saloje, pasiūlė bendradarbiauti: ieškoti modelių Lietuvoje ir jais rūpintis.

Šios agentūros merginos itin kruopščiai parengiamos darbui ant garsiausių podiumų – joms negailima patarimų, patariama stiliaus klausimais, surengiamos kelios profesionalios fotosesijos.

„Ryšių turiu visame pasaulyje, tačiau ne visada jais pasinaudoju. Šįkart pasiūlymas tapti niujorkiečių partnere Lietuvoje mane suviliojo – priėmiau iššūkį!

Tai, kad esu žinoma savo šalyje, man ne trukdys, o pagelbės – merginos labiau manimi pasitikės. Juolab kad grožio srityje dirbu jau seniai – pažįstu garsiausius fotografus, makiažo meistrus“, – pasakojo lietuvė.

Asta džiaugiasi, kad jaunos ir nepatyrusios merginos galės pasinaudoti jos patarimais. Ir puikiai pamena, kai pati, būdama 20-ies, be jokios patirties vyko į Milaną.

Kodėl garsiai jaunai moteriai nedrąsu pačiai imtis tokio verslo? Asta juokiasi, kad blaiviai vertina savo galimybes ir apie tokią patirtį, kokią turi niujorkiečių pora, net nesapnuoja.

„Modeliu Milane dirbau keletą kartų po porą mėnesių! Mano pačios patirtis per menka, savęs tikru modeliu užsienyje nelaikau – man tuomet buvo kur kas svarbiau mokslai, asmeninis gyvenimas.

Taip, buvau, pabandžiau, buvo nedrąsu – bet tik tiek. Dabar žiūrint senas nuotraukas tik juokas ima. O štai mano partnerių ryšiai, pažintys, patirtis mados pasaulyje kur kas didesnė. Pati mokysiuosi iš jų. Noriu, kad dirbtume išskirtiniau, ir stengsiuosi, kad mums tai pavyktų“, – svarstė A.Valentaitė, netrukus ketinanti Lietuvoje surengti modelių atrankas niujorkiečių agentūrai mūsų šalyje.

Modeliams svarbu klientui parodyti savo žavesį, turėti savo stilių. Svarbiausia jų užduotis – būti natūralioms, būti savimi. Reikia žinoti, kaip save pateikti, kaip bendrauti.

Ateiti į atranką susigėdus, nuraudus paduoti savo nuotraukų knygą, kaip tai darė pati Asta, nederėtų. Šių darbo subtilybių lietuvė ir ketina pamokyti pradedančius modelius.

Juolab kad tokio darbo – asmeninių pastangų dėl modelių iš jos tikisi ir partneriai iš Niujorko. Astai visada patiko kurti grožį, estetiką, tad ji tiki, kad savo darbą atliks kuo puikiausiai.

„Gražių moterų, merginų pastebiu ir gatvėse, ir socialiniuose tinkluose. Mano „Facebook“ profilį seka daug žmonių, tarp jų – gražios merginos. Gaunu laiškų, manęs vis klausia patarimų dėl grožio ir stiliaus.

Vis pagalvodavau, kad būtų smagu naujas, nepastebėtas merginas surinkti į modelių agentūrą. Man patinka viskas, kas gražu. Neslėpsiu, kai esi žinomas, ką nors pradėti yra lengviau“, – kalbėjo A.Valentaitė.

Nors A.Valentaitė pripažįsta, kad darbo užsienyje patirties turi labai mažai, mūsų šalyje ji – žinomas ir dizainerių geidžiamas modelis. Ji buvo Ramunės Piekautaitės, mados namų „Femmes Fatales“ reklamos veidas.

Karjeros pradžioje Asta fotografavosi ir Egidijaus Rainio bei Lilijos Larionovos kūrinių fotosesijose, demonstravo Indros Dovydėnaitės modelius.

Daugelį metų A.Valentaitė – ir vienas ryškiausių modelių Juozo Statkevičiaus kolekcijų pristatymuose. Ji džiaugiasi, kad vis dar yra kviečiama tapti manekene šio dizainerio išskirtiniuose mados šou ir žengti podiumu šalia pasaulyje garsių manekenių Editos Vilkevičiūtės, Svetlanos Griaznovos.

Asta kiekviename vakarėlyje sužiba elegancija ir išskirtiniu stiliumi. Pagrindinė jos taisyklė ruošiantis į svarbų renginį – gerai išsimiegoti. Išskirtiniam vakarui A.Valentaitė pradeda ruoštis prieš savaitę.

Svarbiausia Astai – gera nuotaika. Tada ir akys žiba, ir šypsena nuoširdi, ir oda švyti. Specialių procedūrų prieš vakarėlius ji neatlieka.

Eidama į vakarėlį užsienyje Asta dažniausiai susiruošia pati – ji moka ir pasidažyti, ir susitvarkyti plaukus. Lietuvoje prieš svarbius renginius moteris apsilanko pas makiažo specialistę, kuria pasitiki.

„Aukso dulkių kaukių ir pieno vonių man nereikia. Žinoma, manikiūras ir pedikiūras privalomi“, – įsitikinusi Asta.

Daugiau skaitykite žurnale „Stilius"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.