Besilaukianti D.Lobačevskė: „Stebuklėlis pilve suartino šeimą“

Septintas nėštumo mėnuo bėgikei Dianai Lobačevskei (33 m.) – ne kliūtis kasdien įveikti ketvirtį maratono distancijos.

Diana su mylimuoju M.Griškoniu kol kas vaiko lyties nežino.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Diana su mylimuoju M.Griškoniu kol kas vaiko lyties nežino.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 4, 2014, 10:57 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:59 PM

Kone kas rytą ji šoka į sportinius batelius ir be didelio vargo nubėga 10 ar 12 kilometrų. „Suprantu, kad, žiūrint iš šono, atrodo nenormalu – štai ji bėgioja nėščia. Tačiau aš sportininkė. Tokį atstumą iki nėštumo vadinau tiesiog apšilimu, o dabar – mankšta“, – juokiasi su mylimuoju, irkluotoju Mindaugu Griškoniu (28 m.) šeimos pagausėjimo laukianti Diana.

Prie didelio fizinio krūvio įpratusiai sportininkei treniruotės – įprastas dalykas. Tai ir darbas, ir malonumas. „Jei nepatiktų, jei jausčiausi prastai, tikrai tuo neužsiimčiau. Esu pripratusi bėgioti ne po du, o po 42 kilometrus. Mano organizmas labai stiprus, todėl jeigu staiga viską mesčiau, jis patirtų šoką. Gal net širdis sustreikuotų“, – patikina sportininkė.

Bėgdama Diana dažniausiai pasirenka lengvesnį tempą, bėgioja ristele, kartais praktikuoja greitą ėjimą.

Maratonininkė neslepia – dėl pasirinkto gyvenimo būdo jai tenka susidurti ir su smerkiančiais, ir su nuostabos veide kupinais aplinkinių žvilgsniais. Į visus juos ji numoja ranka. Juolab kad jos ir būsimojo mažylio sveikatą nuolat stebinti gydytoja užtikrino, kad tiek motina, tiek vaikelis sveiki.

„Kai pastojau, maniau, kad bėgiosiu iki 3–4 nėštumo mėnesio, kol pilvukas dar neišsipūtė. Šiandien jaučiuosi tiesiog puikiai, todėl pasakyti, kada sustosiu, negaliu. Viskas priklauso nuo savijautos“, – optimistiškai kalba Diana.

Po poros mėnesių pasaulį išvysiantis mažylis Dianai jau nebe pirmas vaikas. Iš pirmosios santuokos ji turi devynmetę dukrą Daisy. „Prieš dešimt metų man buvo vėjai galvoje. Gimdydama negalvojau, kaip auginsiu vaikelį, kaip ką darysiu. Dabar – atvirkščiai: viskuo domiuosi, jautriau į daug ką reaguoju. Nors viduje jaučiuosi ramesnė ir labiau subrendusi motinystei“, – sako ji.

Nėštumas gerokai pristabdė intensyvų sportininkės gyvenimo tempą, jos dienos grafikas tapo gerokai laisvesnis. Todėl skaičiuodama paskutinius mėnesius Diana vis daugiau laiko randa sau ir artimiesiems – dažniau aplanko tėvus, seserį, draugus. „Tas stebuklėlis pilve suartino visą šeimą. Mano tėvams tai jau trečias anūkas. Mindaugo – pirmas vaikas“, – juokiasi ji.

Mažylio lyties kol kas nežino nei gydytojai, nei tėvai. „Mums patiems labai įdomu, bet vaikiukas labai slepiasi, niekaip negalime pamatyti“, – sako pašnekovė.

Apie dar vieną vaikelį pora kol kas negalvoja, tačiau užsimena, kad Mindaugas labai norėtų berniuko. „Nereikia užbėgti įvykiams už akių, bet jei šįkart gimtų mergaitė, gal reikės mudviem pasistengti ir dar kartą, – krizendama sako ji. – Dabar mums svarbiausia, kad vaikelis gimtų sveikas ir stiprus.“

Pusketvirtų metų draugaujanti pora kol kas gyvena nesusituokusi, tačiau pačių vedybų nei Diana, nei Mindaugas nesureikšmina. Viskam savas laikas – įsitikinę jie. „Po pirmos nesėkmingos santuokos į vestuves žiūriu ramiau. Man svarbiau geri santykiai su Mindaugu. Džiaugiuosi, kad vienas kitą mylime, planuojame ateitį drauge. Vieni susituokia, tada gimdo, mes – atvirkščiai. Tiesiog taip išėjo. O vestuvės kada nors irgi bus“, – sako ji.

Atsigavusi po gimdymo Diana vėl ketina grįžti į aktyvųjį sportą. Į sportinę veiklą pamažėle ji ketina įtraukti ir vaikelį. Būsimoji mama pasvajoja apie tai, kad jis taip pat galėtų būti sportininkas. „Jeigu gimtų berniukas – neprieštaraučiau, jei jis irkluotų. Irkluotojai – labai gražūs vyrai, puikaus kūno sudėjimo. Tačiau jei mergaitė – irkluotojos tai tikrai nenorėčiau... Gal geriau ji tegu bėgioja“, – juokiasi Diana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.