A.Rimiškiui nebeteks minti teismų slenksčių

Dainininkas Andrius Rimiškis gali ramiau atsikvėpti – jo nebepersekios

Dabar A.Rimiškis koncertuoja mažiau ir džiaugiasi galimybe ilgiau pabūti su žmona ir savo trejų metų dukra.<br>V.Balkūno nuotr.
Dabar A.Rimiškis koncertuoja mažiau ir džiaugiasi galimybe ilgiau pabūti su žmona ir savo trejų metų dukra.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 7, 2014, 1:25 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:19 PM

Dėl antstolio veiksmų A.Rimiškis kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą. Jo skundas patenkintas, antstolė dar gali jį per septynias dienas apskųsti. Priešingu atveju jai teks apmokėti maždaug 900 litų bylinėjimosi išlaidų.

Pernai balandį Latvijos Maduonos rajono teismas žinomą Lietuvos atlikėją pripažino nemokiu ir pradėjo jo fizinio bankroto procedūrą.

Tačiau viena Klaipėdos antstolė iš bankrutavusio atlikėjo nusprendė išieškoti anksčiau teismo priteistą skolą Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai ir saugos tarnybai „Gelvora“ – daugiau kaip 22 tūkst. litų.

Dėl to pernai rugsėjį ji kreipėsi į vieną Panevėžio bendrovę, kurioje dirbo A.Rimiškis. Tačiau spalio pirmąją skolininko darbovietė patvarkymą dėl skolos išieškojimo grąžino pranešdama, kad A.Rimiškiui paskelbtas bankrotas.

Po dar vieno laiško atlikėjo darbdaviui, kuriame buvo išaiškintos jo pareigos pagal galiojančius įstatymus vykdyti reikalavimus ir pateikti informaciją apie skolininko turtinę padėtį, A.Rimiškis antstolę apskundė teismui.

Maduonos rajono teismui teikdamas prašymą dėl fizinio asmens bankroto A.Rimiškis nurodė vienintelį kreditorių – bankrutavusį „Snoro“ banką. Kiti kreditoriai -- Mokesčių inspekcija ir saugos tanyba – esą apie bankroto procedūrą nebuvo informuoti.

Antstolė mano, kad A.Rimiškis piktybiškai išsisukinėjo nuo atsiskaitymo su išieškotojais ir prašė teismo A.Rimiškio skundą atmesti.

Paaiškėjo, kad visos piniginės pretenzijos turėjo būti pateiktos iki bankroto bylos nagrinėjimo.

Kreditoriams dar liko menka viltis kreiptis į į Maduonos rajono teismą dėl ankstesnio sprendimo, kuriuo A.Rimiškis pripažintas bankrutavusiu, panaikinimo.

2005 metais išgarsėjęs viename televizijos projekte ir pelnęs nemenką pinigų sumą A.Rimiškis atvyko gyventi į Klaipėdą. Iš pradžių jis vadovavo sporto klubui „Fortum“, vėliau užsiėmė statybų verslu.

„Verslui paskyriau realybės šou laimėtus ir už savo koncertus gautus bei sporto klube uždirbtus pinigus. Mūsų statybos bendrovėse dirbo beveik pusšimtis žmonių. Stengiausi, bet juk ekonominės krizės metais panašių istorijų nutiko ne viena“, – sakė A.Rimiškis.

Dabar A.Rimiškis koncertuoja mažiau ir džiaugiasi galimybe ilgiau pabūti su žmona ir savo trejų metų dukra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.