Fotografijų parodoje - intymios žinomų moterų gyvenimo akimirkos

Jau antrus metus iš eilės Kovo 8-oji kai kurioms dailiosios lyties atstovėms – dviguba šventė. Tarptautinės moterų solidarumo dienos išvakarėse sostinės prekybos centre VCUP duris atvėrė garsių Lietuvos moterų fotografijų paroda „Mano geriausias kadras“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 7:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:02 PM

Paviešinti smagiausias ir intymiausias gyvenimo akimirkas nusprendė net 40 visuomenei žinomų moterų. Tarp jų – Skaiva Jasevičiūtė, Giedrė Kilčiauskienė, Audronė Bunikienė, Ugnė Barauskaitė ir daugelis kitų. Šių metų parodos tema – šventė, todėl daugelis kadrų čia susiję su įvairiausiais paradais, olimpiadomis, vaikų gimtadieniais, tradiciniu Joninių ar Užgavėnių šventimu.

Tačiau žodis „šventė“ buvo traktuojamas įvairiai. Buvo akivaizdu, kad ne vienai autorei didžiausią džiaugsmą kelia gyvūnai, ir jų mylimieji. Už vadinamo svajonių jaunikio – krepšininko Simo Jasaičio – ištekėjusi Oksana Pikul-Jasaitienė konkursui atsiuntė Maldyvuose darytą medaus mėnesio nuotrauką. „Tai meilė!”. Taip pavadinta romantiška Oksanos daryta Simo nuotrauka.

Tuo tarpu Inga Valinskienė bandydama atrinkti geriausią savo kadrą prisipažino dvejojusi, kas geriau tiks konkursui: šuns ar vyro Arūno nuotrauka. Galiausiai pasirinkusi mylimąją pripažino: gyvenimas su A.Valinsku – lyg nesibaigianti šventė.

Parodoje galima išvysti ir svečiose šalyse gyvenančių moterų nuotraukas. Nuotaikingiausios parodos fotografijos atkeliavo net iš Anglijos, Izraeilio, Maltos.

Šiemet paroda „Mano geriausias kadras” eksponuojama itin originaliai – atėję į prekybos ir renginių centrą žiūrovai gali pasijusti tarsi klaidžiodami po fotomišką: nuotraukos atspausdintos ant beveik 4 metrų ilgio žemyn besileidžiančių juostų. Kaip sako organizatoriai, tarp jų galima pasislėpti, pasiklysti, pasvajoti, pasijuokti.

Eksponuoti 40 garsių Lietuvos aktorių, dainininkių, menininkių, dizainerių, verslininkių, žurnalisčių, rašytojų nuotraukas buvo nuspręsta ne šiaip sau. Būtent tokią sukaktį šiemet mini prekybos centras.

Paroda veiks visą kovo mėnesį, ją apžiūrėti galės visi norintys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.