Kauniečiai nusilenkė metų moteriai J.Šmidtienei

Kauniečiai šeštadienio vakarą nusilenkė labiausiai savo darbais miestui nusipelniusiai moteriai. Antrus metus rengiamo konkurso „Metų kaunietė“ nugalėtoja tapo 47 metų menininkė ir galerijos „Balta" įkūrėja Jolanta Šmidtienė. Pernai šiame konkurse triumfavo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-03-15 21:59, atnaujinta 2018-02-15 09:39

Metų kauniete J.Šmidtienė paskelbta už tai, kad jau penkis metus miestui dovanoja nepakartojamą Kalėdų stebuklą. Jos puoštos eglės žavi ir stebina ne tik kauniečius, bet ir miesto svečius.

Prieš dvejus metus J.Šmidtienės sukurta Kalėdų eglė iš plastikinių butelių pateko į Guinnesso rekordų knygą. Pernai iš plastikinių maišelių sukurtais mezginiais puošta eglė taip pat pretenduoja tapti rekordine.

J.Šmidtienė iš renginio globėjos Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės lūpų išgirdusi, kad yra šio renginio nugalėtoja, labai nustebo ir net sutriko.

„Šis įvertinimas mane įpareigoja dirbti ir kurti bent dešimt kartų daugiau, nei tai dariau iki šiol. Esu nustebinta ir sutrikusi, tačiau labai laiminga“, – atvirai kalbėjo menininkė.

Daugybėje tarptautinių parodų ir projektų už kūrybinius sumanymus įvertinta ir Kauno miesto burmistro Jono Vileišio medaliu apdovanota J.Šmidtienė grožio, stiliaus, harmonijos bei itoniškumo pojūtį paveldėjo iš savo šeimos.

Menininkė tvirtino, kad nuo pat mažens motina jai rodė pavyzdį, kaip reikia gražinti namus, aplinką ir puoštis pačiai. Tėvas visą laiką buvo auksinių rankų meistras, kuris išmokė dukterį savomis rankomis pasigaminti neįtikėtinų dalykų. „Augau aplinkoje, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas kūrybai, savitumui, grožiui. Tėvai mokė, kad svarbu ne mados vaikytis, o ieškoti būdų, kaip sukurti ką nors neįprasto ir savito. Jie sakė, kad priešingu atveju, tapsiu panaši į kitus ir neįdomi. Dabar tą patį kartoju savo atžaloms“, – kalbėjo tris vaikų su vyru Robertu turinti J.Šmidtienė.

Nugalėtojai skirta unikali juvelyro Mindaugo Juodžio sukurta segė ir stiklo menininko Edmundo Unguraičio statulėlė.

Metų kaunietė buvo renkama iš gausaus būrio veiklių, atsidavusių, talentingų moterų. Jas siūlė kauniečiai, o finalinį šešetą išrinko žinomi žmonės: Kauno klinikų profesorius Rimantas Benetis, vyskupas Kęstutis Kėvalas, Kauno filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta, poetas Donaldas Kajokas, fotomenininkas Gintaras Česonis, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas, Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius Antanas Maziliauskas, Kauno meras Andrius Kupčinskas, Kauno valstybinio muzikinio teatro direktorius Benjaminas Želvys.

Prieš paskelbiant nugalėtoją visos finalo dalyvės buvo apdovanotos už tam tikras savybes.

Neišnešiotų naujagimių tėvų asociacijos „Padedu augti“ aktyvistė Julija Kulik–Dulskienė pagerbta už kantrybę, Gyvūnų globos draugijos „Penkta koja“ direktorė Agnė Volockytė – už atjautą, chormeisterė ir vargonininkė Danguolė Beinarytė – už unikalumą, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė Laimutė Anužienė įvertinta už nuoseklumą, Kauno klinikų kardiologijos profesorė Jolanta Vaškelytė už – aukojimąsi.

Metų kauniete paskelbta menininkė J.Šmidtienė pagirta už stilingumą.

Renginio metu koncertavo specialiai iš Londono į apdovanojimų vakarą atvykęs žinomas solistas Edgaras Montvidas. Šventėje pasirodė Kauno simfoninio orkestras, Raigardas Tautkus su Kauno „Šampaniniu“ choru, Kauno šokio teatras „Aura“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.