Kauno ramovėje - tradicinis lakūnų pokylis

Puoselėdamas tarpukario tradicijas Karinių oro pajėgų vadas generolas majoras Edvardas Mažeikis su žmona Aukse į trečius metus rengiamą šventę pakvietė Karinėse oro pajėgose dirbančius ir tarnaujančius žmones.

Kauno karininkų ramovėje vyko tradicinis Lietuvos karinių oro pajėgų pokylis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno karininkų ramovėje vyko tradicinis Lietuvos karinių oro pajėgų pokylis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-03-15 21:33, atnaujinta 2018-02-15 09:39

Pokylis skirtas paminėti Karo aviacijos 95-osioms įkūrimo metinėms. Į jį pakviesti kariai ir darbuotojai iš visoje Lietuvoje išdėstytų Karinių oro pajėgų dalinių.

„Karinių oro pajėgų kariai daug skraido, dažnai atlieka gelbėjimo darbus, nuolat kontroliuoja ir gina Lietuvos oro erdvę bei aktyviai dalyvauja tarptautinėse misijose.

Darbas yra rizikingas, todėl norisi, kad žmonės minėdami svarbią datą pajustų šventinę nuotaiką, pabendrautų su kolegomis, susipažintų su karių artimaisiais“, – tvirtino E.Mažeikis.

Rengti pokylius – iš tarpukario laikų atėjusi karininkų tradicija. Prieš Antrąjį pasaulinį karą Lietuvos karo aviacijos karininkai su žmonomis burdavosi Fredoje įkurtoje aviatorių karininkų ramovėje. Tuomet buvo organizuojami ne tik pokyliai, bet ir iškilmingi pusryčiai.

Šiųmečio Karinių oro pajėgų pokylio dalyviai į ramovę žengė lauke patiestu kilimu, juos pasitiko ir pasveikino renginio šeimininkas E.Mažeikis.

Į pokylį daugelis karininkų atvyko vilkėdami karinius frakus, o damos pasipuošė vakarinėmis suknelėmis . Merginos ir moterys apdarų šventei dairėsi pas žinomus dizainerius ar drabužių salonuose.

Susirinkusieji oficialioje dalyje tylos minute pagerbė žuvusių aviatorių atminimą.

Jų taip pat laukė plati muzikinė programa bei ištaiginga vakarienė iš tarpukario Lietuvos karo aviatorių mėgtų patiekalų.

Renginio metu dainavo operos solistė Nomeda Vilkanauskaitė, grojo muzikos grupė „Geri laikai“, skambino jaunosios kanklininkės, šoko sportinių šokių kolektyvas, dalyvių nuotaikas šmaikščiuose portretuose įamžino dailininkas Gintaras Pankevičius.

Šventės metu taip pat buvo pristatyta Karinėse oro pajėgose tarnaujančio Tomo Pučinsko fotografijos darbų paroda. Vakaro pabaigoje dalyviai pakviesti į šokių salę. Visas šventės išlaidas padengė patys renginio dalyviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.