Londone verslą kurianti E.Vaitkevičė išbandė vairavimą kita puse

„Man automobilis simbolizuoja laisvę. Vos įsėdusi į jį pasijuntu labai laiminga ir laisva tarsi vėjas. Tuomet nesu priklausoma nuo viešojo transporto“, – sako Londone jau aštuonis mėnesius gyvenanti Eglija Vaitkevičė. Iki šiol po miestą ji važinėjo autobusais, metro, traukiniais ar taksi, tačiau galiausiai pasiryžo pati sėsti prie priešingoje pusėje esančio automobilio vairo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-17 19:52, atnaujinta 2018-02-15 08:33

„Maniau bus baisiau“, – apie pirmąjį įspūdį prasitarė ji. Pasak jos, nors ir reikia laiko priprasti prie vairavimo kita kelio puse, už pačius įgūdžius daug svarbiau žinoti kelius, tikslius maršrutus, miesto išplanavimą. Esą kai žinai, kur važiuoti – viskas daug paprasčiau. „Pavažinėjau porą valandėlių ir pripratau, nebuvo sunku. Tačiau daug neklaidžiojau, pirma kelionė apsiribojo poliklinika, paštu ir prekybos centru“, – pasakoja „Volswagen Golf“ automobilį Londone vairuojanti moteris.

Su tokio pat modelio transporto priemone jai teko kurį laiką važinėti ir Lietuvoje, galbūt todėl vairuoti sekėsi gerokai lengviau. Tiesa, gimtojoje šalyje į jos automobilį ne kartą kėsinosi ilgapirščiai, o sykį nauja mašina net buvo padegta.

„Esu labai atsargi vairuotoja, nemėgstu greičio, niekada neturėjau eismo įvykių“, – sako nuo 14 metų vairuoti pradėjusi Eglija. Savarankiškai važiuoti automobiliu jai ne kartą teko ir svečiose šalyse – pašnekovė išbandė ir Vokietijos, Prancūzijos, Portugalijos kelius.

Į Didžiąją Britaniją sparnus pakėlusi Eglija sako ten išvykusi ieškoti geresnių galimybių. Lietuvoje su gundančiais burleskos šokiais išpopuliarėjusi moteris nusprendė svečioje šalyje kurti savo verslą. Baigusi specialius veido priežiūros ir masažų, depiliacijos su australišku vašku bei deimantinės mikrodermabrazijos – mechaninio odos šveitimo kursus ji įgijo kosmetologės specialybę. „Dabar esu estetikos specialistė. Kitaip tariant, galiu teikti lazerių ir adatinės terapijos paslaugas“, – sako ji.

Eglija jau spėjo įkurti estetikos ir grožio paslaugas teikiančią įmonę „Esthetic City“. „Pusę metų kėliau savo kvalifikaciją, nes Anglijoje norint įsteigti įmonę reikėjo visai kitokių dokumentų nei Lietuvoje. Kol kas mūsų kolektyvas nedidelis, keli žmonės, tačiau tikiu, kad viskas seksis puikiai“, – prasitarė Eglija patikslinusi, kad nuo šiol ją pristatyti reiktų kaip verslininkę ir įmonės direktorę.

Dar anksčiau portalui lrytas.lt pašnekovė yra sakiusi, jog turinti planų verslą plėtoti ir Lietuvoje. „Susikursiu pagrindą čia, o paskui dirbsiu su klientais ir gimtojoje šalyje“, - teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.