A.Pogrebnojaus žmona Monika: „Galėjome išsiskirti, bet...“

Manekenė Monika Račiūnaitė (24 m.) šiuo metu skęsta darbuose – ji kviečiama į dizainerių kolekcijų pristatymus, televizijos laidas, įvairias fotosesijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Mar 18, 2014, 6:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:23 AM

Susidoroti su darbais, visur spėti pusantrų metų sūnų Mykolą auginančiai jaunai moteriai padeda ne tik  46 metų vyras dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, bet ir auklė. Rudenį šeima mažylį jau ketina leisti į darželį, rašo žurnalas „Stilius".

Apie moteriškumą Monika nedaugžodžiauja – vien tai, kad yra moteris, ją daro moterišką. Tai – natūrali būsena, kurią supras kiekviena dailiosios lyties atstovė.

„Bet kuri moteris – ar savita, ar kitokia, ar tokia kaip visos – yra moteris. Ir nesvarbu, kad viena labiau berniokiška, kita – fatališka, o trečia galbūt neišsiskirianti iš minios: visos mes esame moterys ir vien dėl to – išskirtinės. Pirmiausia moteris turi būti savimi, tik tuomet ji yra unikali“, – sakė Monika.

Moteris lyg planeta, tai ji – maitintoja, globotoja, meilės, švelnumo puoselėtoja. Šios savybės, Monikos nuomone, geriausiai atsiskleidžia auginant mažylį. Buvimas motina manekenei – didžiausia Dievo dovana.

„Moteris pirmiausia ypatinga tuo, kad yra gimdytoja. Tik atsiradus sūnui visa esybe pati tai suvokiau! Aš moteris, aš laiminga, turiu vaikelį, šeimą – dėl to man gera gyventi!“ – sakė M.Račiūnaitė.

Manekenė neslepia – gimus sūnui Mykolui ji labai pasikeitė. Kiekvienu mažylio augimo etapu besimėgaujanti jauna moteris vertina visas pamokas, kurias gauna iš vaiko, ir vadina jas neįkainojama gyvenimo patirtimi.

„Pasikeitė vertybės, matymas, požiūris. Ką jau kalbėti apie išugdytą kantrybę, stiprybę. Pamenu, kaip išgyvenau prieš Mykolo gimimą, svarsčiau, kaip man pavyks su juo susigyventi.

Labai jo laukiau, tačiau kartu ir nerimavau – juk motinystės neišmoksi iš vadovėlių. Tačiau gimus Mykolui supratau, kad tarsi iš dangaus nukrinta visi motiniški instinktai.

Motina jaučia savo kūdikį, čia nereikia žodžių, kad suprastum, ko nori mažylis“, – apie savo ir vaiko ryšį pasakojo M.Račiūnaitė.

Visiems suaugusiesiems Monika siūlo mokytis iš vaikų – juk mažieji niekada nemeluoja, nieko neslepia ir visada spinduliuoja nuoširdumu.

Mykolas mamą priverčia šypsotis net tuomet, kai jos nuotaika – prasta. Pabudusi nuo sūnaus bučinio Monika visą dieną yra laiminga.

„Vis pasvarstau: jei būtume tik dviese su Aleksandru, būtų nuobodu.

Sūnus mūsų gyvenimą daro spalvotą. Ar galvojame apie antrą vaikelį? Kol kas užteks Mykoliuko. Vėliau tikrai norėčiau dar vieno, bet ne dabar. Norime susitvarkyti buitį, neskubame“, – šypsojosi M.Račiūnaitė.

Didžiausia Monikos vertybė šiandien – šeima: vyras ir sūnus. Šeimą ji vadina pilimi, dėl kurios stengiasi visi. O anksčiau jai rūpėjo kelionės, ji degė pažinimo aistra.

„Tuomet blaškydamasi po pasaulį pasijutau vieniša. Mane supo daug žmonių – draugų, artimųjų, bet pajutau, kad esu pasiruošusi artimam ryšiui su tuo, vieninteliu. Norėjau artimo sielai, širdžiai žmogaus, su kuriuo galėtume sukurti ką nors savą“, – kalbėjo Monika.

Moteris atvira: ji yra laiminga, nors šeimoje būna visko. Manekenė prisiminė konfliktą su A.Pogrebnojumi, po kurio vyras atsidūrė areštinėje, o ji jautėsi tokia sutrikusi, kad net griebėsi raminamųjų.

Šiandien pora susitaikiusi ir praeityje likusią situaciją vertina kaip pamoką. Šie išgyvenimai tik dar labiau sustiprino jųdviejų ryšį.

„Žinoma, galėjome iškart pasukti skirtingais keliais, bet tai tik parodytų, kad mūsų santykiai – nieko verti. Taip, tą situaciją išgyvenau labai sunkiai, numečiau ne vieną kilogramą.

Kad ir kaip baramės, galiausiai suprantame, jog vienas be kito su Aleksandru negalime gyventi“, – kalbėjo jauna moteris.

Išgyventi konfliktą, atsitiesti Monikai tuomet pirmiausia padėjo ilgi ir atviri pokalbiai su sutuoktiniu. Moteris įdėmiai stebėjo vyrą, įsigilino į jo samprotavimus, mintis.

Aleksandras prisiėmė kaltę dėl savo poelgio. Monika įsitikinusi – ginčai gali sprogti kiekvienoje šeimoje. Juolab kad jie abu – degtukai, nelaikantys savo emocijų.

„Žinome savo ūmų būdą, užsidegimą, todėl labai stengiamės šlifuoti aštrius kampus, pirma pagalvoti, o tik paskui ištarti garsiai. Šiandien mūsų šeimoje viskas gerai“, – triskart į medį pabeldė M.Račiūnaitė.

Kilus konfliktui moteriai reikėjo ne tik pačiai ištverti viešumą ir nerimą, bet ir išklausyti daugybę patarti suskubusių žmonių, smurtą patyrusių moterų. Be to, išgyveno ir artimieji.

„Buvo sunku susikoncentruoti į problemą, mus nuolat blaškė patarimai, pamokymai ir nuomonės. Rašė net žmonės, kurių nė karto nesame matę!

Artimieji palaikė, tačiau įkyriai ir kategoriškai nuomonės nepiršo. Tai netaktiška. Jei man įsakinėtų, vadinčiau tai kišimusi į mano gyvenimą“, – kalbėjo Monika.

Švelni ir rūpestinga M.Račiūnaitė nesvarstė, atleisti ar ne sutuoktiniui.

„Sprendimą neatleisti, tučtuojau skirtis, manau, priimčiau tik esant kritinei situacijai. Visada pirmiausia pagalvoju apie sūnų. Man svarbiausia, kad jis augtų darnioje šeimoje, matytų tinkamą tėvų pavyzdį“, – sakė manekenė.

Monika niekada nesilaikė dietų. Kadangi gimdė jauna, gal dėl to formos greitai sugrįžo. Be to, ji iki šiol sūnų maitina krūtimi.

„Visi papildomi kilogramai tirpsta savaime, juos pasiima sūnelis“, – sakė jauna mama.

Moteris norėtų priaugti kelis kilogramus, o ne jų atsikratyti. Ji valgo viską, ko tik užsigeidžia, nes niekada neturėjo problemų dėl svorio. Jos namuose svarstyklių nerasime.

„Esu itin liekna, bet man pačiai kur kas gražiau ne manekeniškos figūros, o sultingesnių formų moterys“, – sakė Monika.

Save ji vadina netipiška, mat pati valgį ruošia tik išskirtiniais atvejais. Dažniausiai jų šeimoje gamina Aleksandras, Monika kiek daugiau rūpinasi sūnaus valgiaraščiu. Moteris stengiasi nevalgyti pusgaminių, greitojo maisto restoranų patiekalų.

Vasarą, kai su sūneliu ir vyru persikelia į kaimą, Monika nesibjauri sodo darbų. Ji turi savo daržiuką, kuriame augina agurkus, salotas, svogūnus, kitas daržoves.

„Praėjusią vasarą tai dariau pirmą kartą! Svarsčiau, ar išaugs, ar nenuvys – prižiūrėjau, laisčiau, ravėjau. Derlius buvo labai geras!

Džiaugiausi kaip mažas vaikas. O Aleksandras virė uogienes, marinavo daržoves žiemai. Mums abiem buvo labai malonu“, – pasakojo manekenė.

Grožio procedūras ji atlieka namuose. Kartkartėmis veidą ar plaukus palepina kaukėmis, mat po fotosesijų grimo oda sudirgsta.

Ruošdamasi vakarėliui moteris vonioje užsidaro mažiausiai valandai. Dėl to vyras net pyksta, beldžiasi ir klausia, ar jai kas nors nenutiko.

„Aš dievinu ruoštis vakarui! Tai ritualas, užsimiršimas ir kūrybinis momentas“, – juokėsi Monika.

Makiažą ji vadina stebuklu, kuris visada pataiso nuotaiką ir priverčia pasijusti gražiai. Būna ir tokių dienų, kai ji jaučiasi nuostabi tokia, kokia yra – be jokio makiažo.

Tiesa, mažasis Mykolas dabar tokio amžiaus, kai jam rūpi visi stalčiai, tad kosmetiką dažnai Monika randa ant žemės ar netikėtai sunaudotą.

Ši fotosesija fotografo Luko Griciaus ir makiažo meistrės Rolanos Kuprytės projekto „50 Shades of Red in Women Beauty“ dalis. Žinomas moteris šiame projekte komanda įamžino apgaubtas raudonos spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.