Maxwello mylimajai D.Guobytei gėda dėl lietuvių

Lietuvių modelis Deimantė Guobytė (22 m.) sėkmingai sukasi mados pasaulyje jau septynerius metus. Vis dėlto dauguma tautiečių apie Deimantę sužinojo tik tada, kai vienas didžiausių britų naujienų portalų paskelbė apie romantiškus jos ir ritmenbliuzo žvaigždės Maxwello (40 m.) santykius.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 18, 2014, 12:56 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:04 AM

Pora savo draugystę nuo žiniasklaidos sugebėjo nuslėpti septynis mėnesius, tačiau yla vis tiek išlindo iš maišo, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Stilius“.

Deimantė ir Maxwellas (tikrasis vardas Geraldas Maxwellas Rivera) susipažino per dainininko Enrique Iglesio gimtadienį. Per vakarienę Maxwellas prisėdo greta lietuvės ir įvairiais būdais bandė ją merginti. D.Guobytė patikino, kad iš pradžių vengė bendrauti su nepažįstamuoju, bet nė pati nepajuto, kaip tarp jų užsimezgė stiprus ryšys.

„Maxwellas mokėjo mane prajuokinti. Jis vienas tų žmonių, kuriam kalbant visi noriai klausosi. Maxwellas skleidžia labai gerą energiją“, – D.Guobytė negailėjo šiltų žodžių mylimajam.

Jis toli gražu nėra vienintelis garsus ir Deimantei artimas žmogus. Nuo 15 metų modeliu dirbanti lietuvė gali rašyti pažintų garsenybių sąrašą. Naomi Campbell, Kate Moss, Vladimiras Doroninas, Leonardo DiCaprio, Tobey Maquire, Adriana Lima, Jay Z, Beyonce, Pharrellis, Diddy – tai tik maža dalis įžymių D.Guobytės pažįstamų.

Tačiau labiausiai lietuvius intriguoja ne garsūs D.Guobytės draugai ir net ne jos laimėjimai mados srityje, o Maxwello odos spalva.

Dėl rasistinių komentarų naujienų portaluose Deimantei itin pikta ir gėda. Todėl mergina džiaugiasi, kad jos širdies draugas nesupranta lietuviškai.

„Jeigu man reikės būti atpirkimo ožiu pralaužiant rasizmo sienas Lietuvoje, aš būsiu juo. Tegul rasistai vadina mane kaip nori, aš neisiu ir neįrodinėsiu kiekvienam žmogui, kokia esu“, – ryžtingai kalbėjo Deimantė.

– Ar Amerikoje rasizmas taip pat aiškiai matomas?

– Žinoma, kad ne. Juk Amerikos prezidentas yra juodaodis.

Čia juodaodis yra lygus baltaodžiui, o baltaodis – juodaodžiui. Aišku, rasizmo šiek tiek yra visada, bet jis niekada nebus viešai parodomas. Jei kas nors garsiai pasakytų rasistinį komentarą, turėtų didelių problemų.

Manau, kad visos bendruomenės yra šiek tiek rasistiškos. Japonas yra rasistas kino atžvilgiu, juodaodis – baltaodžio, baltaodis – juodaodžio, musulmonas – žydo ir t. t.

Baltaodžius ir juodaodžius dažnai sieja rasistiški santykiai, nes juodaodžiai vis dar negali atleisti už tai, kas vyko daugiau nei prieš 100 metų. Tai yra didelė problema visame pasaulyje, bet žingsnis po žingsnio ji sprendžiama.

Juk kiek daug juodaodžių yra tarp įžymių dainininkų! Jų dainų klausosi tie patys Lietuvos rasistai. Dar jie žiūri filmus, kuriuose vaidina garsūs juodaodžiai aktoriai, stebi NBA rungtynes su juodaodžiais krepšininkais.

– Kaip atsidūrėte už Atlanto?

– Prieš kelerius metus dirbdama modeliu Milane atsitiktinai sutikau savo dabartinį agentą Paolo Buonfante, kuris yra „Elite Miami“ agentūros direktorius. Jo dėka pasirašiau kontraktą su „Elite Los Angeles“, „Elite New York“ ir „Elite Miami“ agentūromis.

– Kaip puoselėjate savo grožį?

– Stengiuosi valgyti kuo daugiau to, kas išdygsta, o ne to, kas atvedama. Nevalgau mėsos, sportuoju 3–5 kartus per savaitę. Labiausiai patinka aktyvios treniruotės su stacionariais dviračiais.

Manau, kad man tai geriausias būdas sudeginti kuo daugiau kalorijų ir sutvirtinti kūną. Joga ir pilatesas man atrodo kiek per lėtos sporto rūšys.

Tačiau ne sportas, o mityba yra svarbiausia. Todėl stengiuosi gerti kuo daugiau vandens.

Kasdien geriu šviežiai išspaustas vaisių arba daržovių sultis. Neneigsiu, mėgstu picas, makaronus, bulvių traškučius ir šokoladą. Jei užsinoriu šių skanėstų, tai ir nusiperku, tiesiog nevalgau visos šokolado plytelės iš karto.

– Tenka išgirsti kraupių pasakojimų apie mados pasaulio užkulisius: badaujančias manekenes, alinančias darbo valandas, nežmonišką konkurenciją ir t. t. Negi viskas tikrai taip baisu?

– Nesąmonė. Būna, modeliai laikosi dietų, bet būkime realistai – šiais laikais dietų laikosi labai daug merginų. Manau, modeliai sau leidžia valgyti kur kas daugiau, nei žmonės įsivaizduoja.

Dauguma merginų modeliais tampa dėl genų. Pavyzdžiui, turiu draugių, kurios negali priaugti svorio. Bet yra ir tokių, kurios turi prisižiūrėti.Tiesa, kad modelio darbas nėra lengvas. Tačiau sunkumai čia kitokie nei įprastame darbe. Buvo visko, bet negaliu skųstis, nes gerų dienų buvo daugiau nei blogų.

– Ką ketinate veikti baigusi modelio karjerą?

– Į modelio darbą niekada nežiūrėjau kaip į tą vienintelę veiklą. Modelio darbas man buvo ir yra puiki galimybė geriau pažinti pasaulį.

Neabejoju, kad patirtį, kurią sukaupiau dirbdama modeliu, galėsiu panaudoti ateityje. Juk per tuos septynerius metus išmokau ne vien pozuoti prieš kameras.

Be to, šiuo metu studijuoju verslo vadybą. Turiu verslo planų, kuriuos po truputį mėginu įgyvendinti.

Dainuoti pradėjo bažnyčioje

Ritmenbliuzo atlikėjas Maxwellas gimė ir užaugo Niujorke. Kai būsimai žvaigždei buvo treji, jo tėvas žuvo aviakatastrofoje. Motina berniuką augino kaip itin religingą vaiką – vesdavosi į baptistų bažnyčią, kur vėliau Maxwellas pradėjo dainuoti.

Muzika jis susidomėjo būdamas 17 metų. Vos po metų Maxwellas jau rengė pasirodymus Niujorko naktiniuose klubuose – atlikdavo savo kūrybos dainas. Atlikėjui buvo pranašaujama milžiniška sėkmė, bet 2001 metais jis pasitraukė iš scenos.

Po aštuonerių metų pertraukos Maxwellas grįžo su trenksmu. 2010 metais per prestižinius „Grammy“ apdovanojimus Maxwellas buvo nominuotas šešiose kategorijose. Tą kartą jis laimėjo savo pirmuosius „Grammy“ – už geriausią ritmenbliuzo vyrišką vokalą (baladė „Pretty Wings“) ir geriausią ritmenbliuzo albumą („BLACKsummers’night“).

Darbų sąrašas ilgas

Deimantė nėra turtingo širdies draugo išlaikytinė. Jai toks gyvenimo būdas visiškai nepriimtinas.

„Augdama visada mačiau dirbančius mamą ir tėtį. Visada buvau mokoma dirbti, būti nepriklausoma. Nesu iš tų, kurios planuoja susirasti turtingą vyrą ir sėdėti rankas sudėjusios“, – patikino D.Guobytė.

Todėl lietuvė intensyviai dirba. Per savo karjerą Deimantė pozavo tokiems garsiems žurnalams kaip „Glamour“, „Cosmopolitan“, „Elle“, „Marie Claire“ ir „IO Donna“. D.Guobytė bendradarbiavo su mados namais „Dolce & Gabbana“, „Giorgo Armani“, „La Perla“, „Diesel“, „Dsquared“ ir „Emilio Pucci“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.