A.Ubartaitė ir J.Bareikis įsidarbino pardavėjais

Tikriausiai, pamatyti po parduotuvę riedučiais ar paspirtuku riedančius Akviliną Ubartaitę ir Jokūbą Bareikį – nekasdieninis reiškinys. Taip žinomi aktoriai Klaipėdoje pasitiko ką tik po renovacijos atidarytos laisvalaikio ir sporto prekių parduotuvės klientus. Abu aktoriai tikri, kad iš tikrųjų galėtų dirbti pardavėjais, tik kaskart įsijaustų į skirtingus vaidmenis ir nebijotų patys užkalbinti kliento.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2014, 4:58 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:04 AM

„Ne pirmą kartą įsijaučiau į pardavėjos amplua, bet tai tik patvirtino mano įsitikinimą, kad kiekvieną darbą galima paversti malonumu. Būtent tai ir dariau, būdama visiškai nestereotipine pardavėja: po parduotuvę važinėjau riedučiais, drąsiai visus kalbinau, juokavau. Manau, jei pardavėjai būtų linksmi ir nestokotų energijos, vadovai juos dažniau motyvuotų. Juk, jeigu darbuotojas pozityvus ir mylintis savo darbą, tai lemia ir įmonės rezultatus”, - sako A.Ubartaitė.

Mergina įsitikinusi, kad reikia į viską pažiūrėti kūrybiškai, pavyzdžiui, dirbant sporto prekių parduotuvėje, įvaizdį gali keisti nors ir kiekvieną dieną: vieną dieną tu – tenisininkas, kitą gali pasistatyti krepšinio lanką ir būti krepšininku, dar kitą dieną – pasidažyti ryškiai lūpas ir po parduotuvę skrajoti riedučiais.

Dalydamasis įspūdžiais, aktorius J.Bareikis prasitarė, kad dirbant pardavėju, jam labiausiai patiko bendravimas su skirtingais žmonėmis, jų stebėjimas bei bandymas nuspėti jų poreikius.

„Tai, ką darėme su Akvilina, turėtų būti normali pardavėjo pozicija – pozityvus nusiteikimas, bendravimas ir dėmesys klientui. Galbūt, pokalbis su klientu yra trumpas ir nereikšmingas, bet, galbūt, taip kažkam tu praskaidrinsi dieną”.

Kaip sutarė abu naujai „iškepti” pardavėjai, į parduotuvės darbuotojų vaidmenį įsijausti padėjo ir atsinaujinusios parduotuvės erdvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.