Lietuvė E.Jezepčikaitė pasaulį užbūrė katės akimis

Laurus visame pasaulyje skinanti lietuvė papuošė šį penktadienį kartu su „Lietuvos rytu" pasirodysiančio mados tendencijų žurnalo „Stilius plius" viršelį. Naujausiame „Stiliaus plius" numeryje - šio pavasario ir vasaros mados tendencijų apžvalga, mados asmenybių istorijos, prabangos prekių įdomybės.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Mar 24, 2014, 5:50 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:32 AM

Laurus visame pasaulyje skinanti lietuvė papuošė šį penktadienį kartu su „Lietuvos rytu" pasirodysiančio mados tendencijų žurnalo „Stilius plius" viršelį. Naujausiame „Stiliaus plius" numeryje - šio pavasario ir vasaros mados tendencijų apžvalga, mados asmenybių istorijos, prabangos prekių įdomybės.

Druskininkuose užaugusi ir mokyklą baigusi mergina modelio darbą dievina. Nuolat keliaudama Eglė pamatė įvairiausių pasaulio kampelių, susipažino su skirtingų kultūrų žmonėmis. Modelių agentūrai „Modilinos“ priklausanti E.Jezepčikaitė su malonumu dalyvauja profesionaliose, aukščiausio lygio fotosesijose, kurioms diriguoja garsiausi mados pasaulio fotografai. Manekenei malonus ne tik pats kūrimo procesas, bet ir rezultatų laukimas.

Nors Eglė dabar nemažai laiko praleidžia Lietuvoje kone kiekvieną savaitę skraido po Europą ir tolimas užsienio šalis. Šiais metais manekenė ilgiausiai viešėjo Ispanijoje, Anglijoje ir Japonijoje. Kitose valstybėse apsistojo dienai ar dviems – nusifotografavo, nusifilmavo reklamose ir parskrido atgal. Nepaisant to, kad šeimos narius mato ne taip jau retai, prabudusi svetur ji pirmiausia pagalvoja apie gimtuosiuose namuose likusius artimuosius. „Esu šeimos žmogus, todėl didžiausiu modelio darbo trūkumu įvardinčiau atskirtį nuo tėvų, bičiulių... Ilgi išsiskyrimai ne man“, - prasitarė manekenė.

Kurį laiką E.Jezepčikaitė karjerą derino su mokslais gimnazijoje. Nors dabar Eglė tolimesnes studijas sustabdė, kitais metais ketina vėl į rankas paimti mokslui skirtą literatūrą. Pirmiausia ji nori tvirtai atsistoti ant kojų mados pasaulyje, o tada pravers ir universiteto duris. Eglė sau to ir linki – susidėlioti gyvenimo prioritetus taip, kad viskam atrastų laiko, jėgų ir kantrybės.

„Baigus mokyklą dirbti pasidarė kur kas lengviau. Dabar galiu visą save atiduoti darbui. Kiekvieną kartą išvykus nebereikia jaudintis dėl nepadarytų namų darbų ar neperskaitytų kūrinių“, - kalbėjo manekenė.

Turėdama daugiau laisvadienių ji mielai žiūri kino filmus, skaito knygas, apsilanko sporto salėje, plaukioja baseine. Pastarąja veikla daugelis manekenių užsiima tinkamų kūno formų palaikymui, o Eglei tai - pomėgiai, puikiai derantys su darbu.

Eglė džiaugiasi kiekvienu darbo pasiūlymu, o jie išties verti pasididžiavimo. 178 centimetrų lietuvė papuošė „Glamour“, „Vogue“, „Velvet“, „L‘officiel“, „Marie Claire“, „Elle“ ir „Vanity Fair“ žurnalus. Dalyvavo spalvingoje drabužių tinklo „TopShop“ reklaminėje kampanijoje, pakviesta tapti prekybos centro „LaRinascente“ reklaminiu veidu, pozavo „Russel&Broomley“ avalynės ir rankinių kampanijai. Vienos maloniausių ir įsimintiniausių fotosesijų vyko kuriant mados namų „Hallhuber“ ir „VŠgele“ prekės ženklo avalynės reklamas. „Šie metai buvo itin dosnūs nuostabių darbų, puošiančių mano fotoalbumus“, - nusišypsojo E.Jezepčikaitė.

Užsakovai ir fotografai ją giria už punktualumą, kantrybę, lengvą bendravimą. Žinoma, išskiria ir fizines savybes: tobulą odą ir katės akis.

Nors dalis pradedančių manekenių turi savo autoritetus, Eglė tokių neįvardija. Labiausiai ji žavisi moterimis, kurios, nepaisant keblių darbo sąlygų, sugeba vienu metu dirbti keletą darbų - mokytis ar auginti vaikus. „Tokioms moterims jaučiu pagarbą“, - prisipažino E.Jezepčikaitė.

Lietuvė nuolat sukasi tarp pačių stilingiausių, kurių drabužinėse vienetiniai, neretai dešimtis tūkstančių kainuojantys apdarai, rankinės ir batai. Ar tokiomis puošmenomis jau gali pasigirti ir Eglė? Manekenė tikina, kad nėra mados auka, nuolat perkanti drabužius, ką tik numautus nuo aukštosios mados podiumo manekenių. Tokius rankų darbo kūrinius ji tiesiog gauna dovanų! Ir ne taip jau retai.

„Kiekvieno sezono metu įsigyju bent pora naujų švarkų. Mielai aviu minkštos odos žemakulnius aulinukus, jie atrodo elegantiškai, nevargina kojų. Nesirengiu ekstravagantiškai. Laisvalaikio rūbai laisvi ir platūs, mėgstu apsmukusius „boyfriend“ stiliaus džinsus, spalvotus džemperius ir jau nuo vaikystės pamėgtus „Convers“ batelius, dideles rankines.

Vakarėliuose dėviu aukštakulnius, sukneles ir kur kas daugiau aksesuarų. Darbo susitikimams renkuosi tamsius klasikinius rūbus - švarkus, šortus su paaukštintu liemeniu, sukneles. Su savimi visada nešiojuosi subtilų gintarinį pakabuką, kuris mažai patraukia kieno nors dėmesį“, - pasakojo E.Jezepčikaitė.

Šiuo metu mėgstamiausias Eglės drabužis - iš šilko ir aksomo pasiūtas „Christian Siriano“ praėjusių metų rudens ir žiemos kolekcijos švarkas. Žavus tuo, kad dera prie įvairių drabužių ansamblių.

Manekenė prisipažino – dėmesio iš aplinkinių, ypač iš stipriosios lyties atstovų jai netrūksta. Tačiau Eglė nemano, kad modeliui lengviau susirasti vaikiną, nei kitokį gyvenimo kelią pasirinkusiai merginai.

„Modelio darbas kartais reikalauja ilgų išsiskyrimų ir, svarbiausia, pasitikėjimo, kai nesi šalia. Ne kiekvienas vaikinas gali ištverti ilgus laukimus ir ne kiekvienas yra toks stiprus, kad galėtų pasitikėti savo moterimi. Drįstu teigti, kad modeliams net sunkiau puoselėti ilgalaikius ir gražius santykius. Vaikinas turi mylėti mano asmenybę, o ne mano profesiją“, - kalbėjo E.Jezepčikaitė.

Eglės papuoštas „Stilius plius" - jau šį penktadienį su „Lietuvos rytu". Nuo balandžio 1 dienos šį žurnalą bus galima įsigyti ir atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.