Žinomos damos skirtingai supranta moteriškumą

„50 Shades of Red in Women Beauty“. Taip savo projektą, skirtą Moters dienai, pavadino fotografas Lukas Gricius ir makiažo meistrė Rolana Kuprytė. Žinomas moteris komanda įamžino apgaubtas raudonos spalvos. Ką joms reiškia moteriškumas, fotomodeliais tapusios žvaigždės pasidalijo ir su „Stiliaus“ skaitytojais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-24 09:04, atnaujinta 2018-02-15 04:26

Sparnus suteikė pasipiršimas

Manekenė Justina Čėsnaitė (25 m.) nuo vaikystės žavėjosi ypatinga moterimi – savo mama. Į ją Justina lygiuojasi ir šiandien. Manekenė patikino, kad už mamos būdo savybes ją labiau žavi tik stiprus jųdviejų tarpusavio ryšys.

Moteriškumas, pasak J.Čėsnaitės, – sunkiai apibūdinama sąvoka, žodžiais neapsakomas jausmas.

„Dar niekada nesijaučiau moteriškesnė nei tada, kai Justinas (lietuviškos roko grupės „Freaks On Floor“ lyderis Justinas Jarutis. – Red.) man pasipiršo“, – prisipažino J.Čėsnaitė.

Svarbiausia – spindėti iš vidaus

Dizainerei Monikai Klupšaitei (25 m.) moteriškumo pavyzdys visuomet buvo mama. Ir moters, ir žmonos, ir mamos, ir savo karjera besirūpinančios asmenybės.

„Iki šiol stebiu ir žaviuosi, kaip ji vienu metu geba atsiduoti darbui ir rūpintis šeima. Geras pavyzdys užkrečia“, – sakė ji.

Stebėdama mamą Monika patikėjo, kad kiekviena moteris gali būti ne tik graži, bet ir veikli, visur suspėti. Moteriškumas jai pirmiausia – švelnumas, trapumas. Moters grožis Monikai atsiskleidžia tuomet, kai ji skiria laiko sau, prisižiūri.

„Svarbiausia – atrodyti tvarkingai ir jaustis laimingai. Nė vienas rūbas nepuoš, o storas dažų sluoksnis neišgelbės, jei moteris nespindės iš vidaus“, – įsitikinusi pašnekovė.

Tobula moteris – lyg vaivorykštė

Dailią baleriną Simoną Paciukonytę-Petreikę (28 m.) vyras sostinės restorano „Le Gout“ savininkas Valdas Petreikis lepina saldžiomis pagyromis. Ir ne tik sutuoktinis Simoną priverčia pasijusti ypatingą. Gražių žodžių jai negaili ir aplinkiniai. Tačiau moteris prisipažino, kad ne visada jaučiasi verta pagyrų. „Nuostabiausia, kai išsakyti žodžiai atspindi mano elgesį, kai aš juos galiu pateisinti ne tik išore“, – kalbėjo S.Paciukonytė-Petreikė.

Pasakodama apie tobulą moterį Simona ją palygina su vaivorykšte. Nepriekaištinga moteris švyti įvairiausiomis spalvomis, ji santūri, nuovoki, žaisminga, drąsi ir pasitikinti savimi. Mylinti ir mylima. Jos eisena, kalbėjimo maniera, judesio ir išorės elegancija – svarbiausi moteriškumo elementai.

Raudona – moterims

Moters dienos proga žinomas damas fotografavęs L.Gricius (23 m.), dirbęs kartu su makiažo meistre R.Kupryte, norėjo moters grožį atskleisti kiek kitaip.

„Fotosesijai pasirinkome idėją pagal populiarią knygą „50 Shades of Grey“, tik mūsų spalva buvo ne pilka, o raudona. Raudona, mūsų akimis, labiau atspindi moteriškumą“, – sakė Lukas.

Fotografui graži moteris pirmiausia yra nuoširdi ir nemeluojanti pati sau. Išorinis grožis – subjektyvi, žodžiais nenusakoma sąvoka. Jaunuoliui arčiau širdies natūralus, o ne dirbtinis grožis.

„Moters grožis labiausiai spinduliuoja iš vidaus, o ne iš išorės. Pasirinkome moteris, kurios gyvenime jau kažką nuveikusios, yra įdomios asmenybės“, – sakė fotografas.

„Ne“ pakeitė susižavėjimas

Londone gyvenanti ir dirbanti vizažistė R.Kuprytė (27 m.) raudoną spalvą, pasirinktą projektui „50 Shades of Red in Women Beauty“, vadina nemenku iššūkiu.

Vos pradėjusi piešti idėjos eskizus ji pasijuto tarsi plevenanti kosmose. O ką jau kalbėti apie projekte dalyvavusių garsių moterų reakciją!

„Visos, pamačiusios eskizus, tarė griežtą „Ne!“, – šypsojosi makiažo meistrė.

Tačiau Rolana visas įkalbėjo pabandyti ir visos, pamačiusios rezultatą, maloniai nustebo.

„Justė Arlauskaitė net užsimanė ir tiesų nusidažyti plaukus raudonai! Rezultatas, mano akimis, tobulas. Kūno spalva ir raudona – puikus derinys!“ – džiaugėsi makiažo meistrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.