A.Vasiljevas: „Nebranginate senelių suknių? Dovanokite jas man“

Išskirtine galimybe pirmiesiems išvysti Kaune atidarytą plačiai žinomo mados istoriko, teatro dailininko, kolekcininko, rašytojo, dokumentinių filmų autoriaus ir parodų organizatoriaus Aleksandro Vasiljevo parodą „Art deco mada“ antradienio vakarą pasinaudojo ne tik gausus būrys kauniečių. Ištikimiausi mados gerbėjai ta proga į Kauną atvyko iš Vilniaus.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 1, 2014, 8:49 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:03 PM

Iš Rygos ir Vilniaus į M.Žilinsko dailės galeriją atkeliavusi paroda įdomi pasirodė net ir ją mačiusiems anksčiau, nes yra papildyta naujais eksponatais.

Parodos atidarymo svečiai išvydo per šimtą praėjusiojo amžiaus trečiojo ir ketvirtojo dešimtmečio suknelių ir daugybę aksesuarų: batelių, kepuraičių, skrybėlaičių, rankinių, papuošalų, kvepalų buteliukų, pudrinių. Daugelis išskirtinių eksponatų atvežti iš Prancūzijos, Amerikos, Rusijos, kitų šalių.

Viso vakaro metu kviestinė publika galėjo betarpiškai bendrauti su puikiai nusiteikusi A.Vasiljevu. Daugelis parodos lankytojų mados žinovui nevengė užduoti klausimų, su juo įsiamžinti, paprašyti garsenybės autografo.

A.Vasiljevas mielai pasakojo apie kiekvieną eksponatą ir nepasikuklino viešnių paprašyti papildyti savo kolekciją ne pirmos jaunystės drabužiais ar aksesuarais iš motinų ar senelių spintų.

„Jeigu nebranginate senelių suknių, padovanokite jas mano kolekcijai. Man svarbus kiekvienas apie mados istoriją kalbantis daiktas. Jis taps mano fondo eksponatu“, – kalbėjo A.Vasiljevas.

Šiuo metu A.Vasiljevo fonde yra sukaupta per 50 tūkst. įvairių eksponatų, tarp kurių netrūksta ir susijusių su Lietuva. Nuo balandžio 2 dienos  visuomenei duris atversianti paroda Kaune vyks iki šių metų rugpjūčio 31 dienos. Po to ji keliaus į Taliną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.