Grožio karalienė B.Rumšienė verčia naują gyvenimo puslapį

Žaviausia šių metų moterimi tituluota šviesiaplaukė rudų akių bendrovės „Statybų kryptis“ akcininkė B.Rumšienė neslėpė seniai troškusi dalyvauti tokiame konkurse.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 10, 2014, 10:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:01 PM

Žaviausia šių metų moterimi tituluota šviesiaplaukė rudų akių bendrovės „Statybų kryptis“ akcininkė B.Rumšienė neslėpė seniai troškusi dalyvauti tokiame konkurse.

B.Rumšienei buvo smalsu sužinoti, kaip vyksta tokie renginiai, kaip jie organizuojami ir kas slypi užkulisiuose.

Kaunietei buvo svarbu, kad jos apsisprendimą palaikytų ne tik draugai, bet ir šeima. Nors iš pradžių palaikymo nebuvo, išvydę Betos entuziazmą, norą ir kruopštų ruošimąsi konkursui, artimieji nuomonę pakeitė. Karščiausiai už B.Rumšienę sirgo jos motina ir dvi atžalos – 21 metų sūnus Ovidijus bei 16 metų duktė Gintarė.

– Po konkurso sulaukėte daugybės sveikinimų, o gal pavydo? - paklausė „Stiliaus" žurnalistė.

– Tikrai džiaugiuosi, kad netilo telefonas, netrūko sveikintojų. Pergale pasidžiaugė net buvęs mano vyras Egidijus – atsiuntė žinutę telefonu.

Akivaizdaus pavydo nepajutau, nors gal kai kurių pažįstamų žmonių tylėjimą galima laikyti pavydu.

– Kodėl po tiek metų bendro gyvenimo su vyru pasukote skirtingais keliais? Ar išgaravo meilė?

– Sunkiausiu gyvenimo momentu, kai iš gyvenimo pasitraukė mano tėtis, vyras manęs nepalaikė. (B.Rumšienės tėvas – buvęs statybų bendrovės „Mitnija“ vadovas – prieš ketverius metus nusišovė savo namuose.) Negalėjau gyventi su žmogumi, kuriuo negaliu pasitikėti. Priimti sprendimą skirtis buvo sunku. Tam prireikė laiko, tačiau prieš metus mes vis dėlto išsiskyrėme.

Į praeitį stengiuosi nesigręžioti, gyvenime siekiu rimtų pokyčių. Iš statybų planuoju pasukti į naują verslą. Tačiau apie tai kalbėti dar kiek anksti.

– Žiūrint į jus net nesitiki, kad išgyvenote tiek skaudžių akimirkų. Esate labai energinga, veikli ir linksma, kaip pavyko tai išsaugoti, nes dažnai gyvenimo negandos žmogų gerokai apgenėja?

– Vadovaujuosi taisykle, kad gyvenimas – gėrio ir blogio kova. Svarbu pasipriešinti blogiui ir niekada nesustoti vietoje, o eiti į priekį ir kurti. Skaudūs išgyvenimai kartu buvo ir labai didelė pamoka – negalima aklai pasitikėti žmonėmis, reikia būti atsargesnei. Sunkiais gyvenimo momentais man didžiausia atrama buvo mama, kaip ir aš – jai. Daugelyje gyvenimo klausimų mes viena kitą palaikome, tariamės.

– Esate turtinga, graži, tituluota moteris. Turbūt neatsiginate vyrų dėmesio?

– Vyrai man rodo dėmesį, turiu daug bičiulių.

– O pati to vienintelio dar nesutikote?

– Ne. Tačiau ir neieškau – tikiu likimu. Jeigu bus lemta, tai sutiksiu.

– Turite vyro idealą? O gal jus pavergti gali tik turtine padėtimi lygiavertis partneris?

– Vyro turtai man nėra svarbūs, nes jie užgyvenami. Svarbu, koks yra žmogus. Norėčiau, kad jis būtų kaip mano tėtis. Vyriškas, mylintis šeimą, besidomintis naujovėmis, nestovintis vietoje, sugebantis rodyti dėmesį moteriai. Šalia vyro noriu jaustis saugi ir laiminga. Vertinu tikrus santykius ir nuoširdžius jausmus.

– Tačiau ar taip nerizikuojate tapti turtingų damų medžiotojo taikiniu? Juk vyrų barakudų, gal tiksliau, alfonsų, netrūksta?

– Manau, kad ilgiau bendraujant tokie kėslai netrunka išlįsti į šviesą.

– Jeigu tekėtumėte antrąkart, vedybų sutartį pasirašytumėte?

– Manau, taip. Tai padėtų išspręsti daugybę problemų, jeigu keliai išsiskirtų.

– Tikite meile iš pirmo žvilgsnio?

– Žinoma, tikiu. Tačiau tokia meilė dažniausiai būna trumpa, retai kada prasminga, virstanti rimtais santykiais.

– Ką jums reiškia pinigai?

– Pinigai suteikia laisvės, padidina galimybes. Tačiau jie nebūtinai suteikia laimės. Kartais pinigai gali atnešti dideles nelaimes.

– Kaip apibūdintumėte save?

– Negalėčiau užsidariusi namuose visą vakarą drybsoti ant sofos nieko neveikdama. Mėgstu daug ir atvirai bendrauti su žmonėmis, mane traukia viskas, kas nauja, įdomu, nepatirta. Esu užsispyrusi – visada siekiu užsibrėžto tikslo ir tiesos. Nuolat siekiu tobulėti, užsiimu visuomenine ir labdaringa veikla. Garbingas „Lietuvos ponios“ titulas tarsi įpareigoja dar daugiau dėmesio skirti labdarai, rūpintis tais, kuriems labiausiai reikia paramos. Viliuosi, kad į labdaringą veiklą įsitrauks ir kitos konkurso dalyvės. Kartu galime nuveikti daug kilnių darbų.

Man taip pat labai svarbu išreikšti save darbe. Dirbdama statybų versle įgijau daug patirties bendraudama su Lietuvos ir užsienio partneriais. 2007 metais buvau išrinkta „Geležine statybų verslo ledi“.

– Ar niekada nekirbėjo mintis, kad būdama tokia užsiėmusi savo atžaloms skiriate per mažai laiko?

– Mama ir vaikai yra geriausi mano draugai, su kuriais galiu kalbėtis bet kokia tema, jie mane visada palaiko ir paremia. Kartu einame į kiną, teatrą, važinėjame dviračiais, pramogaujame, aptariame tai, kas vyksta aplink mus, švenčiame tradicines šventes, kartu leidžiame savaitgalius. Su dukra daug kalbamės apie moteriškus dalykus, ypač mados naujoves, einame drauge apsipirkti. Ji nuolat pabrėžia, kad nori būti panaši į mane.

– Kokių drabužių daugiausia jūsų spintoje?

– Į darbą einu vilkėdama klasikinius kostiumėlius, dienai renkuosi jaunatvišką laisvalaikio stilių, o susiruošusi į iškilmingus renginius ar vakarėlius velkuosi suknelę, kuri, nesvarbu, ar trumpa, ar ilga, būtinai turi būti elegantiška.

Jeigu paklaustumėte apie spalvą, nedvejodama atsakyčiau, kad mano spintoje daugiausia raudonų ir juodų tonų drabužių.

Man patinka kokybiški žinomų prekių ženklų drabužiai, kurie tikrai nekainuoja dešimčių tūkstančių litų.

Dažniausiai aprangą perku Lietuvoje. Turiu kelias tikrai nuostabias mano mėgstamos dizainerės Audronės Bunikienės sukneles.

– Kokių turite moteriškų silpnybių? Pro kokias parduotuvių vitrinas negalite praeiti nesustodama?

– Kaip ir daugelis moterų, neatsispiriu bateliams. Turiu jų daugybę, tačiau išvydusi gražius aukštakulnius batelius dažniausiai juos nusiperku. Patinka ir įdomios, stilingos ir kokybiškos rankinės.

– Jūsų dailių linijų ir išvaizdos galėtų pavydėti net jaunos merginos. Ar daug investuojate į grožį? Kokiomis procedūromis lepinatės? Kaip pavyksta išlaikyti tokią puikią figūrą?

– Man labai svarbu gera ir kokybiška kosmetika, kurios dairausi prabangiose parduotuvėse.

Ji leidžia išsaugoti skaisčią odą. Grožio salonuose, išskyrus kirpyklą ir manikiūro kabinetą, lankausi ne itin dažnai.

Plastikos chirurgų paslaugų taip pat dar neprireikė.

O dėl figūros, tai ją išlaikyti padeda sportas, šokiai, aktyvus gyvenimo būdas ir tai, kad valgau ką noriu, tačiau niekada nepersivalgau.

– Ar daug laiko praleidžiate prie veidrodžio? Ar gatvėje jus galima pamatyti nepasidažiusią?

– Iš namų tušu nepasidažiusi blakstienų, nepablizginusi lūpų ir skruostų neparyškinusi skaistalais, neišeinu. Bet svarbiausia, kad moteris visada būtų pasitempusi ir šypsotųsi. Ne tik lūpomis, bet ir akimis.

– Ar randate laiko pasisukioti virtuvėje, o gal maisto ruoša – jums svetima sritis?

– Ruošti maistą man patinka. Stengiuosi, kad maistas būtų sveikas, todėl dažniausiai gaminu iš paukštienos, daržovių. Mano šeima nepratusi gyventi be sriubos, todėl ją verdu dažnai. Vaikai taip pat mėgsta prisidėti prie vakarienės ruošimo.

– Kokių turite pomėgių?

– Daug skaitau. Šiuo metu esu įnikusi į Osho knygą „Intuicija: žinojimas anapus logikos“. Dažnai lankausi teatruose, ypač Kauno nacionaliniame dramos teatre, kur esu mačiusi kone visus spektaklius. Mėgstu Lietuvos pajūrį, patinka pažintinės kelionės, įvairi ekstremali veikla. Neseniai išmėginau jėgas kartingo trasoje. Moterų grupėje tapau pirma.

– Apie ką svajojate?

– Gyventi prasmingai, būti laiminga, turėti tikrų draugų, puikią šeimą. Noriu būti moteris, kuri šypsosi ir yra laiminga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.