Būrys žinomų meno mylėtojų atidarė išskirtinę parodą

Antradienio vakaras Lietuvos menininkams – tarsi nedidelė šventė. Sostinės „Domus galerijoje“ ketvirtą kartą duris atvėrė viena didžiausių dailės parodų „Menas namams“. Daugiau nei šimtas talentingų kūrėjų čia pristatė savo tapybos, grafikos, skulptūros ir fotografijos darbus.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Apr 15, 2014, 9:33 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:50 PM

Tarp autorių buvo galima išvysti ne vieną žinomą žmogų, jų palaikyti atvyko draugai ir bičiuliai iš kultūros, meno, pramogų bei verslo pasaulio.

Pasak parodos kuratorės, menotyrininkės Ramutės Rachlevičiūtės, ši paroda suteikia unikalią galimybę pamatyti ne tik daug skirtingų žanrų, bet ir skirtingas autorių kartas jungiančių menininkų kūrybą. „Kiekvienas parodos lankytojas galės rasti ir tai, kas konkrečiam žiūrovui arčiausiai širdies, ir tai, kas tiktų kiekvieno namams, suteiktų jiems įsimintiną išskirtinumą“, – sakė ji.

Ne vienas vardas kalba pats už save. Tapytojai Rimas Zigmas Bičiūnas, Bronius Gražys, Paulius Juška, Vaidotas Žukas, Arūnas Žilys, keramikės Lida Kuzmienė, Jovita Laurušaitė – Navakienė, Gražina Švažienė; lėlių kūrėja Eglė Kvintienė ir kt. Naujausius savo darbus pristatė ir grafikai Kęstutis Grigaliūnas, Eglė Kuckaitė, Kristina Norvilaitė, Jūratė Rekevičiūtė, Laisvydė Šalčiūtė – tai tik dalis žymių savo sritis profesionalų.

Nebuvo pamirštas ir jaunimas bei dar mokslus kremtantys studentai. Juos pasveikinę organizatoriai paragino nesustoti tobulėti ir kurti toliau.

Renginį pristačiusi Nomeda Marčėnaitė džiaugėsi, kad šalyje menui skiriamas toks dėmesys ir pažinti kūrėjus iš arčiau gali visi norintys. Pasak jos, labai svarbu viešinti savo darbus, todėl ji taip pat pristatė savo keramikos darbų ekspoziciją.

„Jos darbai itin nuotaikingi, nepakartojami, – apie Nomedą kalbėjo R.Rachlevičiūtė, – Jiems padaryti reikia itin daug laiko, susikaupimo ir pasiryžimo prasmingam kruopštumui. Nomedos darbai ne tik žaismingi, bet ir, amato prasme, meistriški“.

Visi menininkai eksponuoti ir pristatyti savo darbus meno kolekcionieriams, kritikams, verslininkams ir plačiajai visuomenei galėjo nemokamai, tačiau balandžio 15–26 dienomis veiksiančioje galerijoje lankytojai patikusius darbus galės ir nusipirkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.