B.Nicholson su vyru Tomu atgaivino Jurginių tradiciją

Ko reikia smagiai šventei? Draugų ir skanaus maisto. O jei dar gera pica!.. Tokią – tradicinę neapolietišką picą - trečiadienio vakarą Didžiosios Britanijos ambasadoje iškepė kulinarinių knygų autorės, televizijos laidų vedėjos Beatos Nicholson vyras Tomas su pagalbininkais.

Beata ir Tomas Nicholsonai su vaikais Izabele ir Jurgiu.<br>R.Dabisevičiaus nuotr.
Beata ir Tomas Nicholsonai su vaikais Izabele ir Jurgiu.<br>R.Dabisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 5:59 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:20 PM

Teisingai – dar reikia progos. Būtent šiandien švenčiamos Jurginės. O šv. George'o diena svarbi ir Didžiajai Britanijai, nes jis - šios šalies globėjas. Visas renginys pavadintas skambiu „Jurgis ir drakonas" pavadinimu. Kodėl? Tai toks populiarus žodžių junginys kaip lietuviškasis rūta mėta ar mergelė lelijėlė. Be to, juk kažkada šv.Jurgis nugalėjo drakoną.

Svečiai kalbėjo, kad nuostabu, jog žymioji moteris su savo vyru priminė apie idėją švęsti vardadienius. Kadaise, Nepriklausomoje Lietuvoje, vardadienius švęsti buvo itin populiaru. O tam tikro amžiaus sulaukusios damos, nustodavo minėti gimtadienius ir puotą keldavo tik vardadienio proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.