Bernardinų sode - Nyderlandų karaliaus gimtadienio minėjimas

Skambant iškilmingam orkestrui Nyderlandų Karalystės ambasadorius Lietuvai Kornelis Spaansa, sostinės gyventojai, miesto svečiai, politikai ir ambasadoriai Bernardinų sode paminėjo Nyderlandų karaliaus Willemo Alexanderio gimtadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2014, 6:59 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:08 AM

Sakydamas kalbą Nyderlandų Karalystės ambasadorius Lietuvai Kornelis Spaansa pasidžiaugė, kad Lietuva ir jo gimtoji šalis jau ne vienerius metus glaudžiai bendradarbiauja. K.Spaansa nuogąstavo, kad dešimt metų praleidęs Lietuvoje netrukus paliks šią šalį – baigsis jo kadencija. Vilnius olandui patiko malonų įspūdį. Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas taip pat išreiškė pagarbą ambasadoriui. Padėkojo už gražų ilgametį bendradarbiavimą.

Nyderlandai – gėlių kraštas. Jomis ši šalis dalinasi ir su Lietuva. Ne vienerius metus sostinėje yra sodinami iš Nyderlandų atvežti tulpių svogūnėliai. Karaliaus Willemo Alexanderio gimtadienio proga Nyderlandų Karalystės ambasada Lietuvoje pasodino gausybę tulpių ir taip papuošė sostinės Bernardinų sodą.

Mėgaudamiesi šilta pavasarine saule renginio svečiai skanavo čia pat gaminamus užkandžius ir gėrimus.

Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis išrinktas praėjusiais metais, kuomet karalienė Beatrix atsisakė sosto sūnaus naudai. Per beveik 33 valdymo metus karalienė užkariavo olandų širdis. Modernizuodama monarchiją Beatrix sukūrė daug dirbančios institucijos įvaizdį, kurį labai pamėgo olandai. Norėdamas išlaikyti olandų palankumą, anot Nyderlandų ambasadoriaus Vilniuje K.Spaanso, naujasis karalius turės tęsti savo mamos pradėtus darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?